Lietuviški „forsai“, „marozai“ ir „buduliai“: ir tarpukariu šokiuose laukta, kam čia duoti į galvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ekstrymas 2016-11-02 17:04
te nuotraukoj kaip ir visi tik su misija
kiesza 2016-11-02 17:38
Žmonija per amžius nuožmiai kariavo ir labai retas karys sulaukdavo 30 metų +. Dabar laikai pasikeitė, nebereikia būti stipriu, bebaimiu, bejausmiu, kad išgyventum. Vieni vyrai tai pajuto greit ir persiorentavo į solidarius piliečius, patapo nebetokie grubūs, o pas kaikuriuos dar užsiliko tas brutalus, kario genas, kuris ir veda konfliktų, dominavimo bei nusikalstamumo link.
Arthuras 2016-11-02 18:25
Ne visai sutikčiau. Tai, kaip vyrai išreiškia savo ambicijas, brutalumą ir agresiją tiesiogiai priklauso nuo intelekto ir išsilavinimo. Vieni - tampa verslininkais, specialistais, mokslininkais ar pan., o kiti - daužo snukius ir vagia.
paranoiac 2016-11-02 18:56
Jo, aš irgi manau, kad pagrindinis veiksnys yra protiniai individo gebėjimai. Kažkur buvau girdėjęs, kad į agresiją labiausiai linkę tie, kurių intelekto koeficientas žemesnis už vidutinį (berods 80-90 intervale, tiksliai nepamenu dabar). O išoriniai veiksniai (aplinka, pavyzdys šeimoje), tą agresiją gali sustiprinti ar susilpninti. Dar mokyklos žemesnėse klasėse tai labai akivaizdžiai išryškėja. Berniukai, atsiliekantys protiniais gabumais, savo nepilnavertiškumą bando kompensuoti smurtu. Ypatingai jei dar randa tokių pat likimo „nuskriaustųjų“. O kiek yra tekę susidurt su suaugusias marozais (ar prijaučiančiais), tai susidaro įspūdis, kad gyvenime jie vadovaujasi ne galva, o instinktais (esminis kabo tarp kojų). Svarbiausi gyvenimo tikslai tokiems - savaitgalį prisigert ir pas mergas palėkt. Nors iš kitos pusės, Lietuvėlės demografija ant to ir tesilaiko
kiesza 2016-11-02 19:24
O aš visiškai nesutikčiau.. Daug tikrai agresyvių vyrų dirba kariuomenėje, policijoje, sargybiniais, kad ir Kličko brutaliausias vyras pasaulyje, tačiau už ringo vilki kostiumą ir politikuoja. Mes kalbam apie skirtingus vyriškumus, tu jį suvoki kaip krimanilinį nusikaltėlį (vyriškumą), o aš sakau , kad vyriškumas tai gebėjimas išbeonuot grindis, papjaut kiaulę, pakeist smagratį, sukapot malkas, išsikast apkasą, būti šaltakrauju kai tėvynej pavojus kas be ko ir vaikų auklėjimas, ašaros prie artimo karsto, be visa tai sklaidosi lyg dūmas, nes šios savybės nėra gerbtinos ir priskiriamos žemiausiam luomui ar kastai..
Arthuras 2016-11-02 19:46
Tai gal tuomet vyriškumas - mamutą sumedžiot?.. Oi, atsiprašau, nebėra jų Turbūt kartu su jais ir tikri vyrai išnyko...
ekstrymas 2016-11-02 19:52
siaip kastos nera legalu,ne tiesiogiai,bet tai nera legalu.manau tradicijose saknys,'jei duoda tai imk'.nebuk kvailas imk,nes tai uz dyka ir dar kiti pamokymai ir gudrybes.tradicijos be kulturos ir pagarbos.vat kaimynui siandien siuntini nunesiau,kuri kurjeris paliko man,nes kaimyno nebuvo tuo metu.tai kaimynas 'aciu' nepasake.nera pikta del to,bet supratimo zmonese vis maziau ir maziau,o ego auga ir auga.dar manau,kad kaimyno mama yra labai stora ir pikta moteris.
Talkatif 2016-11-02 21:38
Gimdot čia temą : ) Žiauriausius nusikaltimus padaro intelektu apdovanoti. Tiesiog vieni savo agresiją sugeba kontroliuoti, kiti ne. Samurajai namie būdavo rūpestingi džentelmenai. Užtat mūšio lauke tapdavo nuožmūs.