Štai kaip reikia skatinti ekonomiką: esi bedarbis - mokėk mokestį valstybei!  (16)

Rusijos socialinių reikalų ir darbo ministerija svarsto, ar tikslinga būtų apmokestinti niekur oficialiai nedirbančius ekonomiškai aktyvaus amžiaus ir darbingus šalies gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Patirtimi galėtų pasidalinti Baltarusijos kolegos – pas juos būta rimtų inovacijų. Baltarusijoje įvestas mokestis „už veltėdžiavimą“ – juo apmokestinti darbingo amžiaus, bet niekur nedirbantys ir socialinio draudimo įmokų nemokantys asmenys. Mes kol kas dar svarstome, o jie jau tai padarė“, – pareiškė Rusijos socialinių reikalų ir darbo viceministras Andrejus Pudovas.

Jo žodžiais, nelegalaus darbo ar piktybinio veltėdžiavimo problemos yra aktualios, o jų sprendimas yra prioritetinė užduotis.

„Kovoti su tuo reikia ryžtingai, priimant atitinkamus įstatymus“, – pabrėžė viceministras.

Tuo tarpu Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai pareiškė, kad pastaruoju metu plataus atgarsio visuomenėje sulaukusi „mokesčio už veltėdžiavimą“ tema yra vyriausybės reikalas.

„Tai veikiau ministrų kabineto prerogatyva. Tačiau, kiek yra žinoma, aiškios vieningos nuomonės dėl to nėra, jokių sprendimų nėra“, – žiniasklaidai pabrėžė Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į klausimą dėl tokio mokesčio įvedimo planų.

Šią idėją Rusijos vyriausybė puoselėja jau ne pirmus metus.

Prieš metus Socialinių reikalų ir darbo ministerija siūlė įvesti „socialinį mokestį“ vyresniems nei 18 metų ir darbingiems asmenims, niekur oficialiai nedirbantiems ar neįtrauktiems į oficialių bedarbių sąrašus.

Vertėtų prisiminti, kad Sovietų Sąjungoje už veltėdžiavimą buvo numatyta net baudžiamoji atsakomybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(11)
(1)

Komentarai (16)