Šiaurės Korėjos realijos: už propagandinio plakato vagystę amerikietis kalės 15 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aurimokas 2016-03-17 14:41
Sakau, kad lygiai taip pat istatymiskai tais laikais knygnesiai buvo kontrobandininkai ir nusikalteliai, kaip siais laikais kuro cigareciu ir alkoholio vezejai. Taigi jei jau slovini knygnesius, slovink ir siuos zmones, nes butent ju deka dauguma sunkiau gyvenanciu sugebejo ismaitinti seima sutaupydami kuro saskaita. O jeigu jau teigi, kad kontrobandininkai yra blogis, tai lygiai toks pats blogis buvo tais laikais ir knygnesiai. Nes arba tu esi doras pilietis, besilaikantis nustatytu istatymu, arba esi recidyvistas ir anarchistas pasisakantis pries istatymine baze nesvarbu kad ir kokia ji butu tavo manymu ir poziuriu neteisinga
UTF16 2016-03-17 14:57
Nebuvo.
aurimokas 2016-03-17 15:40
Tuomet kaip pats ir sakei, reik statyti paminklus dyzelveziams, cigarveziams ir degtinveziams, kuriu deka galima siu prekiu isigyti pigiau. Butent sunkiai besiverciantys zmones ir slovina dabartinius herojus, kurie parupina butinu dalyku pigiau. Visai kaip ir anksciau. Anksciau kontrabandininkai parupindavo draudziamu knygu, suko versla is to, pardavinejo knygas ir dejo pelna sau i kisene bei nemokejo mokesciu kaip oficialus knygynai, o dabar vyksta ta pati situacija, tik knygas pakeite kitos prekes.
Arns 2016-03-17 15:41
Auksiniai žodžiai, negaišink čia visų laiko, aiškindamas jog pats būtum ordiną davęs už tokį žygdarbį.
UTF16 2016-03-17 15:58
Šitaip paklausiu: tavo nuomone, jei nauja (visiems žinoma) valdžia išleidžia įstatymą, kad draudžiama būti gėjumi ar neištikima žmona, tokiu atveju juos reikia numesti nuo stogo arba užmėtyti akmenimis (= tokia nauja tvarka), šitą įstatymą irgi reikia vykdyti ir negalima kritikuoti?
Arns 2016-03-17 17:13
. Pats įstatymas juk normalus, jį naudoja visos valstybės, skiriasi tik baudos būdai ir dydžiai. Bet tau kažkas nepatinka, tad bandai visaip prisiknisti iki to, kad tau nepatinka tad įstatymas yra kvailas. Bet juk čia tavo bėda, kad tu atvyksti ir pažeidi jų įstatymą (o tada jau blogi visi). P.S Tavo įstatymas galioja Saudo Arabijoje, Irane, Nigerijoje. Ir kiek žinau yra vykdomas.
Hm 2016-03-17 17:45
...įdomu kaip Š. Korėja būtų nubaudusi saviškius?... Prieš keletą metų Elektrėnuose vyko pasaulio jaunių Ledo ritulio čempionatas. Dalyvavo ir Š. Korėjos komanda. Kai ji išvyko viešbutyje neliko - patalynės, stiklinių, muilo, dantų pastos, rankšluosčių. Sugebėjo Korėjiečiai ir kranus, dušus, veidrodžius nusukti. Vienu žodžiu, kas tilpo į kuprines, to neliko... Miesto valdžia viešbučiui nuostolius kompensavo, į policiją nesikreipė. Meras pasakė, būtume žinoję, būtume jiems dar ir lauknešėlius į kelionę suruošę, vargšeliai ... Va tep. Š. Korėjoje matyt jų visų būtų laukusi mirties bausmė... Ir sovietų sajungoje buvo griežtas įstatymas - už valstybės turto grobstymą stambiu mastu (6000 rublių, dabar tai atitiktu naujo vidutinės klasės automobilio kainą) grėsė mirties bausmė. Neprieštaraučiau jei ir Lietuvoje būtų kažkas panašaus...
UTF16 2016-03-17 17:48
Tikrai taip – tose šalyse baudžiama už išgalvotus nusikaltimus. Jei gerai suprantu, tu tokiai teisinei bazei pritari, nes ji tiesiog egzistuoja, o jos kritikai nepritari. Jei aš gerai supratau, tai tavo požiūris yra toks truputį keistokas.
Marius.brn 2016-03-17 18:06
Įstatymai turi tarnauti žmonėms. Tai aš ir nesakau, kad reikia pulti į liepsnas ir sakyti, kad čia ugnis kalta, nes karšta. Bet teigimas, kad esi pats kaltas, kad paėmei kažkokį plakatą ir teisinga įkalinti žmogų 15 metų, nes burbuliukas mano, kad tokie įstatymai yra norma, tai yra tiesioginis sistemos palaikymas. Taip, nereikia, vogti arba išsikalinėti ten kur esi "svetimas". Bet ir sakyti, kad yra OK uždarinėti žmones 15 metų už popiergalio vagystę prasilenkia stipriai su žmogiškumu ir žmogaus moralinėmis vertybėmis. Nereikia būti robotukais ir į viską žiūrėti kaip biurokratinėms žiurkėms, kurie nesupranta nieko, kas yra neapibrėžta raštu. Tai klausimas tada yra, kodėl stoji į kažkokių neadekvačių idiotų pusę ir su jais pasmerki žmogų kalėti 15 metų už smulkų chuliganizmą?
Arns 2016-03-17 19:01
Dar kartą patvirtini jog teisės nesupranti. teisė yra sugalvotas mokslas, ir taip, teisė yra pati sau teisė. Žodžio teisė gimė iš įstatymo apie žodžio teisę, priims kas teisę jog galima riboti žodžio teisę, ir teisiškai bus teisė riboti. Paprasčiau sakant, teisė yra rašytinis susitarimas, kad būtu nubrėžtos ribos ir nesielgtu kiekvienas pagal savo teisingumo požiūrį (kaip pvz Breivikas, už savo veiksmus savęs jis tikrai nesmerkia, ir jaučiasi ribojamas musulmonų užvaldytos teisėsaugos, kurios įstatymai sugalvoti tokius kaip jis bausti)
UTF16 2016-03-17 21:21
„Susitarimas Šiaurės Korėjoje“ – šios dienos anekdotas. Kas ten su kuo tarėsi, jei ne paslaptis?
Marius.brn 2016-03-17 21:56
Bullshit alert. Breivikas galimai sėdės iki gyvos galvos. Reikalas tame, kad Norvegijoje konstituciškai negalima kalinti ilgiau nei 21m. Ir tol kol bus manoma, kad jisai yra pavojus žmonėms, tol jisai ir kalės. Tai, kad būk ramus, sėdės jisai tol kol reikės. Antra, geriau vežk džichadinę literatūrą, bus daugiau naudos
rp101 2016-03-21 22:51
O kur šiame straipsnyje rašoma apie technologijas?
UTF16 2016-03-22 00:44
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Žmonių pasaulis
bala 2016-03-22 01:31
Jūs pasiklydote, čia ne technologijų puslapis.