Loginio mąstymo reikalaujantys galvosūkiai savaitgaliui: kiek grynųjų turėjo vyras, kaip padalinsite perlus ir kaip perdėliosite skaitmenis  (9)

Ir vėl penktadienis, ir vėl siūlome pamiklinti protą keletu loginių užduočių. Galvosūkiai padeda atsipalaiduoti ir, kaip teigia mokslininkai, gerina smegenų sveikatą. Todėl kviečiame šias užduotis pasiūlyti ir draugams. Kodėl restoranas neuždirbo pinigų? Kaip sukeisite skaičius? Ir kaip išsigelbėsite nuo pagrobėjo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis galvosūkis yra matematinis. Tiesa, istoriją nėra labai realistiška, tačiau būtinai įsiskaitykite į sąlygą.

Trys vyrai pavakarieniavo viename restorane. Pavalgę jie priėjo prie baro ketindami susimokėti, tačiau dėl nežinomų priežasčių restorano savininkas nusprendė pakeisti įprastą apmokėjimo procedūrą ir priešais vyrus pastatė kartoninę dėžę.

Pirmajam vyrui liepė į dėžę įdėti visus jo turimus grynuosius, o tada pasiimti du eurus autobusui.

Tada antrajam vyrui liepė į dėžę įdėti tiek pinigų, kiek joje jau yra, ir pasiimti du eurus autobusui.

Po to trečiajam vyrui taip pat liepė į dėžę įdėti tiek, kiek ten jau yra, ir pasiimtu du eurus autobusui.

Suglumę vyrai padarė ko prašomi ir patenkinti išėjo link autobuso stotelės. Restorano savininkas žvilgtelėjo į dėžę, o joje nieko nebuvo. Jei vyrai nesukčiavo ir teisingai įvykdė sąlygą, kiek grynųjų pinigų turėjo pirmasis vyras?

Pamenate senus gerus galvosūkius, kuriuose reikėdavo perkelti vieną degtuką, kad sąlyga būtų teisinga? Šis galvosūkis iš dalies yra panašus. Jums reikia kaip nors sukeisti pirmosios sąlygos dalies skaitmenis (tai yra, 80104), kad rezultatas būtų lygus dviem. Galite juos vartyti kaip norite, bet negalite liesti lygybės ženklo ir dvejeto.

Tikriausiai ne vienam iš jūsų yra tekę matyti garsų siaubo filmą, kuriame veikė suktas, galvosūkius mėgstantis žudikas. Įsivaizduokite, kad jūs vieną dieną pabudote šaltame, drėgname kambaryje. Staiga priešais jus atsiranda ekranas, o jame tarsi šešėliu apsigaubęs pagrobėjas jums paaiškina, ką jums teks padaryti, kad išsigelbėtumėte. Priešais jus padėta visa krūva perlų ir du dubenys. 50 perlų yra juodi, o 50 – balti. Pagrobėjas jums paaiškina, kad jums reikia perlus sudėti į abu dubenis, o tada kambaryje bus išjungta šviesa. Specialus mechanizmas perlus dubenyse tuomet išmaišys, o ir pačius dubenis kelis kartus sukeis vietomis. Jums tamsoje teks pasirinkti dubenį ir iš jo ištraukti vieną perlą. Jei jis bus baltas – jūs būsite laisvi. Jei juodas – į kambarį bus prileista nuodingų dujų.

Kaip paskirstysite perlus, kad maksimaliai padidintumėte savo išgyvenimo tikimybę? Į dubenis turite sudėti visus perlus, tačiau tai nereiškia, kad tie, kuriuos padėsite ant viršaus viršuje ir liks – viskas tamsoje bus sumaišyta. Prieš renkantis dubenį jums jo paliesti nebus leidžiama.

Savo spėjimus galite pasitikrinti antrame straipsnio puslapyje pateikiamuose atsakymuose.

Pasidalinkite su draugais
(20)
(12)
(8)

Komentarai (9)