Stulbinančios skulptūros: nuo jų tikroviškumo raibsta akys  ()

Visiškai nuoga moteris. Moteris su kūdikiu. Klūpanti moteris. Nuo grindų pakilęs vyras. Atrodo, tarsi tai būtų gyvi žmonės. Tačiau iš tiesų tai skulptūros. Hiperrealistinės. Stebinančios savo tikroviškumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai galima pamatyti Bilbao dailės muziejuje Ispanijoje. Jame surengta paroda „1973-2016 metų hiperrealistinė skulptūra“. Joje rodomi 34 darbai, kuriuos sukūrė 26 menininkai, geriausiai atspindintys šią meno srovę.

Tai pirmoji paroda, apimanti daugiau kaip 50 metų ir siūlanti susipažinti su žmogaus figūros vaizdavimo laimėjimais. Praėjusio amžiaus 7-8 dešimtmetyje būrys skulptorių pradėjo domėtis, kaip skulptūroje kuo tikroviškiau pavaizduoti žmogus figūrą. Tačiau menininkams rūpėjo ne tik tai.

„Nors aš daug laiko praleidžiu formuodamas paviršių, bet vis dėlto stengiuosi pagauti po tuo paviršiumi pasislėpusį gyvenimą“, – sakė skulptorius Ronas Mueckas.

TOP 10: sparčiausios išorinės vaizdo plokštės, kurias šiuo metu galima įsigyti Lietuvoje
13207 6

Renkantis kompiuterio išorinę vaizdo plokštę dažnam pirkėjui apsispręsti būna tikrai labai sudėtinga. Išorinė vaizdo plokštė yra itin kompleksiškas ir daugybe techninių parametrų apibrėžiamas kompiuterio komponentas. Vis dėlto skaičiai tikrai ne visada būna gero našumo rodiklis. Būtent dėl tos priežasties ieškant geru našumu pasižyminčios vaizdo plokštės visuomet rekomenduojama pasidomėti dar ir praktiniais GPU spartos testų bandymų rezultatais.

Išsamiau

 

Parodą sudaro penkios dalys, atspindinčios skirtingus žmogaus kūno vaizdavimo būdus: „Žmogaus replikos“, „Monochrominės skulptūros“, „Kūno dalys“, „Žaidimas su dydžiu“, „Deformuota tikrovė“. Tad žiūrovai parodoje susipažįsta su pačiais įvairiausiais šios temos išraiškos būdais nuo pirmųjų bandymų iki dabartinės skaitmeninės eros.

 

Parodoje rodomos visų garsiausių hiperrealistų skulptūros, pradedant nuo amerikiečių pradininkų George'o Segalo, Duane'o Hansono ir Johno DeAndreos. Parodoje parodomas ir hiperrealizmo paplitimas visame pasaulyje – tai atspindi tokių menininkų kaip Juanas Muñozas (Ispanija), Maurizio Cattelanas (Italija), Berlinde de Bruyckere (Belgija), Ronas Mueckas, Samas Jinksas ir Patricia Piccinini (Australia), Evanas Penny (Kanada).

Paroda veiks iki rugsėjo 16 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: