Tikrieji propagandos vaisiai: štai ką apie sovietinius laikus galvoja Rusijos jaunimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-06-26 17:51
Jaunime, ar norėtumėte gyventi tokioje valstybėje: visi turi darbą, visi gauna laiku algas, kartais net dideles. Visa problema, kad sunku ką nors nusipirkti. Tokia padėtis ir buvo Tarybų Sąjungoje. Tokioje ekonomikoje žmonės darbe turėdavo ne mažai prastovų, visai nevertino darbo vietų, pradėjo darbo vietose gerti, Rusijoje prieš pat jos žlugimą 15 metų iš eilės trumpėjo vyrų gyvenimo trukmė. Lietuvoje jau 1965 m. pirmą kartą fiksuota demografinė krizė, kai viena moteris per gyvenimą pagimdydavo mažiau kaip du vaikus. Kas su prekėmis, tai kur tik reikėjo sunkesnio darbo, sudėtingesnės gamybos, to jau nebuvo. Sakykim valstybinėse parduotuvėse niekada nebuvo jokių vaisių (uogų, kriaušių, slyvų), taip pat ir kalafiorų. Vien nusipirkti duonos, pieno ir makaronų reikėjo atstovėti po kelias valandas eilėse.
Geras Žmogus 2016-06-26 19:15
tai ir Amerika ir Lietuva praeityje buvo spalvingos, besišypsančios šalys (na, gal tik Lietuvoj Henrikas siautėjo... Bet apie tai nerodo per LRT ir kitų TV archyvų vaizdeliuose). Lygiai taip pat ir JAV buvo amerikietiškoji svajonė, hipių laikai, The Beatles ir pan... Tada viskas buvo gražiau ir spalvingiau. Tiesiog, manau, pasaulis žengia į naują etapą, kai susiduriama su dar neregėtomis problemomis, kai maisto kainos brangsta, dėl augančio jo valgytojų skaičiaus ir pan. Nei Rusija, nei UK, nei Lietuva ne išimtis. Kaip kažkur skaičiau - Europai neramūs laikai ateina, JAV taip pat. Bet Rusija ne išimtis. Vieisms batai
Atk 2016-06-26 20:15
Linksmas komentaras "išsijuosę plušo po 25 valandas per parą, po aštuonias dienas per savaitę iš paskutiniųjų. Ir laimingi visi buvo, SSRS buvo laimė, galima taip pasakyti, kadangi žmonės stengėsi. Gali būti, kad gyveno vargingai, gal ir buvo kilometrinės eilės prie dešros, bet, blyn, žmonės turėjo motyvaciją, turėjo tikslų, norėjosi gyventi."
Atk 2016-06-26 20:18
Bet dainos kokios buvo https://www.youtube.com/watch?v=n8xyOkb5M74 Apie gerį dainuoja. O ne taip, kaip dabar filmuose šaudo, žudo vieni kitus, teisybės ieško,kur jos niekada nesuras. Nebuvo ten viskas idealu, bet...
Instruktorius 2016-06-26 20:58
Atk, netaip buvo kaip rasai. T parase kaip buvo , galiu dadeti tik kad nebukite pesimistai, dabar gyvename 10000 kartu geriau nei tais laikais, tik tai reikia matyti vertinti ir dziaugtis kad parduotuvese pilna maisto ir kad neeina issirinkti ko sendien norisi valgyti... pav mesos sociai , tai kiti matai vien ja ir tevalgo, kiti jau ir veganais patapo is gero gyvenimo cia viskas , tais laikais nebuvo eko maxsi super ir eco super natural prekiu, pirkai kas buvo, tai nedryskit cia verki gal gyvenimas yra blogas, nei tais laikais nei seis laikais niekas nieko neduodavo uz aciu. Jei buvai benamis , surinkdavo tokius i varanokus ir isvezdavo i placiaja tevyne toli i kokinors uralo regiona, uztai ir nebudavo nei narkomanu nei vegetaru nei neigaliuju. Sendien jie tik esi protingas ir izvalgus plius turi gera kompanija ir blaivu prota gali kiekvienas patpi kuo tik nori, reikia tik siekti savo tikslo, ir visko galima pasiekti, vieni tik kitus kaltina o kiti didina tuo tarpu sako kapitala. Prie ano meto santvarkos tik pabandyk kanors kito pasnekti nei oficiali partijos idelogija ir ziurek i durnyna. Taip kad ne pesimistinias zinutes rasyk o parasyk ka daryti kad sendiena zmones turetu ta motivacija. ? Ar ateini i renginius kai Lietuva svencia savo nepriklausomybe? ar esi mates kiek ir kokiu zmoniu ateina ? ir kiek Lietuvoje yra darbsciu zmoniu ? Ar isvis zinai kad Lietuviai yra nepaprastai darbstus? Ar esi keliaves po Lietuva ir mates kaip sendiena gyvena Lietuvos zmones? Motivacija
T 2016-06-26 21:23
Tais laikais jokio tikėjimo ar motyvacijos nebuvo, visur didžiausias abejingumas, chamizmas, melagystės, pažadai peržengiantys visokias proto ribas, įstatymai, kurių dalį niekas net negalvojo vykdyti. Paplito nuomonė, kad norint ko pasiekti reikia pažįstamų ar tiesiog įsiteikti valdžiai, plito moralizmas, tu dirbk, stenkis, o aš čia kaip pasakius ... na turiu kuo užsiimti. Beje toks požiūris išliko iki šiol. Taip laikais labai vogdavo iš gamyklų ir kolūkių, varė samogoną (pilstuką), nebuvo jokio bendruomeninio jausmo, visi tik už save, na kartais už giminę, bet ne toliau kokio brolio ar sesers. Tarybų Sąjungos laikais Tarybinėje kariuomenėje buvo labai keista bausmė, skaityti kariuomenės statutą. Kas jame parašyta visai neatitiko gyvenimo, bet niekas to pripažinti nedrįso.
Atk 2016-06-26 22:34
Anksčiau maistas buvo maistas. O dabar maistas yra tai, ką geriau išmesti, nes mažai kas rūpinasi kitų sveikata, o rūpi tik pelnas, todėl gamina šlamštą ir parduoda. Anksčiau rūpėjo tautos sveikata, nes sveiki žmonės bus, tai ir geriau gyvens, o dabar kiekvienas už save, kas kitam negerai, nesvarbu, svarbu, kad tau būtų gerai ir tavo šeimai. Buvo toks šukis SSSR laikais, kad žmogus žmogui, tovarišč ir brolis ar kažkaip panašiai, o kur tabar tokį šukį išvysi? Rusus ten priešais laiko, ten kitas tautasirgi priešais laiko rimtais, ginkluojasi. Transportas brangus. Šiandien kaip tik tris ar du jauni žmonės nesusimokėjo. Samdo kontrolierius, jiems moko pinigus dikaduoniams. Padarytų nemokamą transportą ir nereikėtų dikaduoniams kontrolieriams pinigus mokėt, užsiimtu jie kitu darbu ir žmonėms nereikėtų sukt galvos dėl tų vilniečio kortelių, jas pildyt, žymėtis. Tai pratina, kad viskas mokoma, kad visur vilkai, kurie tave sugaus ir privers sumokėti baudą, jei neatsižimėsi bilieto. Bet gal ir žmonės sukiltų, jei padarytų nemokamą transportą, kad aš nevažinėju, o valstybė švaisto nemokamam transportui. Tokių egoistų juk atsirast galėtų, kuriems tik jie patys rūpi, o kad kitiems bus geriau jiems dzin.
Atk 2016-06-26 22:42
Buvo ir chamizmo ir melagisčių tais laikais, jų visada buvo,bet žmonės buvo ne tokie vilkai. Anksčiau jokių kodų ant durų nebuvo, kaip dabar ant kiekieno namo durų dar kodų prisidėjo, užsidarė kaip kalėjime. Jei sulygintume procentus chamizmo anksčiau ir dabar, agresijos lygį sulygintume, tai dabar šito daugiau yra. Anksčiau taip nesikeikė, kap dabar būna, kad necenzurinių ir nešvankių žodžių daugiau nei nomalių ir vaikai maži tai daro. Dar vienas filmukas be agresijos. https://www.youtube.com/watch?v=9M8fVpFgoC8 O Dabar vaikms visokie spidermanai, ten šaudosi, sprogdinasi. Visokie Betmanai, prisižiūri, o paskui ir šaudo iš tikrųjų.
trapecijus 2016-06-26 22:46
Nežinau ką tamsta rūkai, bet nežinau ar aš to norėčiau pabandyt
Atk 2016-06-26 22:59
Nu va, tavo komentaras patvirtina, kadanksčiau buvo geriau. Jau gal nesugebėjau išsayt savo minties, tai jau iškart šaipytis pradėjai, juoktis iš manęs. Psichinis ligonis.
007 2016-06-26 23:06
Tai kad pats kliedi nesąmones. Maistas tikrai nebuvo geresnis. Jis buvo prastas ir palyginti su kuo niekas neturėjo. Pasirinkimas taip pat buvo juokingai mažas. Ypač kai negali gauti tai ko nori ir kada nori, maisto vertė skaičiuojant ne pinigine išraiška buvo žymiai didesnė nei dabar. Gal nepastebėjau koks pasirinkimas dabar lentynose? Taip pat ir kokybės įvairovė.
pilietis 2016-06-26 23:18
Turbut visais laikais galioja desnis, kad ten kur musu nera ir tada kai musu nebuvo, va tada tai gerai buvo. Atk, na nesakyk, kad sovietiniais laikais labai rupejo zmoniu sveikata ir pan., lozunguose deklaravo grazius dalykus, bet realybe buvo kitokia. Pats atsimenu kaip tais laikais nekreipe demesio i gamtos siukslinima visokiom negerom medziagom, kolchozuose kilometro spinduliu aplink amoniako talpas nuolat jautesi amoniako smarve (o jis kaip zinia nuodingas gyvunams bei zmonems), tepalai laistesi visur ir niekas nekreipe demesio. Anais laikais laukus tresdavo cheminemis trasomis ne maziau nei dabar (gal net daugiau, nes dozavimai buvo grubesni). Jau nekalbant apie lauku tresimus lektuvais, kai trasos krisdavo ir kur reik ir kur nereik. Dabar pamastykit apie sveika maista, nematau priezasciu, kodel galima butu manyt, kad jis buvo sveikas. Jeigu spaudoje nepriimtina buvo viesint blogus dalykus, dar nereiskia, kad ju maziau buvo. Dabar kiekviena kreiva paziurejima tuoj paviesina internete. Del atsidavimo darbui - pagrinde buvo ziurima kaip greiciau nusimuilint nuo darbo, simuliuot ir imituot vykstanti darba. Kaip darbo metu susiorganizuot isgerima. Zodziu, realybe buvo visai priesinga lozungams ir nebuvo ten nieko stebuklingo, ko butu galima ilgetis (na isskyrus atskiras pavienes geras praktikas, bet tikrai ne visa sistema). Viska, ka cia parasiau, maciau savo akimis, taip kad nefantazuoju.
punktyras 2016-06-26 23:26
Eik, nupirk bilietų ir apdalink keleivius, tau juk ne dzin, kad jiems būtų geriau. Parodyk, kaip žygiais, o ne žodžiais tėvynę myli. Pabūk mūsų epochos garbė ir sąžinė. Prikišamai pademonstruok tarybų valdžios + visos šalies elektrifikacijos rezultatą.
Tommis 2016-06-26 23:28
Sutinku dėl vieno — lietuvių kalbos namų darbams kartais užduodavo medijoje (spaudoje, tv ir radijuje) surast, tarkim, 5 gramatines arba kalbos klaidas; rašinius rašyti būdavo daug lengvesnis darbas nei šitą užduotį atlikti…
pilietis 2016-06-26 23:31
Ir dar, ta atsieit "gera, kilnu anu laiku poziuri i darba" po siai dienai bandom isnaikint kaip piktzole. Nes jau visiems toks poziuris i darba, kai svarbu laika prastumt, vaizduot dirbanti, igriso iki gyvo kaulo. Tai kaip suprast toki paradoksa? Dabar tai yra blogai, o ilgimasi anu laiku, kai tai buvo iprasta.
kiesza 2016-06-27 07:26
Mintis ne apie SSRS ir ne mano, bet tiesos turi.. 80 proc. lietuvių praturtėjo bizniaudami su šia šalimi. Rusija sugebėjo pagimdyti tūkstančius puikių lietuvių verslininkų. Ten – nepasotinama rinka. O Vakarų Europai mes reikalingi tik kaip pigi darbo jėga
punktyras 2016-06-27 08:12
Jeigu 50 metų (neskaičiuojant ankstesnių amžių Rusijos imperijoje) gali keliauti/prekiauti tik „nepasotinamoje rinkoje“, tai ne toks jau didelis siurprizas ir nuopelnas. Ką Europai/pasauliui siūlai, tuo ir esi jam reikalingas. Siūlai pigią darbo jėgą – puiku, geras dalykėlis; siūlai lazerius, – ak, nuostabu, labai pravers; siūlai biotechnologijas – och, mielai, Nobelio premijos vertas pasiūlymas; siūlai meną – vertina ir mokosi.
Šinšilas 2016-06-27 11:16
Įdėmiai perskaičiau rusų paauglių vertinimus tarybinei santvarkai. Naivūs, bet iš esmės teisingi. Tada perskaičiau mūsų liberalų-gėjų klubo paauglių išplautomis smegenimis vertinimus komentaruose. Situacija blogesnė nei pas rusus, smegenėlės skalbtos ir skalautos dezinformacijos srutose. Pabandyk tokiam pasakyti, kad mes dabar atkuriam viską kas buvo blogiausia Tarybų Lietuvoje. Pabandyk tokio paklausti, kuo buvo ir kam tarnavo aukščiausi šiandieninės Lietuvos vadovai - prezidentė, premjeras ir t. t. ... Mano geriausi prisiminimai apie Tarybų Lietuvą - švietimas. Visi buvo raštingi, (kiek gramatinių klaidų dabartinių liberalų-gėjų gerbėjų rašliavose )mokyklų programos buvo kietos, į aukštąsias stodavo (ir įstodavo) tik tam pasirengę. Mokslas - visiškai nemokamas, galėjai nemokamai mokytis visą gyvenimą, baigti kiek nori studijų proftechninėse, technikumuose, aukštosiose mokyklose.
slawcka 2016-06-27 11:24
lt.wikipedia.org/wiki/Stokholmo_sindromas
Atk 2016-06-27 22:12
Ir ką tuo norėjai pasakyti? Kad man patinka, kai iš manęs tyčiojasi ar ką?