Technologijos, kurias nuspėjo „Star Trek“: belieka sulaukti erdvę kreipiančių variklių (Video)  ()

1966-ųjų metų rugsėjo 8-ą dieną parodyta pirmoji serialo „Žvaigždžių kelias“ (Star Trek) serija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per penkis dešimtmečius frančizė išaugo iki penkių serialų (plius vieno animacinio), trylikos pilnametražių filmų, ir neketina sustoti. Visais laikais Star Trek siužetuose buvo svarbūs kosmoso tyrimai, taigi nekeista, kad buvo sąsajų ir su NASA bei jos vykdomomis misijomis.

Sąsajos egzistuoja abiem kryptimis – Star Treke nemažai užsimenama apie realius kosmoso tyrimų projektus (serialo „Enterprise“ titruose netgi rodomas Tarptautinės kosminės stoties augimas), o NASA ne vieną misiją ar projektą pavadino Star Trek seriale sutinkamais pavadinimais. Vien ko vertas pirmasis šatlas, pakrikštytas „Enterprise“.

Star Treke pamatytos fantastinės technologijos dažnai virsdavo realybe. Pavyzdžiui, vaizdo pokalbiai, atverčiami mobilūs telefonai, lietimui jautrūs ekranai – visa tai pirmą kartą pamatyta Star Treke, o dabar jau tapo kasdienybės dalimi. Kosminės NASA technologijos irgi, bent jau konceptualiai, seka Star Treko pėdomis.

Aišku, tai daugiau pasako apie serialo kūrėjų gerą išmąstymą, kokie kosminių misijų aspektai yra svarbiausi. Ir visgi įdomu, kada sulauksime erdvę kreipiančių variklių ir tarpžvaigždinių kelionių?

Jeigu dar nesate matę nei vieno iš Star Trek filmų, esant galimybei, rekomenduojame tam paskirti bent vieną vakarą - filmai ne veltui sužavėjo milijonus gerbėjų, tad bent susipažinti su pačia siužetinės linijos idėja - tikrai verta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: