Tai ne pasakos ir ne anekdotas: pasipiktinę politikais JAV gyventojai į merus renka ... katinus ir ožius (Video)  (2)

Aliaskos (JAV) miestelio Talketnos meru jau 19 metų dirba Stubbsas. Tiek išsilaikyti poste sugeba ne kiekvienas politikas, o tuo labiau katinas. Taip, Stubbsas yra katinas!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusiau manksų veislės katinas yra labai populiarus tarp vietinių, kurie jį išrinko meru rinkimuose prieš beveik du dešimtmečius, kuomet Stubbsas buvo dar mažas kačiukas.

Vietiniai buvo labai pasipiktinę kandidatais į merus, tad rinkimų biuleteniuose visi susitarę ėmė rašyti šio katino vardą. Tiesa, katinas yra garbės meras ir 900 gyventojų turinčio miestelio tiesiogiai nevaldo bei nepriima sprendimų.

Vietiniai yra patenkinti Stubbsu ir nuo pat jo išrinkimo tik giria katiną. Štai viena gyventoja sako, kad Stubbsas yra geriausias meras, kokį tik miestelis kada nors turėjo. Kitas gyventojas sako, kad jis yra geras meras, nes nekelia mokesčių.

Tačiau ilgametis meras įgijo tam tikrų aikštingų įpročių – kiekvieną popietę jis geria vandenį iš vyno taurės, užkąsdamas katžole. Visą dieną jis praleidžia darbo kabinete, kuriame juo rūpinasi vienas iš savivaldybės administracijos darbuotojų.

Šiuo metu katinas savo „Facebook“ paskyroje turi daugiau nei 75 tūkstančius sekėjų. Mero gerbėjai siunčia jam laiškus bei atvirutes, kasdien jį aplanko apie 30–40 žmonių. Tiesa, 2013 metais katiną užpuolė šuo ir šis vos išgyveno, tačiau jau 2014 metais žmonės jį norėjo paskelbti kandidatu į Aliaskos senatoriaus pareigas, protestuodami prieš įprastus kandidatus.

Įdomu tai, kad Stubbsas nėra vienintelis gyvūnas, einantis mero pareigas JAV. Štai Teksase esantis Lajito miestelis iki 1992 metų mero poste turėjo alų geriantį ožį Clay Henry. Po jo meru buvo išrinkti dar du ožiai.

O Kentukyje esančiame Rabbit Hash miestelyje savo tvarką turi įvedęs Koli veislės šuo. Nuo 1998 metų šiam miesteliui vadovauja jau trečias šuo, o rinkimuose jis įveikė 10 kitų šunų, katiną, oposumą bei vieną žmogų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai (2)