„Bikinių žudikas“: su pasimėgavimu žudė turistus, o suimtas ne kartą pabėgo iš kalėjimo  ()

Charles'as Sobhrajas – serijinis žudikas dar vadinamas „bikinių žudiku“. Jis yra žinomas dėl dešimčių turistų žmogžudysčių 8-ajame dešimtmetyje. Šis žmogus daugybės žmonių atostogas pavertė tragišku košmaru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos pilietybę turintis Ch. Sobhrajas gimė 1944 metais Vietname. Jis yra atsakingas už dvi dešimtis žmogžudysčių ir net kelis kartus sugebėjo pabėgti iš įkalinimo įstaigų bei dėl to gavo žalčio pravardę.

Žudė turistus

Ch. Sobhrajo aukos paprastai buvo pažeidžiami vakarų turistai Pietryčių Azijoje, žmonės, kurie išsiruošė atostogų. Jo taktika buvo susidraugauti su jaunais prancūzų arba anglų kalba kalbančiais turistais, o po to juos nužudyti.

Jo aukos mirė skirtingais būdais: buvo nunuodytos, sumuštos, pasmaugtos ar net sudegintos. Mėgstamiausias jo žudymo būdas buvo susargdinti aukas, jis naudojo viską: nuo viduriavimo tablečių iki niežulio miltelių.

Tuomet, kai aukos tapdavo silpnos ir visiškai nuo jo priklausomos, jis jas smaugdavo, žalojo peiliu arba šaudydavo. Galiausiai sudarkydavo jų kūnus.

Savo aukas jis taip pat apiplėšdavo, tačiau pinigai nebuvo pagrindinis žudymo motyvas, nes nemažai aukų buvo žygeiviai ar turistai, kurie su savimi turėjo labai mažas pinigų sumas.

Pravardė kilo dėl aukų

Pirmoji Ch. Sobhrajo auka buvo moteris iš Sietlo, ji buvo rasta Tailande, upėje su gėlėtu bikiniu. Iš pradžių buvo manyta, kad moteris nuskendo, tačiau po skrodimo buvo nustatyta, kad ji buvo nužudyta.

Kita jo auka buvo pasmaugta ir rasta dėvinti panašų maudymosi kostiumėlį, nors nužudymai iš pradžių nebuvo susieti, vėliau jie uždirbo Ch. Sobhrajui „bikinių žudiko“ pravardę.

Kitos jo aukos nebuvo susijusios, jis neturėjo konkretaus braižo, pagal kurį rinktųsi aukas, į jo nužudytų žmonių sąrašus pateko įvairūs asmenys, mat Ch. Sobhrajas siejamas su įspūdinga virtine atostogaujančių turistų nužudymų.

Pabėgo iš kelių kalėjimų

Manoma, kad Ch. Sobhrajas buvo aukšto intelekto ir laisvai kalbėjo keliomis kalbomis. Jis pagarsėjo ir dėl savo sugebėjimų pabėgti iš įvairių įkalinimo įstaigų.

1971 jis pabėgo iš kalėjimo Indijoje, apsimesdamas, kad jam trūko apendicitas ir kai buvo nuvežtas į ligoninę, pabėgo iš jos, mat ten buvo kur kas mažesnė apsauga.

1976 metais jis vėl buvo suimtas, tačiau po 10 metų sugalvojo dar įžūlesnį pabėgimo iš kalėjimo scenarijų: surengė gimtadienio šventę, kurioje vaišėmis pavaišino kalinius ir apsaugos darbuotojus. Į vynuoges ir sausainius buvo sušvirkšta migdomųjų ir visi, išskyrus Ch. Sobhrają ir dar keturis kalinius, užmigo.

Indijos spauda skelbė, kad iš kalėjimo, kuriame sargybiniai miegojo jis išėjo ramiai, pro paradinius vartus besididžiuodamas savimi. Iki kito jo suėmimo praėjo daug laiko.

Dabar jis yra įkalintas iki gyvos galvos, laisvės atėmimo bausmę atlieka Nepale. Dabar Ch. Sobhrajui yra 72 metai. 2010 metais jis prašė teismo sumažinti bausmę, tačiau toks žudiko prašymas buvo atmestas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()