XXI a. beprotybė: „Islamo valstybės“ teroristai sukūrė vergių prievartavimo taisykles  (5)

Teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ (ISIL) teritorijoje pradėjo veikti išsamios vergių laikymo taisyklės. ISIL pasiuntinių platinamos fatvos atsidūrė JAV spec. pajėgų rankose reidų Sirijoje metu dar šių metų gegužę, dalį šių reglamentų paviešino naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fatvose, pavyzdžiui, yra nurodoma, kada vergės „savininkas“ gali pretenduoti į intymią sueitį, praneša „lenta.ru“.

Tėvui ir sūnui yra draudžiama užsiimti seksu su viena ir ta pačia moterimi. Maža to, taisyklių sąraše pasakojama, kad smogikams, kurie vergijoje laiko motiną ir dukrą, leidžiama prievartauti tik vieną iš moterų.

JT ir žmogaus teisių apsaugos organizacijos ne sykį kaltino IV tūkstančių moterų ir mergaičių iki 12 metų išprievartavimu.

Balandį paviešintoje „Human Rigths Watch“ ataskaitoje buvo teigiama, kad moterys yra parduodamos į vergiją arba yra tiesiog „dovanojamos“ IV smogikams.

Rugpjūtį specialioji JT atstovė seksualinio smurto ir konfliktų klausimais Zeinab Bangura patvirtino, kad ekstremistai platino užgrobtų vaikų ir moterų kainoraščius. Jos teigimu, 1-9 metų berniukai ir mergaitės kainuoja 165 dolerius, paaugliai nuo 11 iki 16 – iki 124 dolerių.

Iš pradžių sau vergus išsirenka IV lyderiai, likusiuosius pateikia turguose, kur juos galima pirkti už tūkstančius dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(7)
(10)

Komentarai (5)