Turkija numušė RF naikintuvą Su-24 virš Sirijos (Video) PAPILDYTA 15:50

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-11-24 17:20
Tai tu nesuvoki kas yra perteklinė jėga. Tikėkimės NATO atšaldys turkus, antraip dar iki savaitės galo ne vieną panašų įvykį turėsim, jei bus įteisintas toks požiūris į oro erdvę.
Profesorius :) 2015-11-24 17:23
tu kai pradedi puliuot tai be galo be krasto,kad tik savo rosija apgint legaliai tik rusai? ir kodel? nes basaras savo druzbanams dabro dave? ar putinas mato,kad "savo" teritorijoje gali prarast itaka bei karines bazes ir todel ten savo nagus ikiso. ir beto amerikonai juk pasaulio policininka vaidina tai jie ten "tvarkos" atejo daryt ir jiems leidimo kaip ir nereik
Creatium 2015-11-24 17:24
Ane? Norėčiau pažiūrėti kaip rusai reaguotų, jeigu ginkluotas NATO karo lėktuvas išjungęs atpažinimo įrangą ir ryšių stoteles įskristų į Rusiją ir ten skraidytų sau. Bet kai gi rusai taip daro (Lietuvos, Latvijos, Didžiosios Britanijos, Švedijos atvejis) - tai čia gi "nieko ypatingo". Diskusija baigta, nes su tamsta diskutuoti tai... naudos daugiau būtų su klozeto dangčiu apie politiką pakalbėti.
jull 2015-11-24 17:40
Neperdek, pas mus jie oro erdves sistemingai nepazeidineja, tik skraido nepranese marsrutu netoli sienos ir isjunge rysi. Jei pazeidinetu butu lygiai tas pats kas ir Turkijoj. Cia ne Ukraina, pasiklyst labai nepatartina.
Arns 2015-11-24 17:40
Ponas klozete, jei žinotum ką kalbėti, žinotum jog NATO lėktuvai tiesiog patys savo noru kyla palydėti lėktuvų. Būtinybės nėra jokios, nes jie visi skrenda tarptautiniu koridoriumi, tiesiog bombonešius įprasta pasitikti. "Pažeidimai" tėra žurnalistinis marmalas, nes jie visus pakilimus jau prilygina pažeidimui, o ekonominę zoną maišo su valstybės teritorija.
jull 2015-11-24 17:46
Niekam neidomu kuo troliai kaltina Turkija. Jie tiesiog gyne savo teritorija, bet kuri kita salis pasielgtu lygiai taip pat. Taisykles yra taisykles, ju privaloma laikytis net tokiai pasaulio bambai kaip rusija, jie ne viena ir net ne penkis kartus buvo del to ispeti. Todel dabar gaus itraukti uzpakali ir drebt nauju samokslo teoriju savo zombiams.
Profesorius :) 2015-11-24 17:47
o koks skirtumas? sistemingai ar ne? jie pukiai zino kas ir kur. taip kad ner cia ko issidirbineti.
Aidas 2015-11-24 17:53
Gal galetum paaiskinti kas yra ekonomine zona oro erdveje?
Arns 2015-11-24 17:57
Nėra kas aiškinti, nes esmė tame, kad Lietuvos žurnalistai neskiria sąvokų ir visais atvejais trimituoja pažeidimus, kur jų nerasta
Aidas 2015-11-24 18:08
Nera kas aiskinti, nes nera tokios zonos, ar ne?
007 2015-11-24 18:09
Labai labai abejoju. Greičiausiai nebus nieko, išskyrus tarpusavio ekonominių ir diplomatinių ryšių susvyravimus. Turkijai Rusija atneša daug pelno turizme ir tarpusavio prekyboje, tai garantuotai per šias vietas ir kirs. Rezultatas aišku bus laikinas. Manai rusai nesupranta, kad jų naikintuvas krito ne be reikalo? Galbūt drąsiau pasijautė svetimose oro erdvėse po įvykių Paryžiuje, kada pradėjo vaidinti svarbius sąjungininkus kovoje su ISIS ir nemanė, kad turkai tokiu įtemptu metu sugalvos būti principingais ir savo perspėjimus įgyvendins rizikuojant būti apkaltintais ISIS palaikymu, bet pasirodo turkai išliko principingi. Tik dabar prasidės eilinių Rusijos piliečių smegenų plovimas, kad Rusija reaguoja, kad jos bijo, kad ji grasina, bet galų gale kažkaip susitars. Ta prasme, kad prieš savus turės nepasirodyti pažeminti. Dėl to garantuoju. O realiai be lojimo nieko taip ir nepadarys. Apie jokius karinius veiksmus net kalbos negali būti.
Auksine Logika 2015-11-24 18:13
Galetu ir turkai ruskiu stilium atsakyt - ten savanoris nusipirko raketa vietinej parduotuvej ir nukale ta ruskiu lektuva
Creatium 2015-11-24 18:18
Iš, be abejo, vietinėje parduotuvėje nusipirkto F-16. Ta prasme, nieko įtartino čia visiškai nėra. Juk Gradus tai pardavinėja parduotuvėse...
Arns 2015-11-24 18:18
? Maniau juokauji, bet matau kad esi totalus nesusipratėlis.... Gaila. Nesupratai ironijos žurnalistų atžvilgiu. Taigi atsakau: Tokios zonos nėra, ir tik žurnalistai ją susigalvoja, kad jų "straipsnis" atrodytu rimčiau, sulauktu daugiau paspaudimų.
Arns 2015-11-24 18:24
Jei skaitytum, tai ir rašiau, karinių veiksmų nebus, bet kampai suaštrės. Sirijos oro erdvė, pagal JTO standartus dar vis priklauso Asadui. Jei Rusija paspaus, ji įgys šansus taip pat numušinėti Sirijos oro erdvės pažeidėjus. O tai neprisidėtu prie gerų naujienų pasauliui.
Niemand 2015-11-24 18:26
Ekonominė zona dar ir kaip yra ir siekia 200 jūrmylių nuo kranto linijos. Lėktuvai ir laivai toje zonoje turi teisę būti be atskiro leidimo, bet lėktuvams, įskaitant ir karinius, yra privalomas įjungtas transponderis (išskyrus karinių veiksmų zonas ir specialius poligonus), o rusai tyčia provokuoja, be jokios priežasties išjungia transponderius. Dėl to jie nematomi civiliams lėktuvams ir kelia susidūrimo grėsmę. Ir Blatijos jūra tikrai nėra nei poligonas, nei karinių veiksmų zona.
Aidas 2015-11-24 18:31
Ka, Arns?
kestutisz 2015-11-24 18:32
Ne turkus atšaldys, o patys rusai mažiau juos erzins. Jei jau "navigacinė klaida" tai su tokia navigacija skraidyti gali tik per dvigubą raketos atstumą nuo sienos. Nes jei jau iš viršaus visi kaimai atrodo vienodai, o GLOBUS'as https://en.wikipedia.org/wiki/Voskhod_S ... instrument net nepypsi tai suprantamas turkų rūpestis, kad ir jų gyventojų "netyčia" nesubombarduotų. Nors tikiu, kad tai tikrai nėra netyčia - gal tiesiog rusai ieškojo priežasčių baigti savo nevykusią kompaniją (tipo va NATO "smeigė į nugarą" tai toje smėlio dėžėje nebežaisim), o turkai patys apšalę kaip galbūt įspėjamuoju turėjęs būti šūvis taip lengvai nupūtė tą lėktuvą. Na, o turkmėnų dėl iešmininkų, galbūt ką tik juos bombardavusių, iššaudymo irgi nelabai apkaltinsi.
007 2015-11-24 18:38
Aš pamenu, kaip Turkija minėjo, kad nesitaikstys su jokiais jų oro erdvės pažeidinėjimais, o ji buvo pažeista. Koks konkrečiai buvo susitarimas tarp Rusijos ir JAV mes nežinom, tai kol kas niekas neaišku. Kai paaiškės, galbūt bus įmanoma vertinti situaciją kitaip. Kol kas yra vienas faktas - Rusija pažeidė Turkijos oro erdvę (nebe pirmą kartą), nereagavo į raginimus palikti oro erdvę ir neatsakė į kreipimąsi, tada lėktuvas buvo numuštas. Kol nebus daugiau naujienų, nėr čia ką narpliot.
vanduo4 2015-11-24 18:39
Ha, Rusija atrado savo "laisvo" elgesio ribas. Vakarams svarbu išlaikyti rimtį, išvengti branduolinio karo, tad agresoriai tuo tik ir naudojasi, o musulmonams pochui - didelis ar mažas, bet mane privalo gerbti. Taškas.