Norvegija rodo, ką iš tikro reiškia lyčių lygybė: privaloma karinė tarnyba moterims, pratybos be jokių išlygų ir išimčių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2016-08-29 23:46
Žinai, gal nelendam į diskusijas kuriose nesiorientuoji. Kai turėsi naujagimį pamatysi ko vertas tas tavo "buteliukas". O prieš tai pasiskaityk PSO rekomendacijas dėl sveikos kūdikių mitybos, kad nesuvarytum vaikui žarnyno su savo buteliukais ir mišinukais. Paskui ir auga alergijų pilni vaikai, nes nuo pat gimimo į burną grūdami susintetinti maisto pusfabrikačiai.
UTF16 2016-08-30 03:50
Lietuvoje, jis vertas labai daug. Taip, geriau maitinti vaiką krūtimi, bet praktikoje mažai kas tai bedaro, ir vyrai laisvai gali pavaduoti savo vaikų motinas, ką jie dažnai sėkmingai ir daro. Ar tu tikrai manai, kad pats tinkamiausias būdas tavo pozicijai išlaikyti yra bandyti įrodyti, kad vyrai yra absoliučiai netinkami mažiems vaikams auginti ir kad auginti mažą vaiką yra lygiai taip pat sudėtinga kaip ir tampyti 90 kg sveriančius kūnus per pratybas?
Sngz 2016-08-30 09:47
Toks jausmas, kad su supermamyte vyksta diskusija. Vos pasijungusį žmogų išvadina 'apsiverkėliu', nors nė žodžio nepasakiau apie tai, kad 9 mėnesiai atsitraukti nuo kažko yra daug. Po to pradėjo pasakoti apie PSO rekomendacijas ir pan. Tai gal tu tą vaiką burbule augini? Čia ne vieta diskusijoms apie gimdymą ir vaikų auginimą, kalba eina apie kariuomenę. 9 mėnesiai nėra daug nei vyrui nei moteriai, todėl tarnauti gali abi lytis, o po to jau gali gyventi taip kaip dabar - nori gimdai, nori ne, eini dirbti ir darytis karjeros. 12 klasėj merginos nepuola (bent jau neturėtų) gimdyti, todėl gali 9 mėnesiukus atitarnauti, o tada jau judėti tolyn su gyvenimo sprendimais. Mes kalbame apie du visiškai nepalyginamus dalykus. Taip, auginti vaiką nėra lengva. Tai nėra lengva ne tik moteriai bet ir vyrui. Juk vyras vienas turi išlaikyti negalinčią dirbti moterį ir vaiką. O tai padaryti dar sunkiau, jei tu ką tik grįžęs iš kariuomenės, neturi jokios patirties, arba atsilikai šiek tiek nuo rinkos. Ir galu gale, jei jau taip baisiai blogai ir sunku yra auginti vaiką, tai kokio velnio jūs jį darotės? Juk prievolės nėra... )))))
Niemand 2016-08-30 11:08
Tikrai neturi, tai išskirtinai jų pačių noro reikalas.
Arns 2016-08-30 12:54
Gal visi burbulų pasakotojai galėtu paaiškinti kodėl vaikų auginimą jie vadina niekų reikalų, o štai tarnavimą kariuomenėje būtinybe? Man regis kaip tik priešingai, su gimstamumu turime problemų, o ne su laiko švaistymu. 9 mėnesius pasėdėjęs miške neužsidegsi didesne meile valstybe. Tarnavimas nė trupučiu nesusijęs su ateities veiksmais. Rezervo kūrimas, kuris susidaro iš emigrantų ar besiruošiančių emigruoti(kad vėliau netrukdytu loterijos) nė iš tolo neatitinka iškeltų tikslų aro atveju apsiginti bent kelias dienas iki sureaguotu kitos valstybės. Jei reikia saugumo, už jį reikia susimokėti. Samdyk profesionalus ir jų darbas bei pareiga bus vykdoma. Ant popieriuko gali užrašyti bet ką, tačiau ekstremaliose situacijose jie tetinkami užpakaliui nusivalyti. Visa teisinė sistema pakrinka ir jei niekas nesusirinks ginti ar susirinkę neapgins, neatvykę savaime bus reabilituoti. Štai tau ir po popierinių planų.
shift 2016-08-30 13:04
Ne, nes niekad nelaikiau moters prastesne už vyrą. Bet yra sritys, kur vyrai ir moterys rodo skirtingus veiklos rezultatus. Kažkas geriau pavyksta moterims, o kažkas vyrams.
UTF16 2016-08-30 13:30
Būtent apie tai visi ir šneka – kad nėra jokio lygiateisiškumo, nes jokios sprendimo teisės niekas niekam nedavė. Šaunu, kad tau asmeniškai tokia situacija tinka, bet pas kitus žmones gali būti visiškai kitaip.
Niemand 2016-08-30 13:53
Jei į vaiko priežiūrą žiūrima kaip į auką, ne nuoširdaus noro tuo užsiimti, geriau jau nereikėtų tuo užsiimti... P.S. Puikiai suprantu, kad mūsų kariuomenės būklė apgailėtina ir viskas susiveda į pinigus, todėl kalbėti apie 20 k. šauktinių nerealu, jau nekalbant apie masiškesnį dalyvavimą misijose. Bet įtraukti į loteriją ir merginas tikrai niekam nepakenktų. Savanoriai kaip savanoriai, o likę turėtų būti loterijos būdu atrenkami iš visų.