Nuo kariuomenės nebeišgelbės net ir studijos: kaip visuotinį šaukimą planuoja kariuomenės vadovybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2017-01-14 15:55
Kiek suprantu, štai tokiais atvirai religiniais lozungais tikrieji šito farso motyvai net nebeslepiami po visokiais skaičiais finansinėse ataskaitose.
Arthuras 2017-01-14 16:12
Mano nuomone, pakaktų apmokymų kaip elgtis karo atveju, kaip suteikti pirmąją pagalbą ir pan. Ir to išmokoma galėtų būti per 12 mokyklos metų (pvz. per kelias savaites vasaromis). Visa kita - profesionalios kariuomenės atsakomybė. Kitu atveju, jei po mokyklos imame abiturientus 9 mėnesiams - prarandame konkurencingumą kitų valstybių atžvilgiu. Jei kitose valstybėse abiturientai pradės dirbti ar studijuoti, mūsiškiai vis dar kas apkasus. Po 9 mėnesių pertraukos nuo bet kokio galvojimo, įsilieti į universiteto darbus bus dar sunkiau. Dar didesnė nelygybė, kaip ir UTF pastebėjo, jog moterys įgytų didesnį pranašumą darbo rinkoje, jei jos būtų nešaukiamos. Žodžiu, visiški vėjai. Ir balbatuoja dažniausiai tie, kuriems patiems jau tarnaut nereikėtų. Jei norime tarp jaunų žmonių išugdyti dar didesnę neapykantą valstybei - pirmyn.
zipper 2017-01-14 16:28
Nejau jie galvoja kad vien tik kariuomene gali apginti? O jei kils informacinis karas (kuris butu pradžia tikram karui) tai kaip tada apsigins jei nebus specialistu galinčių apsaugoti nuo jo? Pvz Rusijos kariuomene tai kaip tik stengiasi verbuoti reikiamų specialybių studentus (informatikos...) informacinio karo tikslams, jei jis kiltų Lietuva šiuo metu turbūt neatsilaikytų net valandos (ar net minutes). O tai taip išeina kad Lietuvos k. nori visai atsisakyti studentų kurie gali praversti, vien dėl papildomų šauktinių? Aišku kare kiekvienas papildomas karys svarbus, bet daleiskim kas jeigu reikės daugiau karo medikų ar kitų specialistų?
kiesza 2017-01-14 17:10
UTF, manau tu ieškai preteksto išsisukt nuo karinės tarnybos, bet tavo teiginiai nepakankami. Kodėl nusprendei, kad lozungas "tėvynės gynyba" netinkamas ? Tai gal universitetų lozungai kviečiantys studijuoti yra netinkami ?
Shinigami 2017-01-14 17:28
1) Baigus mokyklą 90 proc. visu asmenų dar yra nesubrendę ir nežino ko nori. Pirmi du metai po mokyklos būna ištrūkimas iš tėvų glėbio, o armija tai galėtu paspartinti. 2) Tiek kiek dabar stoja į universitetus, tikrai Lietuvai nėra reikalingi. O stojama tik dėl to, jog bijoma pradėti savarankiška gyvenimą, bet norima ištrūkti iš tėvų glėbio. 3) Armija nėra vien tik duobių kasimas. Todėl gabius mokinius gali priimti ir į informacinių technologijų karinius padalinius ir gal daug kas ten norės likti po tarnybos.
AAA000 2017-01-14 17:29
utf16 kaip suprantu yra vegetaras, ar prijauciantis jiems. o kaip zinome - vegetarai yra asmenys praplautom smegenim tokie pusiau religiniai... manes nestebina - jei tokie pradeda sneket apie visokias neteisybines legvatas moterims, arba nori kazkokiu isimciu - jei tu vegetaras 9 menesiai aktyvaus gyvenimo laikotarpio konfiskavimo valstybes reikmems yra visiskai nesvarbus laiko tarpas. net ir jokia konkurencine prasme. tuo labiau kai konfiskuojama nebrandziu asmenybiu laikas. vertingiausios visuomenei asmenybes yra kazkur ties 35-50 metu amziumi. sita dalis duoda bet kuriai visuomenei didziausia nauda. jei butu karas - butent sitie ir temptu visa karo nasta. nusikaltimas yra tik pati laiko konfiskacija. pats principas. aiskinimai, kad cia kazkokia nelygybe ar amziaus grupiu diskriminacija - yra kvaili. o kai taip aiskina kazkas prisiskiriantis save "prie vegetaru" - dvigubai kvailiau atrodo. isvis as pvz karo atveju visokius religinius, vegetarinius ar panasius automatiskai laikyciau penkta kolona... tokiu saugotis reiketu labiau nei prieso - nes neprognozuojami lengvatikiai...
Arthuras 2017-01-14 17:32
1. Tai ir imk tuos 90 proc. Kaip likusius 10 proc. atsijosi? O gal siūlai abiturientui su penkiais šimtukais ir galimybe studijuot TOP10 pasaulio universitetuose 9 mėnesius išmest? Ir apskritai, kiek tūpas turi būt, kad galvoti, jog kariuomenė padės apsispręsti, ką tu nori veikti?.. Taip, padės tiems, kurie norės pasilikti kariuomenėj. Max 5 proc. tarnausiančių. Visiems kitiems - tikrai ne. 2. Čia Lietuvos aukštojo mokslo bėdos. Tai niekaip nesusiję su kariuomene. Reikia reformuot aukštąjį mokslą taip, kad įstotų gabiausi. 3. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos kariuomenė yra visiškai nepajėgi kažką pasiūlyti informacinių technologijų srityje. Nebent kabelius patampyt... Kodėl? Nes net geriausi Lietuvos universitetai neranda asmenų, kurie galėtų kvalifikuotai dėstyt. Taip kad... Ir apskritai, suburti kvalifikuotus IT saugumo specialistų padalinius šiek tiek sudėtingiau, nei užsisakyt keliasdešimt karo mašinų....
dawid90 2017-01-14 17:43
O kas čia teisingo? Jeigu pas asmenį vietoje "dešros", "žuvis" tai dabar privilegijas kažkokias reikia taikyti?
AAA000 2017-01-14 17:48
Jei tau vietoj "desros" truksta "zuvies" - gali nusipjaut ir prisisiut Duos tada privilegiju, kuriu taip geidi
dawid90 2017-01-14 17:49
Čia tipo "patriotiškumo ugdymas". Turi šansą studijuoti kokiam Harvard'e? Nė velnio, reikia keleta km pabegioti ir griovius pakasti.
dawid90 2017-01-14 17:50
Stulbinantis argumentas. Aplodismentai.
AAA000 2017-01-14 17:55
Cia irgi vaikiskas atsikalbinejimas. Tie kur turi sansa studijuot Harvarde - ten ir studijuoja. O tie kur galvoja, kad turi sansa (save apsigaudineja rozinem fantazijom) - kasa griovius. Net nebutinai armijoj - Harvarde irgi kas griovius
UTF16 2017-01-14 18:01
Jeigu iš tiesų būtų interesas nuo kažko išsisukinėti (jei įdomu – jo jau senokai nebėra, nelabai ir buvo, tiesą pasakius), internetinis forumas yra tam blogiausia vieta. Bet tu vis tiek turi pripažinti, kad kai pasuka kalba apie karo prievolę („prievolė“ – nuo žodžio „privaloma“) ar apie kariuomenę apskritai, „pakankami teiginiai“ nėra reikšmingas argumentas, į kurį reikia atsižvelgti. Nes kitaip kokia čia būtų prievolė.
dawid90 2017-01-14 18:36
Iš to ir sprendžiu, kad į studijas, ne tik užsienyje, bus nusišikt.
Instruktorius 2017-01-14 20:15
Parodykite save gerbencia valstybe be savo armijos rezervo ??? Armija ne kiekvienam, bet nieko zmones nesugalvojo geresnio apsaugai savo valstybes kaip armija. Zmogus zmogui nelygu, jei esate puikus matematikas busite pasiustas i inzinerijos dalini tobulinti ir kurti ginklus, o jei esate tik statistinis pilietis gausite sautuva ir teks sedeti apkasuose. Armijoje reikalingi visu profesiju ir gabumu zmones. Ir puikus armijos pavyzdys yra Izraelije, kur tarnauja visi pilieciai. O ginybai skiria. 9 procentus. https://lt.wikipedia.org/wiki/Izraelio_ ... j%C4%97gos
Instruktorius 2017-01-14 20:31
Beto , armija ir ne kas kitas leidzia vegetarams buti vegetarais,,, nes cia yra demokratija, o damokratija kas saugo vegetarai ar armija,,,? kiek amerikieciai padejo savo jaunuoliu galvu del savo demokratiniu vertybiu? norite gyventi gerai, ? bet ka duodate uz tai kad taip norite gyventi? Buvo sausio 13 diena , ar bent viena tema sukurete siai dienai ? ar bent kaip nors paminejote sios dienos svarba?
dawid90 2017-01-14 20:44
Pats kiek sukūrei? Spėju daug, ane?
Instruktorius 2017-01-14 21:27
aha iskarto i kita su pirstu rodytum? , as veliava uzsikabines tadien vazineju ... o tu ka? darei ?
Instruktorius 2017-01-14 21:33
Dirbau, mokejau mokescius, klausiausi radija, apie sia diena ir dziaugiausi kad tadiena zmones gyne musu visu laisve. Sendien pats eiciau ja ginti. Beto tom dienom atsimenu kaip ten buvo, nes nerode vaikam :}, su Teciu vaziavom i giruliu boksta ten pilna buvo sunkvezimiu aplink uzbarakiduota... ir t.t...
lucy 2017-01-14 22:12
Pats geriausias karys yra robotas. Tai čia visiems durniams kurie galvoja ir rašinėja jog kariuomenė duoda kažkokį tai "ugdymą" jaunuoliams. "Geroje" kariuomenėje iš tavęs padarys nebemąstantį aklai paklūstantį įsakymams mėsos gabalą. Atėjus karui vienos poliarizacijos mėsos gabalai kausis su priešingai įpoliarizuotais mėsos gabalais. Strateginis žaidimas skirtas 0.00001 populiacijos, nes nesugebėjo dėl kažkokio šudniekio susitarti.