Bet ir sekasi žmonėms - turbūt vienas šansas iš milijono, o užteko trečio bandymo! Krepšinio kamuolio metimas iš 180 metrų sumušė visus pasaulio rekordus (Video)  ()

Vaikinams iš Youtube kanalo How Ridiculous pavyko pagerinti krepšinio kamuolio tolimiausio metimo rekordą. Vienas iš jų metė į krepšį, stovėdamas ant Mauvoisin užtvankos viršaus ir pataikė iš 180 metrų atstumo!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

How Ridiculous kanalas, pagarsėjęs savo neįprastais eksperimentais, į Gineso rekordų knygą pateko kaip komanda, kuriai iš toliausiai pavyko pataikyti krepšinio kamuolį į krepšį. Dereko, vieno iš komandos narių, mestas kamuolys pataikė tiksliai į krepšį iš 180 (!) metrų aukščio.

Viskas įvyko ant Mauvoisin užtvankos Šveicarijoje. Remiantis kanalo skelbiamais duomenimis, kamuolys nulėkė 180,968 metrus, taip sumušdamas visus rekordus, taip pat ir savo ankstesnįjį. 2011 metais komanda atliko analogišką metimą, tiesa, iš daug mažesnio atstumo – vos 66,89 m.

Kaip bebūtų, krisdamas nuo užtvankos, kamuolys (kaip ir bet kuris kitas pakankamai lengvas objektas), juda ne tiese. Kūno skriejimo trajektoriją nukreipia kylantis oro srautas, todėl kamuolio vertikalaus kritimo trajektorija išlinksta. Derekui prireikė vos 2 bandomųjų metimų, ir jau trečiuoju metimu pataikė tiesiai į krepšį.

V. Makarov
popmech.ru

(14)
(3)
(11)

Komentarai ()