Kaip įveikti „Islamo valstybę“: 8 žingsniai ir jokio bombardavimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2015-12-09 14:25
o kaip be bombardavimo nudėti kalifą bunkeryje? čia blemba vieno žingsnio užtenka: 1. reikia nugalėti ISIS ir nebeliks problemų dėl ISIS teroristinės valstijos.
vanduo4 2015-12-09 16:23
siekiant nuversti vietinius režimus ir sukurti valdžios vakumą, kad galėtų vystytis vietinės politinės ir jėgos struktūros. ISIL egzistavimas yra islamiškojo pasaulio evoliucijos galimybė. Tereikia kad tos evoliucijos šalutinis efektas (terorizmas) nesiplėstų už kalifato ribų.
Arns 2015-12-09 16:34
Kažkio idioto/idiotės rašinys, pagrįstas tuo, kad kuo mažiau darysi, tuo rezultatai gal būt bus geresni. Daesh buvo ignoruota du tris metus, ir to pakako sukelti didelius neramumus, įkurti pseudo valstybę, ko iki tol jokiam idėjinių teroristų, be karinio šalies užnugario paramos, nebuvo pavykę padaryti. 1) Nužudyti kalifą Brangus ir menkavertis malonumas. Gražus savo paprastumu, bet jei peržvelgtume į Osamos Bin Ladeno medžioklę, tai nei greitas nei efektyvus metodas. Jei Daesh būtu sukurta aplink vieną asmenį-lyderį, dar būtu galima kalbėti kažką, tačiau kuo daugiau aviacijos ir žvalgų ieškos "vaiduoklio", tuo lengviau kvėpuos visa organizacija beauginanti naujas galvas. 2) Mažinti ne pinigų srautus, o teritoriją Dar viena totali nesąmonė. Jei turi pinigų, tau garantuotas priėjimas prie ginklų, tau lengviau verbuoti naujus asmenis, galų gale už tave bus pasiryžusių nudirbti darbus (pvz samdyti samdomus žudikus išdavikų naikinimui kitose šalyse). Kitas aspektas, svarbu išaiškinti kur pinigai nusėda. Užteks vieno kito pabėgusio svarbesnio teroristo, kuris perduotu reikiamus kanalus, ir kitoj vietoj panašus darinys gali atsirasti. Kol pinigai vaikšto, tol tereik idėjos ir tave susiras bei parems. 4) Specialiosioms tarnyboms turi būti skiriama daugiau pinigų ir žmogiškųjų išteklių Reikiamas dalykas pritaikytas netinkamomis sąlygomis. Pats Daesh egzistavimas reiškia jog kyla nerealios grėsmės, ir kuo ilgiau ignoruosi, tuo vis daugiau reiks skirti pinigų tarnyboms, kurios tiesiog seks komentarus internete ar užsiims krūva kitų menkaverčių darbų, ko pasekoje bus lengviau prasprūsti tikriems teroristams. 5) Stiprinti vietinę valdžią Teoriškai teisingas būdas, tik po tekstu pateiks paaiškinimas... Geriausia atsiminti du pavyzdžius: Bahreinas ir Egiptas.Jame geopolitiškai Vakarams tinkamų valdžios žmonių veiksmų niekas nekvescionavo, nes stabilumo reikėjo labiau nei permainų. Sirija su Iraku visiškai priešingi, geopolitiškai jų valdantieji neįtiko Vakarams, tad buvo visais būdais silpninama valdžia, ko pasekoje ir iškilo pirmoji grynai teroristų valstybė. 6) Geresnė imigrantų bendruomenių integracija Dar vienas aspirinu gydomas gripas. Svarbus variantas kai kalbame apie ekonominius migrantus, tačiau šiame pabėgelių kontekste, tiesiog fiziškai netinkamas. Ypač kai juos dalinasi valstybės pagal kvotas. Nei valstybės nieko daugiau neplanuoja nei pačių pabėgelių neklausia ar jiems tai tinkama kultūra, į kurią norėtu integruotis ir ar iš vis jų tikslas nėra tik pinigai.nes jei pastarasis variantas,matome kaip antros trečios kartos imigrantų vaikai niekur nepritampa.
vanduo4 2015-12-09 17:09
Kovos su ISIL strategija privalo būt dalinama į dvi dalis: A) integracija vakaruose: 1. Pirminės pagalbos suteikimas - supažindinimas su vietos normomis; 2. islamiškojo švietimo vakaruose kontrolė - aiškus religijos ir viešojo gyvenimo atskyrimas, nes jie NEMOKA gyventi kitaip. Tai "atviros" auklėjimo sistemos kūrimas, o ne kaip Arabuose ne musulmonai negali lankytis musulmonams šventose vietose. Tai atvira nepagarba kitokiems; 3. vakarų visuomenės ir musulmonų vieša diskusija - aiškus musulmono ir teroristo atskyrimas; 4. musulmonų vakaruose užimtumo didinimas - savęs išlaikymą pavertimas būtinybe; 5. saugumo stiprinimas dalyvaujant visiems visuomenės atstovams. B) Konflikto stabilizavimas vietos šalyse: 1. pinigų srautų kontrolė: a) vieningas "sankcijų" paketas; b) veiklos teritorijos mažinimas - tai daryti sunku, nes nėra kam valdyti. 2. Ginklų srautų kontrolė; 3. parama vietos gyventojams, kartu su švietimu bei organizuotumo stiprinimu; 4. kovojančių grupių dialogo ir stabilesnių valdžios struktūrų formavimas. 5. trečiųjų šalių (Rusijos, Irano) pagalbos autoritariniams režimams mažinimas.