Lietuvė neatsidžiaugia valytojos darbu Norvegijoje: žiūri pagarbiai, alga – puiki

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2016-06-06 19:17
Padangos kinietiskos ar ne, perki pagal galimybe, juk nepirksi masinai uz 1000 euru padangu uz 400 euru? Taigi, perki kinietiskas, pagal masina, ir jos visgi atlieka savo darba kai reikia sustoti vaziuojant ant 50. Ir jos laiko ne 1 metus, o apie 5. Kodel reikia skaiciuoti nuvertejima nelabai suprantu, grabukas uz 1000 euru po 4 metu pagal tave bus 200 euru? Pravaziuoti i metus 30k km? Na jei negaila pinigu ant kuro, be abejo gali ir daugiau nuvaziuoti, bet as pats nuvaziuoju iki 10k i metus, su masina kurioje yra dujos, tai kuras nesigauna 2k, ir is tikro viska ka cia parasei, mano atveju kokius 3 kartus maziau, apart draudimo. O uzsienieciams atrodo prabanga tureti kiekvienam po masina ne del to kad masina brangi, ar kuras daug kainuoja, kiekvienoje valstybeje skirtingi mokesciai, pas mus jie gana mazi, tai ir vazinejame. Ir nemaziau svarbus dalykas kamsciai, apart Vilniaus, likusioje Lietuvoje nera kamsciu, todel su automobliu bet kuri taska gali pasiekti greitai, skirtingai nei su VT. PS: Jei musu vidutine alga butu kaip normaliu Europos valstybiu, ir mes vistiek neisgyventume kaip Graikai su tobulomis salygomis civilizacijai, tada taip, sutikciau, kad mes nemokam skaiciuoti, esam itin islaidus tinginiai, ir t.t.
Xdmin 2016-06-06 20:22
Bet koks NT yra geriau negu jokio NT, t.y. nuoma. Jei jau automobiliui skaiciuoji nuvertejima, tai paskaiciuok ir butui tada, tik kazkaip gaunasi kad vis islosi, nes net senstantis butas, jis vistiek brangsta. Tie patys butai kurie kainavo 100k litu, dabar pasene dar desimtimi metu kainuoja 40k euru. Ir isivaizduok pensininka, kuris gyveno tavo logika, kai jis turetu sumoketi 150-200 euru uz nuoma is 260 ar 300 euru pensijos.
Instruktorius 2016-06-06 23:23
Pala pala jus verslininku nekaltinkit kad valytojai minimuma moka, geriau paklauskit pensininku uz ka balsuoja per rinkimus ir kodel, tada politika pasekit ir atidarykite savo imone, ir mokekite valytojai bet minimuma, tada ateikite i foruma ir parasykite is kokiu pinigu sumokejote valytojai minimuma. As va dabar imone atidarineju, tai vietoj valytojos pats plausiu grindis, nes vien uz nuoma ploto , du darbuotojai jau , mokesciai nuo pajamu, mokesciai sodrai mokesciai nuo pelno, galva sukasi, dar jokio pelno neturiu tik 700 minimum islaidu kas men ... o kur pelnas ? ai dar sumoketi mokescius uz darbuotojus.... plausiu grindis pats...
immortallt 2016-06-07 00:21
Tie patys pinigai gali būti naudojami skirtingai. Pvz., tie patys pensininkai dažnai gyvena 4 kambarių bute dviese. Parduodi 4 kambarių, nusiperki vieną vieno kambario ir vieną dviejų. Vieną išnuomoji, ir wualia, turi pajamas. Ir nesakau, kad NT yra blogai. Pats turiu NT, bet svarbu kaip jį valdai. Kiti turi po du butus, jį išlaiko, bet realiai laiko tuščią ir niekam nenuomoja. Instruktoriui, jei važiuoji po 10k km į metus, taip, ir padangos laikys 5 metus, ir kuro mažiau reiks, bet nuvertėjimą skaičiuoji kaip priklauso, nes tai kaštai. Ir dar sakyčiau optimistiniai ir taip, tavo gelda nupirkta už 1,000€ po 4 metų vergu ar 200€ gausi. Dar žiūrėk, kad į sąvartyną nereiktų priduodant sumokėti.
hamann 2016-06-07 07:46
Tai ir kalba apie nuosavą būstą, https://en.wikipedia.org/wiki/Housing_in_Europe prašom. mus lenkia tik romunai. Ko tu paskutiniame sakinyje nesupranti? kaip ir tie 90proc lietuvių, su sovietų sąjungos įkaltu instinktu turėti savo NT, nesupranti, kad gali būti pigiau nuomotis?
Pumper 2016-06-07 08:14
Dėl nuosavo NT, jį pirkti ar ne, priklauso nuo kainos ir tavo pajamų. Pvz. kai su broliu Vilniuj studijavom, tėvai nupirkto 1 kambario butą su paskola už 80k litų. Po kapitalinio remonto, baldų, visų mokesčių per 5 metus ir palūkanų bankui, gavosi ~140k bendros išlaidos. Pardavė už 126k (bet ir tai labai nepasisekė, nes krizė buvo prasidėjus, metais anksčiau pardavinėjant būtų min. 200k). Taigi realiai 5 metų būsto išlaikymas kainavo ~15000 lt. Nuoma dviem studentam su mokesčiais penkiem metam tokioj patogioj vietoj (Antakalnis) būtų kaip min. 50k atsiėjus (o ir gyventi būtų tekę tikriausiai sovietinio stiliaus skylėj). Taigi ir kyla klausimas, kame čia blogis nuosavą NT pirkti, o ne nuomotis. Suprantu atvejus, jei darbą dažnai keiti arba šiaip neužsibūni ilgai vienam mieste, arba nesi durnas ir neperki ekonominio pakilimo vidurį 4 kambarių sovietinės statybos buto už 400k. Bet visais kitais atvejais nematau jokios ekonominės naudos nuomai. Pas mus tokios kainos turto ir jo nuomos, kad mokėti paskolos įmokas kainuoja praktiškai tiek pat kaip ir nuomotis, bet užtai turtą turi, kurį gali parduoti, o nuomai mokėdamas kaip ir pravalgai tuos pinigus.
hamann 2016-06-07 08:46
Gali apsimokėti. Gali ir investicija gera būti, jei SKAIČIUOJI. Bet pas mus gi populiaru kuo didesnį namą pasistatyt, kuo didesnėje šiknoje, su kuo ilgesne paskola, nes pajamos netempia.
immortallt 2016-06-07 08:56
Pumper, kaip hamann ir sako, negerai turėti NT ne pagal savo pajamas. Jei prisiimi per didelę paskolą, bent kiek pakilus palūkanoms vargsti. Net jei be paskolos pasiėmei NT, jei dabar pajamos mažos, o plotas didelis, vis tiek butą kainuoja sąlyginai brangiai išlaikyti dėl šildymo. Tas pats šildymas, didelė dalis gyventojų vis dar nesuvokia, kad daugiabučio išorinės sienos yra bendras daugiabučio butų savininkų turtas, tai ne savivaldybės ar valstybės turtas. Jie patys turi tvarkytis savo sienas. Bet ne, geriau daugumai išleisti į mėnesį iki 200€ už šildymą, bet ne kartą susitvarkyti namo sienas, šildymo sistemą. Tas pats dėl pvz daugiabučių kiemų. Šiaip žemė priklauso tiems daugiabučiams. Absoliuti dauguma aišku nesusitvarkiusi dokumentų. Bet užtat skųstis, kad niekas nesutvarko jų privačių kiemų tai labai greiti. Bet faktas lieka faktu, tiek žolę pjauti, tiek šluotis, tiek dangą susitvarkyti ar parkavimo vietų skaičių didinti turi tų daugiabučių gyventojai per bendriją, ne valstybė, savivaldybė ar dar kas. Ir šitas požiūris persimuša per visur - kažkas visad viską turi padaryti "už tave", bet ne pats savimi pasirūpinti. Man tik kyla klausimas, jei kitas turi už tave pasirūpinti, kad tau būtų gerai, tai kodėl tu nenori, kad kitas už tave sočiai valgytų?
kestutisz 2016-06-07 09:17
Tai nuoma ir negali* būti pigiau nei įsigyti - nuoma yra papildoma paslauga "virš" turto. Žmogui gyventi kažkur reikia ir jei jis negali įsigyti tai vadinasi kažkas kitas turi įmerkti savo ar skolintus pinigus su tikslu ne tik juos atgauti, bet dar ir uždirbti. *Na, pas mus dar gali - kol dar yra neperparduoto už rinkos kainas NT (privatizuoto ar pirkto dar labai pigiai) ir rinka yra kiek iškreipta, ypač mažesniuose miestuose kur gal net nuomininkų trūksta.
immortallt 2016-06-07 09:32
Na viskas priklauso nuo perspektyvos. Dabar finansavimo kaštai maži, nuoma Vilniuje neva brangi, bet pelningumas siekia tik iki 6%. O realiai 4-5%. Jei turi pinigų ir sugebi sukti verslą ar investuoti pelningiau, laikyti pinigus NT nėra taip jau ir gerai. Ypač nesąmonė pensininkams būt apsikabinus didelės kvadratūros butus senamiestyje ar arti jo bei aiškinti, kokios mažos pensijos, kai už gražias akis gavo butus. Reikėjo valstybei butų nedalinti, o leisti išsipirkti už normalią kainą ar dar geriau - tiesiog nuomoti.