Prancūzų tinkle suspurdėjo... portugalų povandeninis laivas  (1)

Likimo ironija ar išlietas prancūzų žvejų apmaudas dėl Euro 2016 finalo baigties?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinėse pratybose prie Britanijos krantų dalyvaujantis portugalų povandeninis laivas antradienį pateko į prancūzų žvejybinio tralerio tinklus, pranešė laivininkystės pareigūnai.

Portugalų povandeninis laivas „Tridente“ dalyvavo mokomosiose pratybose kartu su Didžiosios Britanijos kariniu laivynu maždaug už 55 kilometrų nuo Lizardo kyšulio, esančio pietvakarių Anglijoje.

Laivas buvo paniręs po vandeniu, kai pateko į tame rajone žvejojusio tralerio, registruoto šiaurės vakariniame Prancūzijos Sen Brijė uoste, tinklus.

„Povandeninis laivas nedelsiant iškilo į paviršių ir užmezgė ryšį su traleriu“, – sakoma prancūzijos laivininkystės pareigūnų pareiškime.

Pasak pareigūnų, per incidentą nei povandeninis laivas, nei traleris nenukentėjo. 2004 metais prie Lizardo kyšulio nuskendus prancūzų traleriui „Bugaled Breizh“, kartu nuskendo penki jo įgulos nariai.

 Žuvusiųjų artimieji tvirtina, kad tralerį paskandino povandeninis laivas, dalyvavęs tuose vandenyse tuo metu vykusiuose tarptautinėse karinėse pratybose.

Šią bylą nagrinėja Britanijos teismai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(9)
(2)
(7)

Komentarai (1)