Su humoru, bet tiesiai į dešimtuką: žmonės, kurie iš tikrųjų užknisa (Video)  (3)

Būna dienų, kai viskas nervina. Oras – sumautas. Darbe – nesiseka. Namuose – netvarka. Sugalvoji atsipūsti su draugais, bet jie, žinoma, neturi laiko. Belieka tūnoti „Facebooke“, naršyti ir galutinai susigadinti nuotaiką matant, kokie visi laimingi, o dar ir vegetarai. Ar kada nors jautėtės panašiai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių kilmės prancūzų kino režisierius Dominikas Mollas, tikėtina, tikrai taip jaučiasi. Juodojoje komedijoje „Naujienos iš Marso planetos“ jis rodo beprotišką šiuolaikinį pasaulį, kuris kartais mus visus užknisa. Lietuvos ekranus filmas pasieks šį penktadienį, gruodžio 2 dieną.

Berlyno kino festivalyje pristatytas filmas pasakoja apie Filipą, kuris stengiasi būti geru tėvu, kolega ir broliu, tačiau kuo labiau stengiasi, tuo viskas aplinkui dar labiau griūva. Žmonės aplink jį pradeda panašėti į marsiečius, kurių misija viena – dar labiau apsunkinti gyvenimą.

Režisieriaus teigimu, Filipą supančiuose aplinkiniuose žiūrovai atpažins ne vieną asmenį iš savo gyvenimo. Taigi – kas tie iš proto vedantys žmonės?

Bepročiai kolegos. Turbūt visi turime kolegą, kuris, švelniai tariant, užknisa. Kažko reikalauja, burba po nosimi arba, priešingai, sėdi atsipūtęs ir žiūri į darbus pro pirštus. Aštuonios valandos su tokiu asmeniu vienoje patalpoje – tikra kankynė.

O ką darytumėte Filipo vietoje, kurio kolega Žeromas sėdi darbe basas, nes batai jį dusina, o kitą dieną pradeda daužyti biuro kompiuterius mėsos kapokle ir neapsikentęs sviedžia ją tiesiai į tave? Bet tai dar ne viskas. Po kelių dienų jis pasiprašo pas tave nakvynės.

Vegetarai. Šiandien madinga būti vegetaru arba veganu. Draugų kompanijoje tikrai atsiras bent vienas, kuris pareikš, kad nevalgo mėsos, į pieną negali žiūrėti, o nuo kiaušinių jį beria.

Panašiai atsitinka ir Filipui – jo sūnus Greguaras tampa karingu vegetaru. Negana to, kad nieko nebevalgo, dar išgelbėja iš mokyklos laboratorijos eksperimentines varles ir suslepia jas namų vonioje. Tėvo kantrybės taurė persipildo iki kraštų.

Pseudointelektualai. Jie turi nuomonę apie viską – politiką, meną, ekologiją, automobilius, mišinėlius kūdikiams. Ne tik turi, bet ir aršiai ją gina. Labai dažnai pseudointelektualai yra dar ir menininkai, kurie kuria tik konceptualų meną.

Pažįstate tokių? Tada suprasite Filipą, kurio sesuo yra užkietėjusi dailininkė, personalinėje parodoje viešai demonstruojanti nuogus tėvų portretus. Būtų dar pakenčiama, jei ji nebūtų ir savanaudė – išvykdama į kelionę ji palieka broliui prižiūrėti įkyrų kišeninį šunelį.

Kaimynai. Vieni niekada nesisveikina. Kiti aiškina, kaip reikia elgtis. Dar kiti garsiai leidžia muziką arba kartą per mėnesį aplieja tavo butą. Kaimynų būna visokių, tačiau visi jie dažniausiai turi vieną savybę – užknisti.

Režisierius D. Mollas „Naujienose iš Marso planetos“ personažą Filipą „apdovanoja“ senyvo amžiaus kaimynu, kuris mėgsta pasakoti vieną ir tą pačią istoriją apie senus laikus. Nuo tokio nuobodylos būtų galima pabėgti, tačiau yra vienas „bet“ – istorijos pasakojamos klaustrofobiškame lifte.

Aplinką teršiantys praeiviai. Visi esame susidūrę su žmonėmis, kurie lyg niekur nieko ima ir numeta po kojomis šiukšlę – cigaretės nuorūką, saldainio popierėlį arba graužtuką.

Bet ką daryti, jei praeivis nesurenka savo augintinio išmatų? Ne dėl to, kad nepastebėjo, kaip šunelis atliko savo gamtinius reikalus, bet specialiai. Kitaip sakant – iš principo. Filipas tokių negali pakęsti, bet tokie, kaip tyčia, kaskart pastoja jam kelią.

Moksliukai. Kas jau kas, bet mokslą mylintys žmonės turėtų būti ramūs, taikūs ir sukalbami. Tačiau tik ne paauglės moksliukės. Jos mano, kad viską žino geriausiai, todėl turi teisę kitus „paprotinti“.

Jei tavo nuomonė nesutaps su jų, tada lauk aršaus karo. Pagrindinis jų ginklas – įkyrus, ausyse spengiantis visa ko paaiškinimas, artimas akių draskymui. Su tokia moksliuke gyvena vargšas Filipas. Ji – jo dukra.

Jei savo artimoje aplinkoje turite panašių žmonių, suprasite, ką išgyvena juodosios komedijos „Naujienos iš Marso planetos“ herojus. Jį užjausti galėsite Lietuvos kino teatruose arba legaliai internete – virtualioje kino teatro „Pasaka“ platformoje „Namų kino pasaka“: www.e.kinopasaka.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(25)
(-11)

Komentarai (3)