Nuo paslaptingos ligos kenčianti miegančioji gražuolė papasakojo kaip gyvena kai ištisus mėnesius pramiega (Video)  (1)

„Miegančioji gražuolė“ – ne tik graži pasaka vaikams. Tai ir klastingas sindromas užklumpantis paauglius. Beth Goodier didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia miegodama. O prabudusi bando atsigriebti už praleistą laiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būdama 17 metų Beth užmigo ir 6 mėnesius praktiškai nepabudo. 22 valandas ji pramiegodavo, likusias 2 vaikščiodavo apimta transo būsenos. Tuo metu tik užkąsdavo, atsigerdavo ir nueidavo į tualetą, rašo dailymail.co.uk Ši liga merginą kankina jau 5 metus.

Per šį laikotarpį 75proc. savo laiko ji praleido miegodama. Šiuo metu Beth jau turėtų būti baigusi universitetą ir dirbti vaikų psichologe. Britė itin gerai mokėsi, o draugai ją įvardija energinga ir draugiška asmenybe.

Visgi liga merginos planus sugriovė. Kai Beth miega, jos nepažadins niekas. Nei vaistai, nei garsi muzika, nei maldavimas. Kai ji pabunda ji visiškai nesupranta kiek laiko praėjo, kiek praleido gimtadienių, Kalėdų.

„Tai tikros lenktynės su laiku. Pabudusi ji stengiasi gyventi taip, kaip turėjo gyventi. Ji skuba susitikti su draugais, pasikeisti šukuoseną. Niekas nežino, kada ji vėl gali užmigti ir, kuriam laikui“, – sako jos mama Janine.

Beth Goodier gyvenimas su paslaptinga liga jos pačios žodžiais

Tačiau ne tik mama, bet ir dar vienas žmogus yra šalia Beth nepaisant visko. Tai jos vaikinas, 25 metų Danas. Su juo mergina susipažino prieš tris metus, per prabudimo fazę. Vaikinas kantriai kiekvieną dieną sėdi prie jos lovos, laukia kol ji pabus. Paprastai, nepraeina nė dvi savaitės ir Beth jau vėl būna panirusi į miegą.

Kiekvieną kartą pabudusi mergina stengiasi dalintis nuotraukomis bei vaizdo įrašais, kad parodytų, kaip atrodo tokios ligos padariniai. Miegančioji gražuolė vienu metu tapo tokia liekna, kad vienas pagrindinių jos tikslų dabar – priaugti svorio. Nuotraukų galerijoje galima pamatyti, kaip kiekvieną kartą prabudusi mergina vis stengiasi pakeisti savo išvaizdą.

Didžiojoje Britanijoje daugiau kaip 100 jaunų žmonių serga šia mistine liga. Oficialus jos pavadinimas Kleino–Levino sindromas. Kas jį sukelia – žinių mažai, o dar mažiau – kaip išgydyti.

Žinoma tiek, kad dažniausiai sindromas prasideda 16 metų paaugliams ir tęsiasi apie 13 metų sugriaudamas viltis išlaikyti egzaminą, įstoti į universitetą ar pradėti karjerą. Gydytojas ir Miegančiosios gražuolės sindromo ekspertas Guy‘us Leschzineris teigia, kad vis daugiau jaunų žmonių suserga šia liga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(22)
(0)
(22)

Komentarai (1)