Ar su 5 proc. dar likusių smegenų sugebėsime suvokti, kodėl „Lietuva taps anglakalbe ir bus tokia pat turtinga kaip Izraelis, Korėja ir Skandinavija“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-07-11 12:08
Uspaskis sąžinigai uždirbo? Kai atvažiavo į Lietuvą kas jis buvo, ir ką turėjo? Iš kur staiga pas jį atsirado milijonai ir verslai? Buvo tarpininkas tarp Lietuvos ir Rusijos derybų dėl dujų klausimu. Kokia jo kompetencija? Ant popieriaus suvirintojas, kitaip sakant, apskritas nulis. Gavo pinigus ateities darbams ir įtakos skleidimui, kitu atveju nesuprantu, kam daugiau rusams, o tuo labiau lietuviams, reikėjo tokio "derybininko". Dėl finansavimo ir sumos, gali visko būti, bet esmės nekeičia. Pinigus darbo partija plovė per kitur. Kiekvienas žino, kiek SAPARD nukeliavo uspaskiui. Kiekvienas žino kur bėgo uspaskis, kai panaikino neliečiamybę. Puikiai visi žinom, kad nė kiosko nepastatyti Rusijoje be centrinės valdžios leidimo, o jis pastatė mega prekybos centrus. O dėl Masiulio, niekas dar neįrodyta, ir niekas dar neaišku. Kaip bebūtų, ne už asmenį rinkimuose balsuoji, o už siūlomus sprendimus. Dažniausiai už partiją. Masiulis niekad nebuvo top5 mėgstamiausių mano liberalų, tiek kad buvo partijos lyderis. P.S. kyšio ėmimas nėra vagystė. P.S.S. apie anglų kalbą, užtat yra krūva išsireiškimų, sinonimų ir rečiau naudojamų žodžių, kurių tiesiog įprastinėje kalboje neišgirsi. Beje, kalbos sudėtingumas nėra privalumas. Kalba skirti komunikuoti, o ne vargti, kad susikalbėtum.
geziokas 2016-07-11 14:34
gera Uspaskicho "kaltūra": visus valstybės pareigūnus vagimis išvadino, praleidinėjo teismo posėdžius, bėgo iš Lietuvos į motušę rusiją. Po to grįžta ir įrodinėja esantis auka. Teismo procesą ištempia iki 10 metų. Kad jo pinigų plovimo mašina nebūtų išdraskyta, teismo metu reorganizuoja savo partiją: DP virto DP ir išvengia atsakomybės. Butkevičius toks minkštas ministras: balansuoja tarp savo partijos, koalicijos narių ir prezidentės pozicijų ir nieko doro nesugeba padaryti. Svarbiausi Lietuvos įstatymai pradėti judinti tik šiemet ir jie varomi buldozeriu. Aš Masiulio neginu. Bet gerbiu jo apsisprendimą atiduoti mandatą ir išeiti iš partijos. Jis parodė, kaip turėtų elgtis Lietuvai dirbantys pareigūnai, kai kyla neaiškumų dėl jų sąžiningumo. Ir galit mane vadinti naiviu ar nesubrendėliu, tai vis vien geriau, nei būti idiotu, kuris tiki įvairiom sąmokslo teorijom ar paskleistom antim.
sub 2016-07-11 14:38
Spėju šinšilui neseniai suėjo 27, todėl jis taip drąsiai reiškiasi apie leidimus balsuoti tik nuo 27 m. O kad liberalų rinkėjai yra "besmegenių, beraščių, neoliberalių jauniklių karta", tai jeigu bandoje yra vienas vagis - tai visi vagys? Kas čia per logika, Alfa vyre? "Natūraliai, šinšilos gyvena urvuose arba uolų įtrūkimuose (priedanga). Šinšilos (pavadinimas pažodžiui reiškia “maža činča”)." - sako internetai. Tad p. alfa patine, nesistenk būti didesniu už kitus. Na ir negadink gražaus padaro vardo savo grubiais išsireiškimais. Tau niekas neliepia balsuoti, laisva šalis, tai ir tu neaiškink.
rwc 2016-07-11 17:26
skurdi. Jei ne visiška laisvė skolintis kas papuola ir iškraipyti, būtų dar skurdesnė. Tokia lemtis laukia bet kurios kalbos, kuriai keliamas vienintelis tikslas, kad ją suprastų kuo daugiau ir išmoktų kuo greičiau žmonių, nežiūrint į jų gebėjimus, pastangas ir išsilavinimą. Turgaus kalba. Kol anglų kalba dar buvo „britų nuosavybė“, tol ji dar turėjo kažkiek aristokratijos ir pagarbos. JAV įgijus galios ir įtakos, oficialioji kalba tapo tiesiog mažmeninio vartojimo „preke“, o laisvojoje rinkoje pirkėjas visuomet teisus. Iki armatūros distrofuota gramatika ir keletas tūkstančių žodžių – viskas, ko pakanka nepasiklysti internetuose. Dar pridėk po kokį tūkstantį profesinio žargono terminų kiekvienai specialybei. Kasdienė kalba, žinoma, gyvesnė. Bet kad ji nelabai ką bendro turi su viešąja. Visi tie phrasal verbs, visas įmanomas skiemenų permutacijas apimantys būdvardžiai ir gatvinės kilmės daiktavardžiai nėra būtini. Nebent ruošiesi kraustytis ilgam ir laimingam gyvenimui į konkretų regioną (tuomet reikės dar iš naujo mokytis skaitymo ir kirčiavimo). Lyginti su lietuvių beprasmiška, nes kol išmoksi minimalius pagrindus, gali tris kitas kalbas išmokti vidutiniškai. Užtat žinodamas morfologiją ir sintaksę bei keletą tūkstančių pagrindinių leksemų, gali laisvai sukonstruoti bet kokią sąvoką ir teiginį, beveik viską suprasti be žodyno (pamiršk Žemaitės žodyną: jo tikrai neprireiks bendraujant su gyvu asmeniu). Fonetikos, skyrybos išimčių ir t.t. apskritai tobulinti praktiškai nereikia. Tačiau tai ne skurdumas: išimčių skaičius jokiu būdu negali būti laikomas kalbos lankstumo, raiškos, tikslumo ar poetiškumo matu.
immortallt 2016-07-11 17:37
rwc, tai kalbos sudėtingumas yra privalumas?
rwc 2016-07-11 19:53
. Analogija su C++, ne kiekvienas gali būti Šekspyras, Baironas, Po, Šo. Talentas riboja! Lygiai kaip ir rusų klasikai. Tačiau juos ir skaityti toli gražu ne kiekvienas tikras anglas sugeba. Galbūt net priešingai: anglų, rusų ar prancūzų klasikai uždustų nuo lietuvių arba esperanto paprastumo. Nėra vietos kalambūrui. Žodžius gal dar sukombinuosi dviprasmiškai. Gal rasi tokias formas, kai galūnės pasiklysta ritmikoje. Bet jei pagal visas taisykles dėliosi nosines ir kablelius – tuomet skaitytojui nebelieka paslapties, „pakarti negalima pasigailėti“.
Dezertyras 2016-07-12 09:58
"Save ir savo bendraamžius, gyvenančius viso labo tik 5 proc. sąmoningo gyvenimo, ir 95 proc. jo sklęsdami autopilotu. " negi straipsnio autorius nuoširdžiai tiki, kad tie 95 procentai smegenų tik dinderį muša ir yra nepanaudojami? Ledkalniai ir tie turi savo 95 procentus po vandeniu, bet tai nereiškia kad ta dalis visiškai nieko nedaro. Klausimas turėtų būti ar žmogus tinkamai panaudoja tuos savo 5 procentus, atriektus sąmoningumui.
rwc 2016-07-12 10:33
šita frekenbok tikriausiai apalptų sužinojusi, kiek jos telefone jūtūbo telpa.