Legendinis investuotojas G. Sorosas: ES gresia mirtinas pavojus  (0)

Legendinis investuotojas George'as Sorosas įvykusiame „Brexite“, bankų krizėje ir problemose su pabėgėliais įžvelgia riziką visos ES stabilumui. Dėl šios priežasties milijardierius siūlo suburti elitinį Europos valstybių klubą, rašo Vokietijos laikraštis „Die Welt“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai G.Sorosas susilažino iš 100 mln. dolerių, kad „Deutsche Bank“ nukentės nuo naujos artėjančios bankinės krizės, kurią gali sukelti Londono pasitraukimas iš ES.

Neatsitiktinai savo pirmąjį interviu po „Brexit“ milijardierius davė Italijos laikraščiui. Baiminamasi, kad šimtus milijardų eurų blogų paskolų turintis Italijos bankininkystės sektorius gali išsiūbuoti dar vieną skolų krizę Europoje, kuri gali tapti rimtesnė nei Graikijos problemos.

Liepos pabaigoje bus paskelbti europiniai bankų streso testų rezultatai, ir tuomet gresia nauja ekonominių nemalonumų banga. „Po „Brexit“ ES gresia mirtingas pavojus“, – laikraščiui „Corriere della Sera“ teigė G.Sorosas, pridūręs, kad Europa turi tapti patraukliu sambūriu, prie kurio norėtų prisijungti kitos šalys ir prie kurio mielai šlietųsi ir Didžioji Britanija. „Tik tokiu atveju Europa gali išgyventi“, – sakė G.Sorosas.

Milijardierius taip pat yra didelis vadinamosios „dviejų greičių“ Europos rėmėjas. Anot jo, turėtų egzistuoti didesni skirtumai tarp euro zonos ir pačios ES. Euro neįsivedusios ES šalys, anot G.Soroso, turėtų būti vertinamos kitaip, o pati Bendrija privalo visomis išgalėmis siekti tik vidaus ir išorinio stabilumo. Grėsmę ES projektui G.Sorosas mato ir tebeplūstančiuose migrantų srautuose ir susitarime dėl jų su Turkija.

„Susitarimas su Turkija – pernelyg silpnas pagrindas, ant kurio būtų galima statyti Europos migracijos politiką“, – teigė G.Sorosas, priminęs, kad naujausios Ankaros derybos su Turkija jėgų pusiausvyrą pakeitė ne ES naudai.

Garsus investuotojas, milijardierius ir politikos strategas taip pat įspėjo, kad Rusija sėkmingai žengia keliu į supervalstybės statusą, todėl naujas stiprus Europos šalių klubas privalo tapti atsvara stiprėjančiam Kremliui. Didžiausiu iššūkiu ES milijardierius laiko Italiją – silpniausią euro zonos grandį.

Anot jo, Roma ir Europos Komisija turi rasti kompromisą dėl bankininkystės sektoriaus gelbėjimo. 85 metų G.Sorosas garsėja įvairiais kontroversiškais pasisakymais bei spėjimais, kurie kartais išsipildo. Štai prieš ketverius metus laikraščiui „Welt“ jis teigė, kad euro zona juda defliacijos kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai (0)