Reporterė: aukščio nebijojau, kol neišbandžiau šios beprotiškos čiuožyklos (Video)  (3)

Ar ryžtumėtės nusileisti permatoma stiklo čiuožykla, įrengta, tarkim, Vilniaus TV bokšte, anapus kavinės "Paukščių Takas" stiklo? Po jūsų kojomis nebus nieko – tik trapus, permatomas stiklas, 300 metrų aukščio praraja ir kieta, kieta žemė kažkur ten toli, apačioje...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Esu šokusi iš lėktuvo, skridusio 4 km aukštyje. Esu lėkusi 12 metrų aukščio amerikietiškais kalneliais 160 km/val. greičiu. Yra tekę kabintis nagais į uolą, kuri pasirodė esanti per stati kopimui be alpinizmo įrangos. Aukščio tikrai nebijau. Tiksliau, nebijojau – kol neišbandžiau beprotiškos stiklo čiuožyklos Skyslide ant U.S. Bank Tower dangoraižio sienos Los Andžele".

Šeštadienį Los Andžele (Kalifornija, JAV) atidaryta išties neeilinė pramoga ekstremalių pojūčių mėgėjams. Vieni pirmųjų ją išmėginti šansą gavo žurnalistai.

Aukščiausiame į vakarus nuo Misisipės U.S. Bank Tower dangoraižyje, 300  metrų aukštyje įrengta perregima čiuožykla Skyslide skirta tik tiems, kurie visiškai nebijo aukščio.

Ji ne tik įrengta svaiginamai aukštai. Ji – dar ir beprotiškai stati. Perregimos čiuožyklos segmentas yra tik kone 45 laipsnių statumo. Tačiau skrydis tokiu, atrodytų, nekaltu nuolydžiu adrenalino į kraują išmeta tiek, kad aukščio baimę pripažįsta įgiję net ir nutrūktgalviai, iki tol manę, kad jos neturi.

"Laukdama savo eilės nusileisti stiklo čiuožykla, stengiausi nekreipti dėmesio į šiurpius besileidžiančiųjų klyksmus ir žviegimą, - pasakojo AP reporterė. – Eilė, rodės, niekada nesibaigs. Stengiausi negalvoti, kad nuo 300 metrų bedugnės mane skirs vos 3 cm storio stiklo lukštas."

"Širdis daužytis pradėjo, kai atėjo mano eilė sėstis čiuožyklos viršuje, - toliau prisiminimais dalijasi moteris. – Toli, toli, po mano bateliais driekėsi miesto gatvės su skruzdės dydžio automobiliukais. Sėsdamasi ant nusileidimo demblio ir kišdama pėdas į stabilumo suteikiančias ir prilaikančias dembliakilpes, pajutau, kad man ima drebėti rankos. Pažvelgusi keletą metrų į priekį, iš kur kelio atgal nebėra, ne juokais susimąsčiau, ar esu pasiryžusi tokiam išbandymui."

 "O tada – kelios siaubo akimirkos. Ar tikrai buvo baisu? Neapsakomai."

"Ar ryžčiausi tam dar kartą? Ačiū, gal užteks ir vieno."

Čiuožyklos Skyslide ilgis – vos 13,5 metro. Ji driekiasi nuo 70-ojo iki 69-ojo U.S. Bank Tower dangoraižio aukšto. Los Andžele. Čiuožykla įrengta už 50 mln. dolerių – šalia jos įrengta apžvalgos aikštelė po atviru dangumi ir baras. Bilieto į aikštelę kaina – 25 doleriai. Nusileidimo Skyslide čiuožykla kaina – dar 8 doleriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(44)
(-19)

Komentarai (3)