Šiaurės Korėjos realijos: už propagandinio plakato vagystę amerikietis kalės 15 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Marius.brn 2016-03-16 23:16
Na matai, tame ir prasideda problema, kadangi faktas yra tai, kad valdžia tenais nėra išrinkta. Tai jau automatiškai reiškia, kad ta valdžios nuomononė nebūtinai atstovauja Š. korėjos žmonių nuomonei. Kas be abejo vakariečių galvose nesuvokiama ir tokie režimai atrodo juokeliai. Be abejo, ką sakai yra "teisinga" režimo atžvilgiu, bet man įdomu, nuo kada žmonės Lietuvoje palaiko režimus ir jų santvarką?
Shinigami 2016-03-17 07:56
eksperimentas parodo, kad gyvį organizmai prisitaiko prie esamos situacijos ir paskui jiems sunku pasikeisti. Todėl manau, kad dauguma Š. Korėjos piliečių yra "prisitaikę" ir nebe sugebėtu gyventi kitokioje tvarkoje. Nes vakarietiška tvarka jam išvis yra nežinoma ir net ne įsivaizduoja jos egzistavimo. Jei kas ir žino šiek tiek apie vakarus tai tikrai neviršija 1 proc. piliečių. Todėl jei ir sunaikinsi visa dabartini valdžios aparatą Š. Korėjoje, tai situacijos ten nepakeis.
PupuDede 2016-03-17 08:44
Tau viskas normalu kas priimta įstatymu ??? Senai tokio pasisakimo neskaičiau LOL. Papuls kad ir Lietuvoje koks debilas į valdžia išleis įsakimą kad pvm 80 % ir tau jau bus normalu nes tai jau įstatymas. Sėdėsi ir galvosi nu va kaip normalu jau priėmė naują įsakyma Popierius tave valdo. Bumaga terpet vsio.
Shinigami 2016-03-17 10:14
. Bet jei visi turi vienodas pareigas, kodėl daugiau uždirbantys turi daugiau sumokėti šalies išlaikymui? Juk šalies išlaikymas yra piliečio pareiga. Ir jei visi šalies piliečiai turi vienodas pareigas, tai kodėl vieni moka daugiau, o kiti mažiau? Aš esu Lietuvos pilietis, tai kodėl: 1) kai nusiperku valstybinę žemės ūkio paskirties žemę ir ji nuo to laiko priklauso man, negalių keisti jos paskirties 5 metus? 2) kodėl būdamas šalies piliečių negalių turėti tiek žemės kiek norių ir galių nusipirkti? 3) Kodėl negalių turėti dviejų žmonų, jei jos abi su tuo sutinka? Kokia teisę valstybė turi tai man uždrausti? ir t.t. ir t.t. Kas teisinga, o kas ne priklauso nuo pažiūrų. Kas blogai, o kas gerai taip pat priklauso nuo pažiūrų. Koks nusižengimas vertas kokios bausmės paimama iš lubų, nes nėra objektyvių metodų nustatyti bausmėms.
Arns 2016-03-17 10:24
Dar romėnai sugalvojo posakį "Dura lex, sed lex", ką šiais laikais dažnai perfrazuojam į "įstatymo nežinojimas, nuo įstatymo neatleidžia". Pats kaltas jog prisidirbo. Pavyzdžiui nemažai musulmoniškų šalių egzistuoja net kalėjimo bausmės už viešą bučinį, dar didesnės jei viename viešbučio kambaryje apsigyvena vyras ir moteris, kurie nėra teisėti vyras ir žmona... Na ir ką? Turi pasidomėti prieš vykdamas, jei tau tvarka nepriimtina, gal ir nėra ko ten veržtis.
aurimokas 2016-03-17 10:52
Jeigu tavo salyje tai leidziama, nereiskia kad tai leidziama ir kitur. O jeigu jau nusikaltai pagal tos salies istatyma, tai pagal tos salies istatyma ir atsakyk. Dar vienas pavyzdys, del ko reik visada zinot kur keliauji ir kas ten draudziama: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... -wine.html
revonas 2016-03-17 11:02
O man tai yra žmogaus teisių suvaržymas ir pats laikas imtis veiksmų prieš ŠK. Net ir nepaisant žmogiškumo, tai politinis principas, lašas po lašo ir ŠK išvis pasijus visagalė, visi net pirštą pajudyt bijo.
UTF16 2016-03-17 11:21
Na, ir nieko – absurdiškos bausmės teisėtumą aiškini tuo, kad kitur irgi būna absurdiškų bausmių. Teokratinėse / totalitarinėse diktatūrose tokios bausmės skirtos ne tvarkai palaikyti, kaip kad paprastai pas mus būna, o baimei įvaryti ir režimui bet kokia kaina išlaikyti. Pateisinant tokius įstatymus iš principo pateisinamas ir pats režimas.
Arns 2016-03-17 11:32
Gal kokiam airiui bus barbarizmas jog leidžiamas abortas, kokiam arabui jog leidžiama viešai gerti alkoholį, lietuviui jog norint patekti į JAV mokyklas reikia praeiti metalo detektorius... Tai nėra absurdas? Ir dar kaip, jei esi užaugęs kitoje kultūrinėje aplinkoje, bet tai joks ne pasiteisinimas. Vargu ar britui būtu lengvinančioji aplinkybė avarijoje, jog pasakytu jog jam vairuoti trukdė eismas kita kelio puse. Tai kodėl amerikiečiui turėtu būti pritaikyta lengvinančioji aplinkybė?Nes jo šalyje vogti svetimą turtą nėra rimtas nusikaltimas?
revonas 2016-03-17 11:34
Na ir palyginimas...
UTF16 2016-03-17 11:35
Kas buvo knygnešiai ir partizanai, tavo nuomone?
Arns 2016-03-17 11:52
Kas kas, nusikaltėliai. Pvz į Daesh išpuolį Paryžiuje, esamai valdžiai tai nusikaltimas prieš žmones, jei Daesh paims ten valdžią, tai bus drąsūs partizanai, kovoję prieš netikinčiųjų primestą jungą... Kas yra "žolytės" platintojai? Dabar tai nusikaltėliai, jei medžiaga bus išbraukta iš narkotinių medžiagų registro, tai bus toks pat perpardavimo nusikaltimas, kaip kad tu paskaitęs knygą ją pigiau parduodi kaimynui (neatsiklausęs rašytojo, leidėjo, knygyno, valstybės). Viskas susiveda į parašytą įstatymą. Ir ne atvykėliui aiškinti jog jo šalyje tai daroma, tad jis turi teisę taip daryti visame pasaulyje.
UTF16 2016-03-17 12:07
Tik teroro pagrindu (à la Šiaurės Korėja / Saudo Arabija) veikianti valdžia galėtų apmulkinti žmones tokiom nesąmonėm. Sveikas protas (nu, ta prasme, faktas, kad buvo šiaip sau išžudyti potencialūs tikintieji) prie tokių išvadų neprieitų.
aurimokas 2016-03-17 12:27
O kas tavo nuomone dabar yra kontrabandinių cigarečių, degtinės ir kuro vežėjai?
Arns 2016-03-17 12:30
).
Shinigami 2016-03-17 13:04
Lengva pasakyti, sunku padaryti. Žinoma, didžiausia problema vakarams yra vakarai. Nes jie turi žmogaus teises bei karo taisykles. Kurių Š. Korėja neturi ir neketina laikytis. Todėl dėl šių taisyklių karai ir yra ilgi ir brangiai kainuojantys. Beja, vakarų karo su Š. korėja metu labiausiai nukentėtų P. Korėja, nes butu karo zonoje. Š. Korėjos lyderiams numesti atominę bomba ant kitos šalies, kaip du pirštus... Tuo tarpu vakarams dabar daug, daug sunkiau tai padaryti.
revonas 2016-03-17 13:22
Visiškai pritariu ir manau, kad esi teisus, tačiau visada yra išeičių ir protingesni už mus manau, kad sugalvotų, tačiau visada patogu rinktis lengviausią kelią ir nieko nedaryt.
UTF16 2016-03-17 13:58
Kvailu nusistatymu, į kurį nereikia rimtai žiūrėti. Lygiai tą patį manau apie draudimą platinti Š. Korėjos propagandinius plakatus.
Shinigami 2016-03-17 14:19
Raktinis žodis "protingesni už mus". Dėja, tokius dalykus sprendžia politikai, o politikus priima ne pagal protą, o pagal makaronų kabinimo sugebėjimus. Karinių klausimų politikai beveik nesprendžia, tad jei ir turi keli politikai galva ant pečių, jų žinios ne tos srities. Ir vis tiek gaunasi tai, kad nėra protingų žmonių kurie išmano karines ir konfliktines situacijas, tarp asmenų kurie priima sprendimus. Merkel, geras pavyzdys. Kur žmogaus teisės yra aukščiau šalies saugumo ir tvarkos.
Arns 2016-03-17 14:38
Tai ir nereikia ten vykti. Gal man nepatinka monarchija, bet nuvykęs į Didžiąja Britaniją ir ėmęs mėtyti kiaušinius į karalienę, nesistebėsiu jog mane sulaikys ir nubaus (ir tikrai stipriau nei už mėtymą į kaimo bobulytę). Jų įstatymai, jų ir teisė, tavo nuomonė apie kitos šalies teisinę bazę visai nesvarbi.