Seksas ir apgaulės – penki populiariausi pažeidimai skrydžių metu  ()

Svetainės jetcost.de komanda, užsiimanti lėktuvų bilietų paieška ir kainų palyginimais, nusprendė išanalizuoti skrydžių palydovų įpročius ir pomėgius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliekant tyrimą, kurio rezultatai skelbiami Austrijos dienraščio „Der Standard“ interneto svetainėje, buvo apklausta 718 vyresnių kaip 18 metų britų, kurie arba dirba skrydžių palydovais šiuo metu, arba dirbo šį darbą ne seniau kaip prieš penkerius metus.

Tyrimo autorius domino, ar palydovaipažeidinėjo tarnybines instrukcijas, ir jeigu taip,  kokias konkrečiai. 89 procentai apklaustųjų teigiamai atsakė į pirmąjį tyrimo klausimą: „Taip, bent kartą jie pažeidė taisykles“.

„Populiariausių“ pažeidimų penketukas atrodo taip:

1. Apgauti keleivį informuojant apie kokio nors produkto turėjimą – 28 procentai.

2. Užsiiminėti seksu su kolega skrydžio metu – 21 pocentas.

3. Apgauti keleivį atiduodant grąžą – 20 procentų.

4. Užsiiminėti seksu su keleiviu skrydžio metu – 14 procentų.

5. Paimti iš keleivio arbatpinigių ir dovanų – 7 pocentai.

Kokią pinigų sumą gali pasisavinti iš keleivio stiuardesė atiduodama grąžą? Kaip teigia apklausos dalyviai, „vidutiniškai susidaro 35 eurai per mėnesį, kitaip tariant, 424 eurai per metus“.

„40 proc. skrydžių palydovų prisipažino, kad keleiviai paprastai nebepatikrina grąžos“, – sakoma straipsnyje. Atliekant tyrimą buvo apklausta po 250 skrydžių palydovų iš Vokietijos, Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos.

„Paaiškėjo, kad palydovai iš Vokietijos „duoda kruopų“ kolegoms iš kitų Europos šalių pagal neteisėtai pasisavinamus pinigus“, – pažymi straipsnio autorius: jie lenkia net savo kolegas britus. Vidutiniškai per metus dėl neatiduotos grąžos jie praturtėja 526 eurais.

Sąrašo gale – Italija. Nesąžiningi Italijos oro bendrovių darbuotojai neatiduoda keleiviams jiems priklausančių maždaug 97 eurų per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(15)
(5)

Komentarai ()