Perspėjimas vairuotojams: masiškai dingsta vieno modelio automobiliai  (2)

Vilniaus policijos atstovai perspėja – šiomis dienomis budresni ir atsargesni turėtų būti didesnio salono tūrio, daugiau vietų turintys, „šeimyninio“ tipo automobilių savininkai. Pastaruoju metu jų pavagiama vis daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, šis perspėjimas aktualus ne tik sostinės gyventojams – Lietuvoje pastaruoju metu įsisuko ir vagys, besisavinantys konkrečiai „Toyota Corolla Verso“ modelio automobilius. Vien per pastarąją pusantros savaitės buvo pavogti 4 tokio paties modelio automobiliai.

Iš to paties kiemo per naktį dingto 2 to paties modelio automobiliai

Prieš savaitę vieną naktį praktiškai iš to paties kiemo Vilniaus Bajorų rajone dingo du „Toyota Corolla Verso“ automobiliai.

Vienas jų buvo pavogtas iš šeimos, auginančios keturis vaikus: „Šis automobilis buvo mūsų šeimos, septynvietis. Tikrai nebuvo pirmos jaunystės, 2007 m., tad nė į galvą nešovė mintis, kad jį gali kažkas vogti. Mums tai sukėlė labai daug nepatogumų – auga keturi vaikai, kuriuos reikia ir nuvežti, ir parvežti. Turiu dar vieną darbinį automobilį, tačiau visi į jį netelpame. Be to, kartu su automobiliu praradome ir asmeninius daiktus: kūdikio vežimėlį, tris automobilines vaikiškas kėdutes“, – guodėsi vyras.

Tą patį rytą savo automobilio neradusi moteris pasakojo, kad vaizdo medžiagoje iš stebėjimo kamerų matyti, kad automobilį pavogęs vyras jį atrakino vos per 30 sekundžių.

 Įtaria: vagia tam, kad išrinktų detalėmis

Savo ruožtu dienraštis „Klaipėda“ pranešė, kad per keletą pastarųjų mėnesių uostamiestyje dingo keli tokio paties modelio „Toyota Corolla Verso“ automobiliai. Vienas jų buvo pavogtas prieš savaitę iš aikštelės prie parduotuvės „Iki“ Janonio gatvėje, kitas dar šį pirmadienį dingo iš vaikų darželio Reikjaviko gatvėje. Žurnalistės teigimu, iš nusikaltimo braižo panašu, kad Klaipėdoje veikia tas pats vagis.

„Automobilių remonto specialistai teigia, kad „Toyota Corolla Verso“ mašinoms atsarginių detalių negamina, o originalios kainuoja labai brangiai. Todėl mašinų vagys gauna užsakymus pagrobti analogiškus automobilius, kurie išardomi ir panaudojami remontui“, – rašoma dienraštyje.

Šiemet pavogė daugiau nei dvigubai, palyginti su pernai

Savo ruožtu Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis sakė, kad per 2014 m. pavogta 12 „Toyota Corolla Verso“ automobilių, o per 2015 m. (iki šios dienos) – daugiau nei dvigubai daugiau – 30.

„Pastebėjome, kad daugiausiai pavagiama tų automobilių, kurių daugiausiai yra mūsų gatvėse. Turbūt panašią išvadą galima daryti ir su šio modelio automobiliais. Nežinau paradavimų statistikos, bet greičiausiai per keletą pastarųjų metų šių automobilių rinkoje padaugėjo, dėl to padaugėjo ir jų vagysčių“, – svarstė R. Matonis.

 Jis tikino, kad pareigūnai, tiriantys automobilių vagystes, pastebi, kad jų padažnėjimas tam tikroje vietoje dažnai būna susijęs ir su tuo, kad į laisvę išleidžiami automobilių vagys. „Jie toliau užsiima savo nešvariais darbeliais, kol vėl nepakliūna už grotų“, – aiškino Policijos departamento atstovas.

Siūlo įrengti papildomas apsaugos priemones

Kreipusis dėl vagysčių Vilniuje, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius priminė, kad autotransporto priemonių vagystes tiriantys pareigūnai pataria automobilių savininkams būtina įrengti papildomas technines bei elektronines automobilių apsaugos priemones. Jų teigimu, vien gamyklinėmis pasikliauti nepakanka, nes jos nesunkiai įveikiamos vagims.

Pasigedus automobilio ar pastebėjus jau pavogtą automobilį, būtina nedelsiant pranešti skambinant telefonu 112.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Rūta Pukenė
(8)
(6)
(2)

Komentarai (2)