Turime rimtą problemą: štai prie ko privedė žemų kainų kultas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2016-06-09 13:02
Aukštesnės kainos gal ir nebūtų tokia problema jei ne pusė pietinės Lietuvos važiuojančios į Lenkiją apsipirkt, tai tiesioginis pinigų nutekėjims iš biudžeto, va tai yra blogis. Taip pat šnekama, kad kainos įtakoja algą, tai kodėl beveik pasivyję Europą kainų lygiu negalime pardavėjams ir salės darbuotojams Europinių algų mokėt? Kažkur nusėda pinigai, galutinis prekės pardavėjas mano atžvilgiu pasiima per didelę dalį sau. Niekaip nesuprasiu kaip gali Lenkijoj pieną supirkt dvigubai didesne kaina, o galutinį produktą pardavinėt pigiau nei Lietuviai.
SaMaras 2016-06-09 14:02
Na Lenkijoj žemės ūkis labai subsidijuojamas. Bet dėl kitko tai sutinku. Perki kokią daržovę iš turko už panašią kainą, moki mažiau algos pardavėjui, krovikui, valytojai, elektrikui, santechnikui.. statai irgi pigiau (viskas atsiremia į mažesnį atlyginimą) o tą pačią daržovę parduodi už panašią kainą kaip Vokietijoje ir aiškini, kad žemiau jau nėra kur..
Justraz 2016-06-09 14:42
Cia visi ziuri i kainas, atseit standartines, na taip, gal ir nieko baisaus jei lyginam € prie € skirtingose salyse. Pradekime dabar lyginti proc. dali isleidziama prekems nuo pajamu dydzio! Ka matome? Vokieciui maisto pasipirkti savaitei kainuoja 1-2 % nuo atlyginimo, lietuviui 4-6%. Va kur yra problema.
immortallt 2016-06-09 15:09
O dabar pažiūrėk į paslaugų kainas, NT kainas ir proporcijas (maistui proporcijos gerokai numažintos).
amas 2016-06-09 16:00
Aš manau nėra nieko braungiau, nei pirkėjas sutinka mokėti. O, kad sutiktu, pasipila straipsniai apie bananų ligas, sausras, blogus sezonus ir kitokias nesąmones. Gerai, kad dar tų pačių bananų nesugalvoja Lietuvoj užsiauginti, juk būtu skanųs labai, lietuviški, turbūt tokie pat skanųs, kaip lietuviškos braškės ankstybą pavasarį.
bahuriux 2016-06-09 18:55
Turbūt dar atsimenat nelabai seną cukraus ir kiaušinių "deficitą"? Ir net nemėginkit aiškinti, kad nėra kartelinių susitarimų.
MindaugasV85 2016-06-09 19:20
lucy 2016-06-09 23:43
Perskaitęs straipsnį darau išvadą jog reikia kelti kainas ir tada turtingai ir klestinčiai gyvensim. Bus paanašiai kaip SSRS mašinai n metų taupyt reikės kelnėms tiktai mėnesį
radioaktyvas 2016-06-10 02:27
Teisingai pastebėta, kad skurdus minimumas veda prie katastrofiškų padarinių. Straipsnyje buvo pastebėta, kad prekybos tinklas nepriima brangesnios produkcijos, o tai rodo nežabotą prekybininko apetitą. Įšvada paprasta kol prekybininkui apsimokės plėšikauti iš gamintojo ir pirkėjo tol visas atlyginimo kėlimas pavirs maximų išlaikymų su jų ofšorais Bulgarijoje ar Rumunijoje. Laikas nuo regresinio juridinio asmens apmokestinimo pereiti prie progresinio, nes tokiu būdu bus skatinama plėstis, jei ir toliau plėšikaus ir nebesiplės mokės valstybei, jei nenorės plėstis ir mokėti valstybei mažins kainas. Pagal dabartinę sistemą gaunasi taip kuo daugiau uždirbi tuo daugiau atiduodi monopolistui prekybos centrui, o kaip paprastas žmogus buvo skurdžius taip ir liko, todėl uždirbti turi tas kas dirba, neparazituoja kilnodamas kainas ir nieko neveigdamas.
- 2016-06-10 07:47
Tačiau net ir tai neapsaugojo nuo „išvadų“.
immortallt 2016-06-10 09:05
Bananų ligos iš tikrųjų siaučiau, jau vieną rūšį bananų išnaikino, dabar valgome mažiau skanius, mažiau vertingus ir lėčiau augančius. Tiesa, bananų kaina dabar yra tokia pati (2 lietuviškais centais mažesnė) nei per pastaruosius 2-3 metus. O akcija bananams būna kas antrą kartą, kai užeinu į parduotuvę. Bananus galima išauginti ir namie, valgiau pas tėvus namie išaugusių - nelabai skanu, o auga labai ilgai. Kiaušinių deficitas susidarė Lenkijoje, nuo to laiko kiaušinių kaina nukrito daugmaž perpus. Cukraus kaina buvo nukritusi, kai ES kvotos cukrinių runkelių auginimui buvo pradėtos nuiminėti. Dabar kaina išaugo, dėl prastų lūkesčių. Didmeninė cukraus kaina padvigubėjo. Parduotuvėse išaugo ~15%. Mulki, brangesnios produkcijos nepriima, nes jos neperka. Lentynos vieta kainuoja! O kur dar išdėstymas ir t.t. Ir žinoma, prekybos tinklai siekia pelno, nebent tu savo darbo nesieki gauti atlyginimo. Nepatinka Maxima? Ko neinat pvz į Rimi ar Iki, Lidl ar Prisma? Tiesa, pirmi du dirba daugmaž nuostolingai, nors kainų lygis daugmaž aukštesnis nei Maxima. Tai jei maxima sugeba palaikyti palyginus mažas kainas vartotojams ir dar dirba pelningai, tai ko skundies? Nori, kad būtų brangu ir dirbtų nuostolingai? Ir šiaip, ko neinat pas smulkiuosius, pas kuriuos kainos dar didesnės? Bet blogietis aišku didelis? Yra daug negerų dalykų VP, bet nei algos, nei kainos nėra vienas iš jų. Įmonė pelnu neturi dalintis, kaip ir nė vienas nepuolate dalintis atlyginimu su žmonėmis, kurie teikia jums paslaugas. Didžioji dalis dar ir pasidera. Kiti net prašo juodai parduoti prekių už 20€ ir rizikuoti nemalonumais iš mokesčių inspekcijos dėl 4€.
hamann 2016-06-10 10:28
Kiaušinių deficitas nesusidarė Lenkijoje. Tais metais, ES sukėlė vištų laikymo gerovės reikalavimus, ir daugelio Lenkijos paukštynų vištų laikymo įranga nebeatitiko minimalių reikalavimų, todėl jiems buvo uždrausta eksportuoti kiaušinius į kitas šalis. To pasekoje krito kiaušinių pasiūla Lietuvoje ir išaugo kainos. Modernizavus įrangą, jie vėl grįžo į rinką ir kiaušinių kainos atsistojo į savo vietas. Beje, kaip kažkas minėjo, lenkijos maisto pramonės gamykloms, dar labai toli iki Lietuvos.
immortallt 2016-06-10 11:54
Na ne staiga tuos reikalavimus pakeitė. Lenkai spjovė į juos ir mane neišdrįs apriboti tiekimo, jei dauguma boikotuos - nepadėjo
soulshot 2016-08-15 07:32
Kai mane biesina kai pirmiausia lygina kainu vidurki su es vidurkiu...tj gal pirmiau sulyginkit atlyginimu vidurki es o tada jau kalbesim apie kainas,kazkaip manau atlyginimu vidurkiui lietuviskam gerokai toliai iki es vidurkio nei kainu vidurkiui...