„Lumen“ žibintuvėlis: vietoj baterijos – žmogaus šiluma (Video)  (9)

Pagrindinis įprastų žibintuvėlių trūkumas – jiems reikalingos baterijos. Tad ką daryti, jei maitinimo elementai jau išsikrovė, o atsarginių po ranka nėra?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lumen“ projekto autorius siūlo išmanų sprendimą. Jo „Lumen“ išradimas veikia be maitinimo šaltinio. Energiją įrenginys gauna iš žmogaus kūno. Savininkui tereikia paimti šį žibintuvėlį į rankas ir pirštu paliesti priekinį skydelį.

Žibintuvėlio pagrindas – miniatiūrinis termoelektrinis generatorius. Tam, kad „Lumen“ žibintuvėlis pradėtų veikti, jį įkaitinti užtenka iki 28 Celsijaus laipsnių. Įmontuotam šviesos diodui tokia temperatūra yra pakankama.

Žibintuvėlio galingumas ne itin didelis – 3000 mCd, tačiau jis leidžia be problemų skaityti ar judėti tamsoje. Panašu, jog tai iš tiesų neblogas daiktas tiems, kurie ruošiasi į žygį. Kalbant apie įrenginio išmatavimų skaičius, jei atrodo taip: 40 x 10 x 80 mm.

„Lumen“ žibintuvėlį planuojama išleisti 2016 metų vasarį. Šiuo metu gamintojas renka reikalingas serijinei prototipo gamybai reikalingas lėšas. Išankstiniai užsakymai priimami „Kickstarter“ puslapyje.

Įrenginio kaina yra 35 doleriai už aliuminio korpuso versiją ir 45 doleriai už apdirbto titano modelį.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(45)
(1)
(44)

Komentarai (9)