Kauniečio sukurto unikalaus išradimo sudėtis – griežtai saugoma  (8)

Per artimiausią dešimtmetį liks tiktai savitarnos plovyklos. Taip spėjo kaunietis verslininkas 38 metų Gintaras Mickevičius, sukūręs Europoje sparčiai populiarėjančią unikalią plovimo priemonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pigu, greita, ekologiška ir efektyvu. Taip apibūdinamas lietuvio išradimas sparčiai plinta – iš Kauno įvairūs plovimo koncentratai keliauja į Vokietiją, Lenkiją, Ukrainą, Norvegiją ir kitas šalis.

„Partnerius stabdo tik tai, kad mūsų produkto aprašas pernelyg gražiai skamba, – šypsojosi trejus metus sėkmės formulės ieškojęs ir galiausiai ją radęs G. Mickevičius. – Nepaisant to, įmonės apyvarta šiemet augs daugiau nei 120 procentų.“

Ieškoti įkvėpė vizija

Vytauto Didžiojo universitete ekonomikos ir rinkodaros studijas baigęs G. Mickevičius į automobilių chemijos verslą pasuko atsitiktinai.

Viskas prasidėjo prieš dešimtmetį nuo pajuokavimų apie tokią priemonę, kuria apipurkštas automobilis savaime imtų tviskėti.

Kaunietis ėmė važinėti į seminarus, domėtis automobilių chemijos koncernų siūlomomis priemonėmis, taip pat prie automobilių paviršiaus limpančiais teršalais, jų kilme, šalinimo būdais.

Jis nutarė sukurti medžiagą, kuri pašalintų purvą, būtų ne tik ekonomiška ir ekologiška, bet ir nepažeistų chromuotų, nikeliuotų, aliuminio detalių, nedirgintų odos.

Bandymams buvo skirti beveik treji metai, kol galiausiai nusišypsojo sėkmė.

G. Mickevičiui pavyko sukurti itin koncentruotą ir greitai veikiančią medžiagą, kurią po 1–2 minučių pakanka nuplauti aukšto slėgio vandens srove.

„Svarbiausia, kad šiame skystyje nėra fosfatų, o biologiškai suyra net 98,9 proc. medžiagų“, – sakė išradėjas.

Sunkiausia – įtikinti partnerį

Savo kūrinį G. Mickevičius pirmąsyk pristatė prieš porą metų, bet įmonę „GMQ Europe“ įsteigusiam verslininkui sunkiai sekėsi įtikinti partnerius: viskas per gražiai skambėjo, kad atrodytų tiesa.

Pirmoji bekontaktė savitarnos plovykla pernai atidaryta Šiauliuose.

„Pranoko visus lūkesčius ir pagal kainą, ir pagal kokybę. Aktyviosios putos išvalo netgi tuos tarpelius, kurių nepasiekdavo šepečiai“, – pasakojo plovyklos vadovas.

Tokioje plovykloje automobilį nuplauti pakanka keturių žetonų, kiekvieno jų vertė – 0,5 euro.

Prognozuoja didelę plėtrą

Verslininko įkurta įmonė „GMQ Europe“ bendradarbiauja su savitarnos plovyklas gaminančiu Italijos koncernu.

Jis lietuviui pasiūlė garsiosios italų „Pininfarina“ dizaino studijos sukurtas šešiavietes savitarnos plovyklas.

Viena tokia plovykla jau stovi Marijampolėje, netrukus duris atvers antroji. Kitąmet – ir Kaune, deramasi ir su sostinės verslininkais.

„Mūsų įmonė nekuria savo tinklo. Mes tieksime medžiagas, techninę priežiūrą“, – kalbėjo verslininkas.

Jo nuomone, per artimiausius kelerius metus Lietuvoje iškils mažiausiai 25 tokios plovyklos.

Parduoti verslo neketina

Kaunietis jau sulaukė prašymų parduoti išradimą. Verslininkas atmetė lenkų ir rusų siūlymus, tačiau dabar lietuvį atakuoja Švedijos kompanija, norinti nupirkti ir išradimą, ir visą verslą.

Vis dėlto „GMQ Europe“ savininkas nepasiduoda vilionėms.

Jis net nebandė patentuoti išradimo, nes tada reikėtų atskleisti didžiausią paslaptį – koncentratų formulę, kurią žino tiktai šeimos nariai.

Kaune veikiančioje gamykloje dirba penki darbuotojai, bet ir jie nenutuokia, kokias medžiagas supila. Todėl jie žino nedaug: kad komponentą A pirmiausia reikia sumaišyti su B, o tada įpilti komponento C.

„Dalį medžiagų iš tiekėjų perku per tarpininkus. Tai – papildoma apsauga, kad niekas nežinotų, ką naudoju“, – sakė G. Mickevičius.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gintaras Šiuparys
(66)
(4)
(62)

Komentarai (8)