Lietuvos geriausieji: kas pateko į „Financial Times“ ir „Google“ inovatorių TOP 100-tuką?  (0)

Asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka ir mobiliosios programėles „Plag“ kūrėjas Ilya Zudinas tapo šių metų Lietuvos atstovais geriausiųjų Rytų ir Vidurio Europos inovatorių TOP 100 sąraše.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausiųjų šimtuką „2015 New Europe 100“ ketvirtadienį paskelbė „Financial Times“, rinkimus organizavę kartu su „Google“ bei tarptautiniais „Res Publica“ ir Višegrado fondais, pranešė konkurso „2015 New Europe 100“ organizatoriai.

Šiemet įvertinti ir kelių šalių prezidentai – Estijos prezidentas Toomas Hendrik Ilves, kaip vienas iš pagrindinių šalies ekonomikos, garsėjančios inovacijomis, architektų, bei Slovakijos prezidentas Andrej Kiska, įvertintas už pasiekimus skatinant kultūrą ir inovacijas visame regione.

Nugalėtojais kitose Baltijos šalyse taip pat paskelbti Estijos atstovai Karolis Hindriksas („Jobbatical“), Taavis Madiberkas („Skeleton Technologies“), Kristjanas Vanaselja („GoWorkaBit“), bei Latvijos atstovai Edgarsas Rozentalsis („AirDog“), Galina Timchenko, leidinio „Meduza“ vyriausioji redaktorė bei Ernest Stals (reach.ly).

„Šių metų „New Europe 100“ sąrašas rodo, kad daugelyje svarbiausių sričių – švietime, sveikatos apsaugoje, transporte, žemės ūkyje – inovatoriai, siekdami spręsti socialines ir verslo problemas, pasitelkia pačius naujausius technologinius pasiekimus“, – įvertino „Google“ Vidurio ir Rytų Europos Viešosios politikos vadovė Agata Wacelawik­Wejman.

Į geriausių Rytų ir Vidurio Europos sąrašo TOP 100 šiemet pateko kūrėjai, sukūrę mašiną, kurią galima valdyti iš neįgaliojo vežimėlio, pigesnius Ebola virusų testus, bepiločius orlaivius, galinčius dalyvauti gelbėjimo operacijose, apdovanotos organizacijos, mokančios vaikus IT žinių, ar mobilių „Wi-Fi“ prisijungimo zonų pabėgėliams kūrėjai.

Pernai buvo įvertinti keturi asmenys bei bendrovės iš Lietuvos – „Pixelmator“ (Aidas Dailidė, Saulius Dailidė), „Vinted” (Justas Janauskas, Milda Mitkutė), „Nextury Ventures“ įkūrėjas Ilja Laursas Ir placeilive.com įkūrėjas Šarūnas Legeckas.

Antrus metus iš eilės vykusių „2015 New Europe 100“ rinkimų dalyviai šiemet vertinti verslo, mokslo, žiniasklaidos ir kultūros, bei visuomenės ir politikos kategorijose. Dauguma (50 proc.) nugalėtojų atstovavo verslui, 32 proc. buvo visuomenės veikėjai arba politikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (0)