Atskleista neįtikėtina pinigų plovimo schema – joje dalyvauja ir pasaulio lyderiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2016-04-05 09:34
Teisiškai gal tikrai yra viskas švaru. Bet pati situacija nėra švari. Na, pavyzdžiui, kaip jaustis Islandijos gyventojams, kai jų premjeras slepia mokesčius ofšore? Moralinė atsakomybė turėtų būti itin aukšta pas tokias pareigas užimantį žmogų. Analogiškas pavyzdys mūsų K. Trečiokas. Na, apsimelavo viešai. Teisiškai jokio priekabio nėra. Nu bet ministras apsimelavo viešai dėl nešvariai priimto nutarimo. Iš karto parodo moralinės atsakomybės lygį, ypač kai toks ministras nėra atleidžiamas.
Absoliutas 2016-04-05 10:52
kremliaus siuksles vel spiegdamos gina savo cara? Visi putino aplingkos draugai tapo milijardieriais, o jis vienas vargselis nesugebejo, koks nevykelis, o gal nevykeliai zombiai kurie tiki tokiomis pasakaitemis?
Audrius 2016-04-05 11:38
immortallt kaip visada savam stiliui. Pliusas uz nuosekluma. Taip-nenusikaltimas, taip pat kaip ir naciu Vokietijoj nebuvo nusikaltimas engti zydus. Apple ir kitu korporaciju mokesciu slepimo pasekme ta, kad visi kurie mokesciu neslepia-turi moketi daugiau. Kitaip tariant privatizuoji pelna ir socializuoji islaidas... O siaip, visiems kurie nieko blogo nemato mokesciu vengime, labai tinka (berods Buffett'o) citata: "Every Deal has a Sucker. If You Can’t See the Sucker, You’re It"
Arthuras 2016-04-05 11:46
immortallt - liuks, nors vienas susivokia situacijoje. Vertinkim situaciją blaiviai - tai yra legalus būdas valdyti savo turtą. Netaikykime dvigubų standartų.
immortallt 2016-04-05 11:50
Apple mokesčius turės susimokėti, kai norės pinigus panaudoti ar išgryninti. Jie iš dalies laukia momento, kai patirs didelius nuostolius ir mokesčių mokėti nereikės. Mokesčių vengimas ir nemokėjimas yra du skirtingi dalykai. Gyvename teisiniame pasaulyje, tad tai, ką draudžia sistema ir yra blogai. Kad įstatymai su spragomis, žmogus nekaltas. Todėl aš ir esu prieš lengvatas, kurios sukuria spragas. Esu už visuotinus mokesčius be diskriminacinių išlygų. Bet pats savą stilių ir nuoseklumą ir išlaikai. Tu ne pačią problemą matai, o kitus žmones, kurie problemą išnaudoja gauti naudą. Tų žmonių nebūtų, jei niekas nesukurtų problemą, o va tokie siekiantys svieto lyginimo jas ir sukuria. Paradoksas, bet pasaulyje taip jau yra, kad visokios lengvatos dažniausiai baigiasi nauda turtingiesiems.
Audrius 2016-04-05 12:36
Matomai busim nesusisnekeje. Man problema yra mokesciu vengimas ir tamsiu tax heaven ekzistavimas bendrai. Ir beje, mokesciu vengimas tik viena, gal net neblogiausia, tokiu juoduju skyliu blogybe. Tai yra puiki vieta pinigu plovimui, korupcijai, puikus budas financuoti nusikalstamas grupuotes, diktatorius ir ka tik nori, nes nieks nemato ka darai. O pagal tave kas yra "problema"?
Tukis 2016-04-05 14:33
Ne, cia gerai pakalba zmones. Rusijos grietinaiciai sugeba uzsidirbti 2mlrd. doleriu nuo mokesciu vengimo, o tuos 2 milijardus buvo galima diegti i salies ekonomika arba zmoniu prasigerimo mazinama. Bet cia nieko blogo, cia mokejimas valdyti turta. Cia nesamone. Kiekvienas mokam mokescius, pagal atitinkamas salygas, tai kiekvienas ir turi atrezti savo sekmes gabaleli visuomenei. Kitoks poelgis turi buti traktuojamas kaip nusikaltimas.
immortallt 2016-04-05 15:01
Audrius, tu visus sumaišai į vieną katilą, ir visus kali prie kryžiaus už tą patį nusikaltimą, tik dėl to, kad jie yra tame sąraše. Kitaip sakant, jei vienas vokietis pasitaikys kvailys, tai ar visi vokiečiai kvailiai? Komentaru niekur nesiėmiau vertinti, kas geri, kas blogi, ginti, kad Apple daro gerai ar pan. Aš esu prieš šias sistemas, bet gal pirma susitvarkykime, kad nebūtų galima tuo užsiiminėti ir įveskime bausmes. O ne pradėkime taikyti atgaline data už veiksmus, kurie anksčiau buvo legalūs. Tukis, kaip jaustumeis, jei tau GPM'ą reikėtų sumokėti pvz Korėjoje, o po to dar antrą kartą Lietuvoje, tik todėl, kad pinigus persivedi į Lietuvą, bet čia apsilankai kartą metuose, kaip turistas?
Audrius 2016-04-05 15:25
As irgi nieko nekalu prie kryziaus ir atpirkimo oziu neieskau. I mokesciu vengima ir mokesciu rojus ziuriu kaip i labai didele sistemine problema, kuri paliecia visus. Tokie dalykai daznai pristatoti kaip normalia verslo praktika, kaip "victimless crime". Toki poziuri reikia keisti, nes tik tada kai atsiras stiprus spaudimas is visuomenes bus galima tiketis kazkokiu realiu pakeitimu. Del individu, tai juos skirciau i dvi grupes. Privatus asmenys ir privacios kompanijos zaidzia pagal esamas taisykles, jas kuo labiau isnaudodamos sau. Is privataus verslo tiketis etiskumo yra ir naivu ir nesveika. Reikia fokusuotis i tikra problema, t.y. keisti zaidimo taisykles, ir sviesti visuomene. Viesi asmenys-kitas reikalas. Jei koks Putinas ar Islandijos premieras teisiogiai ar per tarpininkus vengia mokescius ir stumdo milijardus neaisku kur- tai yra big deal. Mano nuomone tokie lyderiai turetu iskart atsistatyti, nes jie praranda betkoki pasitikejima.
immortallt 2016-04-05 15:36
Aš savo kritiką išsakiau dėl to, kad tu iškart teigi, kad lietuviai ir prisidirbę. Nesvarbu, kad net nežinai ar tose sąskaitose vyksta apyvarta, kokia ji, kas per asmenys ir ką iš tikrųjų daro. Dažnai įmonės yra priverstos elgtis vienaip ar kitaip. Pvz., jei konkurentas gamina prekes ir savo darbuotojus įdarbina 1/4 etato oficialiai bei viską moka juodai, kaip gali pats konkuruoti 100% legaliai? Pirma reikia pasirūpinti, kad būtų išgaudomi visi nelegalūs, tada jau dalį pajamų slepiantys, o ne skatinama dirbti net neregistruojant įmonės - visiškai juodai.
Ernestass 2016-04-05 16:25
Na, tai man primine mūsų inkvizicjos stoką. Aš nuo vaikystės turėjau supratimą, kad yra įmanoma užsiundyti valdžią ant to, kas yra daroma blogai tačiau realybė yra visai kitokia. Mes neturime institucijų kurios būtų nepriklausomos ir galėtų į skundus reaguoti slaptai. Kaip ir immortal duotas pavyzdys, naujas darbuotojas įmonėje, netikėtos kratos, didžiulės piniginės motivacijos bei neliečiamumas, el.įsilaužimas bei sekimas. Visa tai yra nuostabios priemonės kurios naikintų korupcija juodai, sukurdami nepasitikėjimo bei baimės jausmą visuomenėje. Žinoma, institucijų kūrimas kurios veikia kaip KGB, pačios viršija teisinius įgaliojimus ir pažeidžia žmonių teises yra nesuderinama su demokratine visuomene, tačiau tai tik parodo, kodėl demokratija dažnai yra silpna santvarka. Mums dažnai reikia toleruoti juodus išsidirbinėjimus iš valstybės ir žmonių kai suskiai išnaudoja sistemos spragas. Manau visi sutinkame čia, kad ne tik tokį požiūri reikia keisti tačiau netgi ir naikinti tokius parazitinius junginius. Tačiau skirtumas yra kaip jūs tą procesą įsivaizduojate. Nesvarbu ar jis moraliai yra priimtinas ar ne, tačiau jis nėra nusikaltimas. Moralus elgesys ir nusikaltėliškas elgesys yra du visiškai skirtingi dalykai. Dėl to, bausti žmones bei kompanijas atliekančius tokius veiksmus nėra korektiška. Reikia keisti įstatymus, raginti kitas valstybes žiūrėti griečiau į tai. Tai yra sisteminė bėda ir ji nebus lengvą išspręsti, nes mūsų politikai dažnai yra suinteresuoti ginti turtinguosius. Ar žinote dėl ko? Nes niekam nenušvinta, kad rėmėjai nori pažadų už jų paramą bei dovanas.