Verta žinoti: kada už publikuotą nuotrauką galite gauti baudą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2015-11-27 11:09
Kova su vėjo malūnais. Vienintelis būdas būtų įpareigot ICANN suspenduot visus domenus kurie platiną autoriu teises pažeidžiančius kūrinius (kol nesusimoka baudos), bet čia yra utopija. Jei nupiratavo telieka kamputy verkt ir ant stalo vietoj duonos dėt facebook like'us ar pan.
Auksine Logika 2015-11-27 13:35
Tokiem shudmaliam "autoriam" geriausias atlygis - apipilt benzu ir padegt
keturi 2015-11-28 20:31
„Tokių geradarių aš tada paklausiu: „O tu nieko prieš, jeigu aš pasiimsiu tavo automobilį, ant jo užklijuosiu tavo pavardę ir važinėdamas reklamuosiu?“. Paprastai po tokio mano klausimo visų atsakymas yra „Ne“. Taigi laikas suprasti, kad tiek automobilis, tiek nuotrauka kažkam priklauso, o jo naudojimas be savininko sutikimo yra vagystė“, - sako S. Rudaminas. Atsakymas tokiam kvailam palyginimui tik vienas - mielas, autoriau, jei sugebesite elektroniniu budu kopijuoti mano automobili galite vazinetis ir nepriklijave mano pavardes. Nukopijuoti viesai patalpinta sena paveiksliuka nera vagyste. Gal tai ir autoriaus teisiu pazeidimas, bet tikrai ne vagyste. Vagyste butu jei kas pavogtu laikmena ar papke su neviesinta nuotrauka.
Marius.brn 2015-11-29 00:06
Praleistos valandos pliekiant mašinas gamykloje yra bevertis dalykas? Kodėl žmonių praleistas laikas rašant kodą, kuriant brėžinius, grafiką arba betkokį kitą skaitmeninį produktą, kurį lengva kopijuoti, staiga tampa beverčiu? Kodėl fotografo praleistas laikas staiga tampa beverčiu? Tai jei taip, tai eik dirbk į kokį automobilių gamyklą už dyką ir bus tolygu.
Nerealiai 2015-11-29 06:32
O jeigu iš tinklalapio nukopijuoja pagal užsakymą sukurtą dizainą ir lyg niekur nieko naudoja savo puslapiui, ar dar blogiau parduoda kaip savo kūrinį? Tai ir nebus vagystė?
Auksine Logika 2015-11-29 13:39
Tai davaj eik ieskok to kuris pirmasis sugalvojo iziebti ugni, pamelzti karve, atrado elektra ir pradek jiem nest dovanas ant ju kapo. Imk garbint juos ir dekok kiekvienam nusiperdusiam betkokia ideja, kuri palengvino tavo gyvenima. Rezultatas bus tas pats su tuo ka tu siulai daryt. Verte yra ne tai ka kazkas sukure, bet tai kas vyksta dabar. Jei kazkas tik sukure traukini tai ne verte.Verte yra kasdien transportuojami produktai kasdieniam vartojimui. Jei kazkam uztruko 3 dienas kad is pieno pagamint varske tai jam turi ir buti atsidekota uz 3 dienu darba. O dabar padaro ta maza pirstelejima per 3 dienas ir varo milijardus copy paste visiem be jokio vargo, o nori kad butu atsilyginta ne kaip uz 3 dienas, o uz kaip begalybe. Nachalizmo virsune ir tiek.
Nerealiai 2015-11-29 17:31
, tai galėtum produktus vežimu vežt. Ir kiek žinau traukinių gamintojai tikrai nekuria traukinių už savikainą. Kitas pvz meno kūriniai. Turbūt irgi neturi jokios vertės?
Auksine Logika 2015-11-29 21:54
, jei butu emes ir zyzes bei reikalaves dar extra extra tai butu toks pat eilinis lochas kaip dabartiniai "kurejai".
Marius.brn 2015-11-29 22:26
Visai netyčia nesenai užmatytas video. Įvertink pats, kiek reikia resursų, fianansų, kad galėtum sukurti tokius kadrus.
Nerealiai 2015-11-30 02:40
Jeigu MS OS imti kaip pvz, tai niekas tavęs neverčia naudotis būtent jomis, gali imti open source linux OS ir nemokėti nė cento. Jei B. Gates sukūrė produktą ir iš to uždirbo milijardus, iš kurių nemažai skyrė labdarai ir investicijoms į mokslą, tai pagal tave jis irgi eilinis lochas? Jei nebūtų autorinių ir nuosavybės teisių, tai nebeliktų variklio kažką daryti. Būtų kaip komunizme visi lygūs, nėra pagrindo stengtis kurti, išradinėti, nes vis tiek turėsi tą patį kaip ir visi. Kaip surinksi finansavimą tolimesniems projektams? Padarysi paramos rinkimą? Nemokamai, tai žmonės neis įgyvendint tavo išrastų naujų projektų.
UTF16 2015-11-30 11:19
Tiems, kas nepritaria autorių teisių idėjai, turiu pasiūlymą – kurkite nemokamai. Yra visokių pažangių tokių kūrinių platinimo platformų, kuriose galite atiduoti visas arba dalį savo autoriaus teisių visuomenei. Ir visi liks patenkinti – tiek jūs, tiek autoriai, kurie nori išsaugoti visas savo teises į kūrinį. Bet tai turbūt ne tai, ką jūs siūlote. Jūs, kiek suprantu, siūlote atimti teisėtus lūkesčius iš autorių, kad jie nebegalėtų pelnytis iš savo įdėto darbo. Sakau „teisėtus lūkesčius“, nes šiuo metu autoriai gali naudotis valstybės autorių teisių apsauga. Jūs turbūt nelabai norėtumėte, kad jūsų darbdavys vienašališkai pakeistų sutarties nuostatą dėl darbo užmokesčio, kad jis nuo šiol siektų 0 €.