Neįtikėtinas ryžtas: olimpinio čempiono nesustabdė net granata (Video)  ()

Vengras Karolis Takacsas (Karoly Takacs) buvo pasaulinio lygio šaulys, gimęs 1910 metais. Karolis tarnavo Vengrijos armijoje ir buvo geriausias jos šaulys, tačiau jam nebuvo leista dalyvauti 1936 metų vasaros olimpinėse žaidynėse, kadangi jis buvo seržantas – dalyvauti galėdavo tik įprasti karininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie apribojimai Vengrijoje po minėtų žaidynių buvo panaikinti, todėl Karolis dėjo visas viltis į 1940 metų Tokijo olimpines žaidynes. Tačiau 1938 metais armijos treniruočių metu granata stipriai sužalojo dešinę Karolio ranką.

Vyras nepasidavė ir ėmė treniruotis šaudyti su kaire ranka. Jis treniravosi slapta, todėl niekas nežinojo, jog Karolis ketina tęsti savo karjerą, todėl visų nuostabai 1939 metais jis laimėjo Vengrijos šaudymo čempionatą.

Deja, 1940 ir 1944 metų Olimpinės žaidynės dėl Antrojo pasaulinio karo buvo atšauktos. Tačiau Karolis visus nustebino iškovojęs aukso medalį 1948 metų Londono olimpiadoje. Tuomet būdamas jau 38 metų jis įveikė varžybų favoritą argentinietį Carlosą Valiente ir pagerino pasaulio rekordą. Savo antrą aukso medalį Karolis iškovojo 1952 metų Helsinkio olimpinėse žaidynėse.

Tarptautinis olimpinis komitetas jį įrašė į olimpinių didvyrių sąrašą. Baigęs karjerą jis tapo treneriu. Keletas jo auklėtinių taip pat sugebėjo laimėti olimpinius medalius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()