Kai kvailumo negalima paslėpti - žmonės masiškai stengiasi pasinaudoti internete publikuotomis instrukcijomis kaip susižaloti nykštį  ()

Kada paskutinį kartą stebėjotės žmonių kvailumu? Šiandien suteiksime jums dar vieną progą. Internete jau ne pirmą ratą suka instrukcija kaip nusitraukti nykščio raištį. Tai yra, kaip sunkiai sužaloti savo ranką. Atrodytų, kvailokas internetinis pokštas neturėtų sulaukti jokio dėmesio, tačiau daugybė žmonių iš tikrųjų šia instrukcija (pateikiama žemiau) stengiasi pasinaudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl žmonės bando susižaloti? Tai nėra vienas iš tų pokštų, kurie turėtų pateikti staigmeną - paveikslėlio viršuje akivaizdžiai rašoma, kad tai yra instrukcija, kaip nusitraukti nykščio raištį. Ten parašyta: „Jei tau nuobodu: kaip nusitraukti nykščio raištį“. Koks kvailys bandytų šį eksperimentą?

Instrukcija gana paprasta - reikia tvirtai suimti nykštį kitais keturiais pirštais, o tada staigiai mostelėti žemyn. Kuo stipresnis bus mostas, tuo didesnė tikimybė, kad jūs susižalosite. Jokiu būdu to nebandykite - galybė internautų pasidavė smalsumui ir gali patvirtinti, kad tai sukelia skausmą. Bet ar tikrai tai gali išnarinti nykštį ar nutraukti sausgyslę?

Tvirtai suspaudus nykštį kumštyje raištis įsitempia, todėl staigus mostas, atrodytų, jį gali nutraukti. Žmonės į socialinius tinklus kelia nuotraukas, kuriose užfiksuoti jų sužaloti nykščiai. Tačiau, nors jums jokiu būdu nederėtų to išbandyti, instrukcija, žinoma, yra netikra.

Ši iliustracija (be prierašo viršuje) yra iš vieno gydytojų puslapio, kuriame aiškinama, kaip namie galima diagnozuoti riešo sausgyslių uždegimą. Tačiau apie tai žino nedaug žmonių - dauguma jų mano, kad instrukcija yra tikra ir veikia. Tuomet vis tiek be paliovos bando susižaloti savo nykščius, o vėliau skundžiasi skausmu, kylančiu dėl kartojamų judesių. Iš kur atsiranda sužalotų nykščių nuotraukos? Dauguma jų demonstruoja ne išnarintą nykštį, bet dvigubus sąnarius turinčių žmonių rankas. Greičiausiai ir jūsų tarpe yra žmonių, kurie savo sąnarius gali judinti keistais būdais ir kampais. Visgi, kai kurie nykščiai nuotraukose tikrai yra sužaloti. Greičiausiai tai įvyko kitoje situacijoje, tačiau eksperimento bandyti vis tiek neverta.

Kita vertus, nors instrukcija nėra tikra, savęs žaloti net juokais nėra verta. Sausgyslės gyja lėtai ir galima tik įsivaizduoti skausmą ir diskomfortą, jei eksperimentas visgi pavyktų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(51)
(-35)

Komentarai ()