Vaizdo įraše užfiksuotam įžūliam greitosios nepraleidusiam vairuotojui gresia kalėjimas už netyčinį nužudymą (Video)  ()

Po skandalą sukėlusio įvykio, kai Petropavlovske-Kamčatske (miestas Kamčiatkos pusiasalyje, apie 170 tūkst. gyventojų) vairuotoja nepraleido sunkios būklės pacientą vežusios greitosios, Rusijoje svarstoma įvesti vairuotojų atsakomybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuos, kurie sudarys sunkumų medicinos personalui, ir dėl to mirtų žmogus, siūloma bausti taikant BK straipsnį dėl netyčinio nužudymo.

Sukrėtė vairuotojo bukumas

Rusiją prieš keletą dienų sukrėtė vieno vairuotojo neatsakingas elgesys, kuris, galimai nulėmė jauno vyro mirtį. Greitosios pagalbos automobilis skubėjo apsnigtais daugiabučių kiemais pas netikėtai blogai pasijutusį ir sąmonės netekusį 21-ių vyrą.

Vienoje iš gatvelių jiems kelią pastojo vietos gyventojo vairuojamas automobilis, kuris net nesiruošė užleisti kelio. Nepadėjo nei reikalavimas, nei grasinimas iškviesti policiją. Išlipęs užsispyręs vyras gestais rodė, kad tai greitosios pagalbos automobilis privalo praleisti automobilio automobilį.

Užsispyrusio vairuotojo elgesys vaizo įraše

Lenta.ru teigimu, ginčas, kurio metu „greitosios“ vairuotojui buvo bandoma įteigti, kad šis nesupranta kelių eismo taisyklių, užtruko apie 10 minučių.

„Negaliu prognozuoti, ar mes būtume jį išgelbėję, tačiau vaikinas turėjo galimybių. Jeigu sustojusi širdis, dar buvo galima suleisti adrenalino, jeigu sustojęs kvėpavimas – pajungti kvėpavimo aparatą, tačiau jis bent jau turėjo pretenduoti į šias galimybes,“ – pasakojo vietos ligoninės atstovė.

Rusijos žiniasklaidoje pažymima, kad reanimobilis į iškvietimą sureagavo žaibiškai ir į vietą atvyko per 3 minutes. Teigiama, kad jaunuolis neseniai sunkiai sirgo gripu, jam pasireiškė komplikacijos. Iki laiptinės, kurioje gyveno pagalbos taip ir nesulaukęs jaunas vyras, buvo likę vos 200 metrų.

Medikai kol kas nustatinėja tikslią mirties priežastį, policija sprendžia, kaip bausti kelią užstojusį vairuotoją, o Rusijos Dūmoje jau atsirado siūlymų taikyti baudžiamąją atsakomybę medikams trukdantiems vairuotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()