2016 metų stojimai pagal ekonomistą Nerijų Mačiulį: siaubo filmas pavadinimu „Gyvi numirėliai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ketleris 2016-07-26 14:26
Kam reikalinga stojamojo balo apribojimas? Tipo kad buvai kvailas neturėsi galimybės susitvarkyt gyvenimo? Mokykla neturi kompetencijos nurodinėti ar gali būti geras savo specialybės darbuotojas su savo subjektyvia mokymosi sistema, subjektyvūs egzaminai, subjektyvūs vertintojai, visa šita krūva gal kokį 1 procentą atspindi ar žmogus gali būti programuotojas/architektas/inžinierius. P.S šįmet baigiau bakalauro studijas
Vytis M. 2016-07-26 22:34
ir su kokiu balu įstojai? Aš už tai, kad atranką vykdytų universitetai, motyvuočiausiems vf vietą skirtų. O dabar.. dabar šnipštas gaunas mažai daliai abiturientų kuriems labai nepasiseka, nors yra gabūs.
Ketleris 2016-07-27 00:47
na "kvailiukai" moka už mokslą, o motyvuočiausi gauna stipendiją, kokios problemos? mano stojimo balas buvo žemas ir visus metus mokėjau, kodėl man kas nors turėjo apriboti mokslų prieinamumą? Mokykla manęs nieko visiškai neišmokino mano specialybei (programų sistemos).
Rukis 2016-07-27 02:50
Tai po galais, kada padarys Lietuvos universitetuose tą patį ką turi užsienyje studijuojantys kolegos? Tai yra - savarankiškas tinklelio sudarymas. Gauni krūvą kreditų, vieną ar porą privalomų dalykų, o kitus dėkis kaip nori iš duoto visų dalykų sąrašo. Be abejo Vilniuje ir Kaune turėtų likti tik po 1 rimtą Universitetą tokiam dalykui įgyvendint. Bet tai daryti reikia, kitaip visa Lietuvos jaunimo motyvacija ir lūkesčiai nusileis į svetimas, greičiausiai JAV, Vokietijos, Kanados ar JK, rankas.
Sebastianas 2016-07-27 09:51
VDU buvo taip padaręs, bet vis viena galiausiai gavosi taip, kad išėjai tuos dalykus, kuriuos ir kiti pasirinko, tik aspektas buvo vienas - mokeisi kitais arba dar kitais metais juos nei kiti.
Ketleris 2016-07-27 13:42
Netiesa, http://www.vdu.lt/lt/studijos/apie-stud ... u-dalykai/ A dalykai privalomi (jų tik trys jei anglų gerai kerti), B, D, renkiesi ką tik nori, dar yra C dalykai specialybiniai, ten pasirenki kryptį, tada yra privalomi dalykai ir pasirenkami, A,B,D, renkiesi kuriais nori metais, pats praktiškai susidedi tvarkaraštį ir dalykus.
Sebastianas 2016-07-27 14:37
Gali nepasakot. Baigiau aš tą VDU. Iš A dalykų yra tik du, jeigu išlaikai informatiką ir anglų gerai kerti. Iš B dalykų yra tik porą normalių, todėl ir gaunasi, kad vienaip ar kitaip tavo diplome bus įrašyta kaip ir visų kitų, kad išėjai tuos pačius dalykus (tik vieni anksčiau, kiti vėliau), jeigu aišku chebra nechaltūrina ten. Dėl C dalykų taip. D dalykų kalbos - populiariausios išlieka anglų, rusų, vokiečių. Todėl ir bus, kad daugelis dalykų sutaps su kitų studentų pasirinktais.
immortallt 2016-07-27 15:00
Kad netemptum studijų lygio žemyn.
Ketleris 2016-07-27 22:06
Studentas negli koreguoti studijų lygio nes yra mokymosi programa, skirtos užduotys su aiškiais terminais, čia ne mokykla kur tik išaiškinus temą rašomas kontrolinis. Arba spėjai pasiruošt arba ne, tai atspindi pažymys.
shift 2016-07-30 00:34
Gali, nes juk studentas į universitetą atneša pinigus. T.y. net ir silpno studento universitetui išmesti neapsimoka, juk tai vaikštantis "pinigų maišelis". Universitetai suinteresuoti kuo didesniu besimokančiųjų skaičiumi.
Pjovėjas 2016-08-19 15:03
Nepasakok pasakų. Paskui ir būna, kad tas, kuris nori ir sugeba mokytis niekaip neprasibrauna prie dėstytojo konsultacijai, nes anas turi beviltiškai bandyt ką nors išaiškint tuntui dundukų. Arba laboratorijose po penkis sėdėt prie vieno bandymų stalo, kur iš tų penkių tik 1-2 apskritai susigaudo apie C2H5OH panašumus su etilo alkoholiu...
Arthuras 2016-08-19 21:32
GALI. Gali gali ir dar kartą gali!!! Dėstytojas negali visai grupei surašyti 1-4. Galų gale, paskaitos vyksta dialogu. Jei kažkas prašo pakartoti, nes nesuprato (nes neturi bazinių gebėjimų ir žinių), gaišta tai visi.