Atsisakiusiems pūsti į alkotesterį – drakoniškos baudos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2016-03-20 20:32
Šįkart nepataikei komentuodamas. Čia kalba eina apskritai apie baudų/bausmių veikimą, o ne apie jų didinimą. Paskaityk pats - pilietis aiškina, kad baudos, matai, neveikia, ir kažkodėl žūt būt stengiasi jų išvengti
Hmz 2016-03-20 20:36
Plaktukas irgi beveik nesikeitė nuo bbž kelintų metų. Tai plaktukas irgi neveikia, ane? OK, siūlau eksperimentą - imame ir panaikiname BK nustatytas sankcijas. Nusikaltimų skaičius neišaugs?
Evil Goku 2016-03-20 20:50
Tada prasidėtų GTA San Andres, nes visi stengtusi pabėgti visomis įmanomomis priemonėmis. Be to būtu labai sudėtinga (morališkai) nubausti žmones su mažai įrodymų.
Shinigami 2016-03-21 06:17
Ar tu dėl kelių minučių rizikuotum savo gyvybe? Juk jei pagaus gausi mirties bausme. Ar iš ties tau tos kelios minutės tokios svarbios? Ne? Tai iš kur tada tas GTA?
sub 2016-03-21 15:03
Prikuria tų naujų įstatymų, nuostatų, taisyklių, o po to viskas susipina ir vėl eilinė nesamonė gaunasi. Kaip Niemand minėjo, esu laisvas žmogus todėl galiu nepasitikėti valstybe, jos įstaigomis ir priemonėmis. Taigi jei esu blaivas, bet įtariu klastą alkotesterio ar pareigūnų ir nepučiu, jie mane nubaudžia. Teismo keliu išsireikalauju kompensacijos. O jei esu visiškai girtas, bet dar galvoje šiek tiek proto, jei stovis toks kad būtų sunkus girtumas, tai irgi nepučiu į alkotesterį, gaunu lengvą girtumą ir administracinę baudą. Koks tikslas šios baudos, kad visada visi pūstų? O jei nusprendžiu nepūsti, skiria administracinę baudą už lengvą girtumą ir vistiek veža į narkologinį, kraujo tyrimui girtumą nustatyti?