Štai ką reikia daryti, jei „užknisa“ kvapai iš rūkančių kaimynų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-06-30 14:39
Automobilių eismas dažniausiai yra bent 10m nuo langų. Aikštelės, tai ne eismas. Taip aliejaus garai kancoragenų turi, bet vėlgi, aliejaus garai nesukelia astmos priepuolio. Ir kažkaip nepastebėjau, kad jie būtų linkę veržtis į namus. Automobilių tarša - reguliuojama ir stipriai bei gan sparčiai mažinama. Greitu metu iš vis neliks.
tonistomicius 2016-07-01 13:10
Man tai toks klausimas iskilo, va matau kad diedas balkone ruko zemiau manes, ar galiu ji nufotkint/pafilmuoti, kad tai butu kaip irodymas? Dumai man i kambari eina.
Sebastianas 2016-07-01 13:22
Teoriškai, gali su tokiu įrodymu eiti į teismą, bet vienas momentas. Būdamas teisėju aš paprasčiausiai paskirčiau ekspertizę nustatyti, ar kaimyno dūmai nuo cigarečių patenka į tavo būstą, kiek ilgai jie ten išsilaiko ir ar viršija kažkokią tai nustatytą normą (jeigu tokia egizstuoja). Jeigu viskas pasitvirtina, tai galima dėt kokį teismo įsakymą neleidžiantį jam rūkyt pas save namie (arba susitvarkyt ortakius savo). Bet, čia yra vienas bet, skaitykit mano viršuje atsakymą dėl teorinės galimybės patraukt į teismą rūkorių dėl to, kad smirda namuose. Čia ne taip viskas paprasta, kad nufotkinu, pateikiu nuotrauką ir vsio - kaimynas kaltas. Ne, ne, ne. Plius, dar kol teismas teiksis išnagrinėti - tai čia praeis pora mėnesių mažiausiai (galima dėt kokį apribojimo veiksmus, bet vargiai). O po to, žiūrėk, net jei ir laimėsi, kaimyns apeliaciją paduos ir toliau sau rūkys kol neišnagrinės apeliacijos. Vienu žodž, užsiknisimas čia būtų
tonistomicius 2016-07-01 13:58
Bet ar prie manęs nebus "prisiknisinėjama" kad fotografuoju jį jo privačioje valdoje? Kažkaip įdomiai gaunasi, kad anas dūmus leidžia iš savo balkono ir norint turėti įrodymų, turiu jį fiksuoti kamera, bet tas paskui dar užkabins mane, kad fotkinu jį privačioj valdoj ir dar be sutikimo. Nuomonės?
Sebastianas 2016-07-01 14:06
Šiaip, taip, tai būtų privatumo pažeidimas, jeigu be jo sutikimo fotografuoji jį jo paties nuosavoje teritorijoje. Kita vertus, dėl to ir pirmame savo poste (kur kalbėjau apie teorinę galimybę Andriui+) sakiau, kad tokiu atveju norint fiksuoti žalos faktą reikia kviestis antstolį. Bet irgi savos problemos. P.S. Mano nuomone fotografija yra bevertė, jeigu to nori įrodinėti dūmų sklindančių tavo bute faktą. Ką nuotrauka parodo? Kad kaimynas rūko. Kas iš to? Ji neparodo, kad dūmai sklinda iš jo buto į tavo butą ir apsunkina gyvenimą. Tam ir reikalinga ekspertizė. O jei ekspertizė nepasitvirtina, na... pats dar susimoki teismo išlaidas P.S.S. Jei būtų priimtas įstatymas, kad rūkyti butuose draudžiama, tai gal su nuotrauka galima eiti į teismą ir stukačint
immortallt 2016-07-01 16:31
Jei nuotrauka padaryta iš išorės, tai joks privatumo pažeidimas. Tai jau buvo išaiškinta, kai google gatves fotkino.
Sebastianas 2016-07-01 16:46
Niemand 2016-07-01 17:58
Nu tai nenorėk, kad tik tau būtų viskas gerai visų likusių sąskaita. Gyvenant daugiabutyje reikia kompromisų ieškoti, o ne reikalauti, kad visi apie tave šokinėtų...
Niemand 2016-07-01 18:02
Automobilių tarša vis tiek bus kartais didesnė, nei kelių žmonių rūkymo rezultatas... Astmos priepuolius, taip pat alergiją, turintiems atitinkamų bėdų žmogeliams, efektyviausiai sukelia žiedadulkės. Drausi balkone gėles auginti?..
Kilgoras Trautas 2016-07-03 02:22
Taip tabako dūmai kaip ir kiti dūmai kenksmingi, bet labai priklauso nuo kiekio jei sėdėtum 3kv.m. belangiame kambaryje su rūkaliumi - sutinku kenkia. Bet, kad iš lauko atėjęs menkas dūmelio kvapas kenkia? Reiktu greičiau psichologinės pagalbos nuo dūmu fobijos. Be to tabako dūmai kvepia, o ne smirda, dėlto tabaką ir žmonės pradėjo rūkyti. O jei kam smirda tai greičiau vėlgi psichologinė bėda. Yra kam ir rūkytas kumpis, dešra ar suris smirda, manau čia jau jų problema.
UTF16 2016-07-03 02:46
Tai palauk, psichologinė problema jau neproblema? Jeigu aš 4 ryto tau užleisiu muzikytę visu garsu, irgi sakysiu, kad „tokie garsai sveikatai nekenkia, čia tik tavo psichologinė problema. Be to, aš leidžiu tik gražią muziką, ne mano reikalas, kad tau nepatinka.“
Kilgoras Trautas 2016-08-24 21:20
sienos drebėtu aišku pikčiau, bet cigariukas juk ne laužas. Nuo keptuvės kepančios blynus daugiau dūmu ir kancerogenu.
immortallt 2016-08-25 09:37
O kai žmogui prasideda astmos priepuolis, prasmirsta rūbai, net lubos pajuodija nuo tabako dūmų čia irgi viskas normalu? Tai visai normalu būtų ir anglies monoksidą leisti į vėdinimo šachtą?
aurimokas 2016-08-25 10:41
Nu bet ir juokdarys tu esi nuo kaimyno cigareciu lubos pajuodavo pas tave? Ryskiai sianakt kazka panasaus susapnavai ir pasirode kad tiesa. Rubai prasmirsta? O rubai prasmirsta jei kieme kazkas saslyka salia tavo namo kepa? O kai blynus kepi irgi prasmirsta rubai? Gal tu nebesniok tiek daug narkotiku, nes ryskiai haliucinacijos lanko daznai tave Gerai kad nepajuosta tavo masinos salonas kai kazkas su dyzeliuku ismeta suodziu kamuoli pries tave kely
kestutisz 2016-08-25 11:54
Monoksidą gal jau negražu, bet aš kartais realiai pagalvodavau gal balkone komposto dėžę dzinkams auginti įsirengti, ir šerti ją panaudotais pampersais. Įtariu toje namo pusėje niekam nebesinorėtų lango atsidaryti, ir ką, kas uždraustų? Nerūkančiam iš principo smirda lygiai taip pat tiek viena tiek kita.
immortallt 2016-08-25 13:30
Kai rūko kas valandą 3-4 žmonės, tai taip, prasmirsta toje pusėje viskas ir jau per penkis metus lubos pajuodavo pro ventiliacijos angą. Net matosi ruoželiai, kaip palei groteles eina.
aurimokas 2016-08-25 15:46
Regejima tikrink arba normalias kokybiskas medziakas remontuojant naudok. Pirkau buta is galima sakyti degradavusiu zmoniu, kurie nuolat ruke kambariuose ir virtuvej ir tam bute pragyveno ~20 metu. Nei sienos nei lubos neapjuode. Apart kvapo, kuri pavyko isnaikint su oro gaivikliu ir vietom isdeginto parketo nuo nukritusiu nuoruku daugiau nieko blogo bute nera. Tai apie kokias pajuodavusias lubas net nerukomose patalpose kalbi? nu neitikini niekaip kad nuo kaimyno cigaretes dumu kitam aukste pas tave lubos pajuodavo, nes tuomet kiekvienam bute praktiskai turetu juoduoti lubos. Gal tu patikrink ar tikrai ten kaimynas ruko ar anglis kurena?
immortallt 2016-08-25 16:14
Jei žlibas esi, ar tiesiog nesupranti, kad pas tave visos lubos pajuodavusios (net nuo kaitrinės lemputės lubos pajuoduoja), aš nekaltas.