Lietuvoje nauja verslo idėja: mainų projektas siūlys išbandyti bet kokį automobilį  (3)

Naują verslo idėją–startuolį, siūlantį keistis nuosavais automobiliais, nutarė paremti Iljos Laurso rizikos kapitalo fondas ir krepšininkas Linas Kleiza.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslininkas naujam verslui išbandyti pasirinko Lietuvą, tačiau neslepia, kad pagrindinės nuosavų automobilių keitimosi rinkos bus Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija.

Automobilių pasikeitimo platforma sukurta siekiant suteikti vartotojams galimybę išbandyti norimus automobilius, sako idėjos sumanytojas, sulaukęs krepšininko ir startuolių rėmėjo pinigų.

Per socialinius tinklus prisijungus prie automobilių keitimosi platformos, susiradus automobilį ir sutarus dėl keitimosi sąlygų, telieka sukirsti rankomis, apsikeisti rakteliais ir važiuoti.

„Dabar daug kalbama, kad „Twitter“ žada būti įsigyta tokių žaidėjų kaip „Facebook“, tai yra išskirtinis požiūris į startuolius – tu investuoji į kapitalo prieaugį, ne į pajamas, pelną, dividendus, o kapitalo prieaugį, startuoliai yra stebuklingi, nes kapitalo prieaugis auga labai greitai, lyginant su nusistovėjusiomis kompanijomis“, – aiškina rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ įkūrėjas I. Laursas.

Pasak automobilių keitimosi idėjos autoriaus, jį įkvėpė ne tik „Uber“ sėkmė, bet ir asmeninė patirtis, kai prireikė transporto priemonės konkrečiam tikslui – nuvykti į gamtą su draugais, tačiau reikėjo talpesnio automobilio. Gal kam nors įdomu išmėginti elektra varomą mašiną, o gal reikia didesnio pravažumo automobilio, kitas išvyksta atostogų ir nenori, kad mašina stovėtų nenaudojama.

Automobilių keitimosi paslauga pirmiausia pasiūlyta Lietuvoje, nes norima pasižiūrėti, kaip į tokią galimybę reaguoja vartotojai, kokių problemų iškyla naudojantis platforma. Vėliau žadama eiti į Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos rinkas.

„Jei mes išvažiavę į Amerikos, Europos rinkas, visose rinkose automobilių keitimasis bus trijuose segmentuose: prabangūs automobiliai <...> antras – tai didesnis, talpesnis, mažesnis ir trečias segmentas – tiesiog fanai, kurie norėtų, nes išsinuomoti automobilį yra pakankamai brangu“, – pasakoja balticarrow.lt įkūrėjas ir vadovas Rytis Kričenas.

Pagrindiniai reikalavimai keičiamiems automobiliams, kad šie būtų ne senesni nei 10 metų ir apdrausti. Svetainėje ar programėlėje reikia surasti norimą mašiną, jei ši pigesnė, nei siūlote savo, uždirbsite taškų, jei brangesnė – išleisite juos. Pusmetį paslaugą kūrėjai siūlo išbandyti nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Tomas Kavaliauskas
(8)
(3)
(5)

Komentarai (3)