Ar išgyventumėte patyrę filme „Vienas namuose“ rodomas traumas?  (0)

Grupė medikų nusprendė įvertinti traumas, kurias filme „Vienas namuose“ patiria herojai Marvas ir Harry. Pasak jų, realybėje kai kurie pažeidimai baigtųsi mirtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojų ir slaugytojų komanda puslapiui distractify.com sutiko pakomentuoti, kokius sužalojimus patirtų žmogus po „nuotykių“, rodomų visiems žinomame filme.

Specialistai padarė išvadą, kad realybėje nusikaltėliai Harry ir Marvas net nebūtų patekę į namus, nes 2 traumos, kurias jie patyrė, baigtųsi mirtimi.

Šūvis į kirkšnį

Vienu metu filme Kevinas, kurį vaidina Macaulay Culkinas, šauna Harry'iui (jį vaidina aktorius Joe Pesci) į kirkšnį. Savaime supranta, filme tai nesustabdo įsibrovėlio ir jis savo nusikaltimą gali tęsti. O kaip gi būtų realybėje?

„Jei jums kas nors šautų į kirkšnį, turėtumėte rimtą lytinių organų pažeidimą. Tai galėtų netgi „nuplėšti“ sėklides“, – paaiškina medikai.

Kritimas žemyn laiptais

Po Harry sužalojimo, ateina Marvo (jį vaidina aktorius Danielis Sternas) eilė. Jis paslysta ant laiptų, padengtų ledu, ir nugarmi žemyn susitrenkdamas galvą bei visą kūną. Tačiau netrukus pakyla kiek svirduliuodamas.

Medikai paaiškina: „Po tokio kritimo jis patirtų rimtą nugaros traumą. Taip pat susilaužytų ne vieną šonkaulį, susižeistų plaučius, jam greičiausiai plyštų blužnis. Tokia trauma ilgam laikui paguldytų žmogų į ligoninę“.

Užlipimas ant vinies basomis

Kritimu Marvo bėdos tikrai nesibaigia. Netrukus jis basomis užlipa ant didelio vinies. Filme jis surinka iš skausmo, tačiau savo „misiją“ tęsia toliau. Realybėje gi trauma būtų kur kas didesnė. „Akivaizdu, kad žaizda smarkiai kraujuotų. Be to, greičiausiai būtų pažeistas nervas“, – sakė specialistai.

Kitas medikas pridūrė, kad jei basomis užliptume ant vinies, mums grėstų stabligė.

Rankos nudegimas

Netrukus Harry sugriebia plika ranka įkaitusią durų rankeną, ant kurios matyti raidė „M“. Vyro ranka pradeda rūkti. Harry skuba įkišti ją į sniegą, o ištraukęs pamato ant jos atsispaudusią „M“ raidę.

„Realiame gyvenime dūmai iš rankos tikrai nerūksta. Ant jos susidarytų didžiulės pūslės. Be to, jam prireiktų odos transplantacijos“, – paaiškina specialistai.

Smūgis karštu lygintuvu

Vieną akimirką Marvas trūkteli už virvės, prie kurios pririštas karštas lygintuvas. Būtent jis visu greičiu trinkteli vyrui į veidą. Ant Marvo veido lieka žymė nuo lygintuvo, bet realiame gyvenime, pasak medikų, taip tikrai nebūtų.

Marvas greičiausiai patirtų ne tik veido, bet ir ragenų nudegimus. Be to, keista, kad vyras patyrė tik nudegimus, nors smūgis sunkiu daiktu sukeltų ne vieną lūžį.

Smūgis dažų dėže

Po kurio laiko Harry ir Marvas bėga laiptas, nuo kurių Kevinas paleidžia pririštas dažų dėžes. Šios abi dėžės „skrenda“ tiesiai į Harry veidą. Ir vėlgi herojai tęsia savo žygį lyg niekur nieko.

„Realybėje po tokio smūgio žmogaus veidas būtų visiškai sumaitotas. Galbūt net prasidėtų vidinis kraujavimas į smegenis. Tai būtų mirtina“, – sakė medikai.

Smūgis laužtuvu į krūtinę

Galiausiai herojų laukė dar viena staigmena – milžiniškas voras, užlipęs ant Harry krūtinės. Marvas nusprendžia nelaukti ir numušti jį laužtuvu, bet ne abejo tik sužeidžią Harry.

Gydytojai paaiškino, kas atsitiktų realybėje: „Toks smūgis tikrai sulaužytų žmogui krūtinkaulį. Galėtų taip pat prasidėti vidinis kraujavimas.

Galimai sutriktų plaučių veikla, žmogus negalėtų kvėpuoti. Didelė tikimybė, kad tokia trauma taip pat baigtųsi mirtimi“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(9)
(31)

Komentarai (0)