Šiurpu: iš vyro akies pašalintas gyvas kirminas  (0)

Vyrui iš Rytų Indijoje neseniai atlikta neeilinė operacija. Jos metu iš akies buvo pašalinta gyva kirmėlė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

25 metų amžiaus pacientas nuvyko į ligoninę, kai dvi savaites niekaip negalėjo atsikratyti kairės akies paraudimo bei skausmo. Šiuos simptomus taip pat lydėjo „skraidančios muselės“ sindromas (reiškinys, kai, dėl medžiagų kaupimosi akies stiklakūnyje, matomos skaidrios dėmelės; dažniausiai žiūrint į ryškią šviesą).

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad vyro stiklakūnio ertmėje buvo įsikūrusi gyva kirmėlė. Gydytojai teigia, jog vienintelė galimybė pašalinti parazitą buvo atliekant operaciją, nes kirminą taip pat sunaikinti galėję antikirmėliniai vaistai akiai gali pakenkti.

Mikrobiologinis pašalinto parazito tyrimas parodė, kad tai buvo kirmėlė pavadinimu Loa loa. Šis kirminas yra aptinkamas vakarų bei centrinėje Afrikoje. Jis gali atsirasti po elnių (taip pat žinomų, kaip mangrovinių musių) ar atogrąžų parazitinių vabzdžių įkandimų ir apsigyventi įvairiose žmogaus organizmo vietose 10 ar net 15 metų.

Nukentėjęs vyras dirba vaisių pardavėju rytų Indijoje, todėl susidūrimai su atogrąžų parazitais jam nėra naujiena. Po užsikrėtusio vabzdžio įkandimo kraujagyslėmis arba prasiskverbęs pro indo audinius kirminas nukeliavo į akies obuolį.

Yra žinoma, kad Loa loa taip pat gali patekti ir į plaučius ar arčiau smegenų. Tačiau pranešime tvirtinama, kad tai yra pirmas žinomas atvejis, kai šis kirminas „apsigyveno“ išorinėje akie stiklakūnio dalyje.

Praėjus dviem savaitėms po operacijos, vyras pranešė, kad jo rega pagerėjo. Jis nebejaučia jokio skausmo ar kitų nepatogumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (0)