„Islamo valstybė“ turi naują priešą: ieškomiausias narkobaronas žada „išplėšti jiems širdį ir išrauti liežuvį“  (7)

Ieškomiausias Meksikos narkobaronas pagrasino ISIS, rašo nydailynews.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Joaquinas „El Chapo“ Guzmanas, liūdnai pagarsėjusio „Sinaloa“ kartelio vadeiva, parašė grasinantį laišką „Islamo valstybės“ ekstremistams.

J. Guzmanas niršta, kad teroristinė grupuotė nuolat sunaikina jo narkotikų siuntas į Artimųjų Rytų šalis, rašo „Forbes“.

„Mano vyrai jus sunaikins“, – rašo narkobaronas.

„Pasaulis jums nepriklauso, ir ne jūs čia diktuojate sąlygas. Man gaila to kekšės vaiko, kuris bandys kišti pagalius į „Sinaloa“ kartelio ratus.“

„El Chapo“ pagrasino, kad „išplėš jiems širdį ir išraus liežuvį“.

„Jūs ne kariai, o bobos. Jūsų dievas neišgelbės jūsų nuo to teroro, kurį mano vyrai jums užkurs, jei ir toliau kišitės į mano operaciją.“

Manoma, kad ISIS ekstremistai naikina narkotikų siuntas, gabenamas per jų teritoriją Irake ir Sirijoje. J. Guzmanas liepos mėnesį pabėgo iš griežčiausios apsaugos kalėjimo ir nuo to laiko slapstosi. Kaip „Sinaloa“ kartelio vadeiva, jis laikomas pagrindiniu marihuanos, kokaino, heroino ir metamfetamino tiekėju į JAV.

Pastaraisiais metais savo 1 mlrd. dolerių nusikalstamą imperiją jis išplėtė į Europą, Afriką, Aziją ir Artimuosius Rytus.

Iki šiol nežinoma, kur J. Guzmanas slapstosi, nepaisant didelio masto paieškos operacijos ir paskelbto milijonų dolerių apdovanojimo už informaciją apie jo buvimo vietą. Spalį pareigūnai pranešė apsupę J. Guzmaną šiaurės vakarų Meksikoje, bet išsamesnės informacijos apie tai, kur ir kada įvykdyta operacija, nepateikė.

Manoma, kad 58 m. narkobaronas bėgdamas nuo pareigūnų buvo sužeistas, bet jo žaizdos „nebuvo padarytos tiesioginio susidūrimo metu“, informavo Meksika pranešime, tačiau išsamesnio paaiškinimo nepateikė.

J. Guzmanas iš kalėjimo pabėgo per tunelį, jungiantį jo dušo kabiną su išoriniu pasauliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(36)
(7)
(29)

Komentarai (7)