Kaip per sviestą! Grandininiai pjūklai su V8 varikliais (Video)  (2)

Bėda tik, kad vienas pats tokio žvėries "neužlaikysi". Reikia keturių rankų – šiokia tokia aliuzija į anų laikų "Draugystę" (Дружба). Ir rankos turi būti ne iš kelmo spirtos. Užtat koks efektyvumas! Nespėsite suskaičiuoti nė iki 3 sekundžių – ir gero pusmetrio skersmens rąstas bus perpjautas. O kur dar orą draskantys akustiniai V8 efektai! Skubantiems – veiksmas prasideda nuo 4:00 min.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, tai – ne vienetinis egzempliorius. Ekstremaliojo rąstų pjovimo entuziastai V8 "varikliukus" ir jų arkliukus yra mėginę įkinkyti ir anksčiau. Štai, pavyzdžiui, įrankis, iškalbingu pavadinimu Predator ("Grobuonis"). Sveria 230 kg. V8 variklio galia – 300 "arklių". Grandinės sukimosi greitis – 322 km/val. Nuo 75 cm skersmens rąsto ratuką atriekia per... 0,88 s. Pasaulio rekordas.

Įspėjimas ateičiai, jei žiūrėtumėte gyvai – atsistokite kiek atokiau, nes pjuvenos ir skiedros lekia su vėjeliu :)

Labai neblogai trasoje atrodo ir savadarbis "lenciūginis" su Harley Davidson varikliu. O dar geriau jis skamba (pasiklausyti galima nuo 1:10 min.).

O štai vienas australas yra pasigaminęs grandininį V8 agregatą, kuriuo rąstus gali raikyti vienas pats – be kieno nors pagalbos. Fone žiūrintys medkirčiai iš malonumo net dilbius trina – žiebt ir medinė "moneta" atriekta! Kai kurių paskesnių "kapeikėlių" storis – ko gero, ne daugiau nei 5 cm. Turint omeny variklio kubatūrą, rezultatą galima pavadinti precizišku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(32)
(-5)

Komentarai (2)