Staigmenėlė vairuotojui – bičių spiečius ties galinio rato arka (Video)  (1)

Kažin ar bitutės sumanė kelti riaušes ir mėgino pakelti į orą ar mažų mažiausiai apversti šį sunkiasvorį visureigį. Tiesiog kai bitėms ateina metas spiestis, jų kolonija šiam natūraliam procesui randa pačių netikėčiausių vietų. Vienas tokių pavyzdžių – Vinipego miesto centre (Kanada) prie viešbučio kuriam laikui paliktas sunkiasvoris visureigis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaduoti keturračio blondino iš šimtatūkstantinės bičių minios atvyko bitininkas Chrisas Kirouacas. Netrukus spiečiaus viliojimo operaciją stebėjo minia smalsuolių.

"Natūralu, kad toks vaizdas sulaukė didžiulio praeivių dėmesio, - pasakojo bitininkas. – Laimė, bitutės buvo labai ramios. Labai nesunkiai įsiskverbėm į pačią spiečiaus tankmę ir greitai suradom motinėlę. Suradus ją, lieka tik perkelti į dėžutę ar, jei yra galimybių, avilį – ir spiečius patrauks paskui ją. Šiuo atveju naudojom specialią kartoninę bitininkų dėžę – jon patalpinom motinėlę, pas kurią netrukus ir suskrido visas spiečius."

"Nieko baisaus tokiame bičių elgesyje nėra, - ramino bitininkas. – Tai – natūralūs procesai. Nuostabu matyti, kokios ramios buvo bitės ir kaip nesunkiai gali valdyti spiečių. Nors nespecialisto akiai toks bičių "išpuolis" prieš automobilį gali atrodyti grėsmingai šiurpus, vis dėlto pulti į paniką tikrai nereikia. Mat spietimosi metu bitės būna pačios ramiausios."

"Palikusios gimtąjį avilį (o tai įvyksta bičių kolonijoms dauginantis – skylant perpus), bitės darbininkės patraukia paskui motinėlę. Pastaroji nutūpti sugalvoja pačiose netikėčiausiose vietose – ant suoliuko, orlaidės, ant automobilio šono. Kol motinėlė ilsisi, bitės-žvalgės ieško tinkamiausios vietos naujam spiečiui. Jį radus, spiečius palieka poilsio stotelę ir galutinai apsistoja naujai surastoje tinkamoje vietoje."

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (1)