Pamatykite kaip atrodo bjauriausia vieta pasaulyje pramintas kalėjimas: sunku patikėti, kad jis įsikūręs civilizuotoje šalyje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2017-03-08 11:56
Na jie turi dušą ir tualetą normalų. Reiktu pamatyti Šiaulių kalėjimą arba KPZ vadinama, kai tuoletas tupiamas skylė užkišama prigrūstu maišeliu. Sienos taip pat supelijusios ir drėgmė didžiulė. Čia gražiau atrodė nei ten
Shinigami 2017-03-08 12:42
Dažnai lankaisi?
PupuDede 2017-03-08 13:00
Užteko vieno karto, ir tas buvo prieš 12 metų. Tiesiog atsiduriau netinkamu laiku netinkamoje vietoje
Shimelis 2017-03-08 13:33
PupuDede - nei tu aiskinkis, nei tu ka. Buvau pakliuves Suomijoi i mustynes. Suomiai i visokius smurtinius reikalus ziuri gan rimtai. Pusantro menesio praleidau kameroi, kuria galeciau palyginti su 3 zvaigzduciu IBIS Hotel kambareliu. Beabejo, geriau nepakliut, bet turejau pakankamai laiko ivairiema filosofiniams apmastymams... Galbut todel Skandinavijos salyse ir yra toks mazas nusikalstamumas, nes prasizenge pilieciai nera laikomi kaip gyvuliai, nedesocealizuojami ir iseja i laisve vel tampa pilnai funkcionuojantys elementai?
Shinigami 2017-03-08 14:38
Tikrai tai neįtakoja nusikalstamumo lygio. Greičiau atvirkščiai, kadangi mažas nusikalstamumo lygis todėl ir kaleimai aukštos klasės. Tam, kad butu galima desocializuoti, visu pirma reikia kad butu sodinami normalus žmonės. Bet kai sodinami jau desocializuoti žmonės, jų labiau desocializuoti neįmanoma. Kitas dalykas yra pragyvenimo lygis šalyje. Kai jis aukštas, tai visi nori būti laisvėje, kad ir kaip gerai butu kaleime. Kai pragyvenimo lygis žemas, o kaleimas kaip 3 žvaigždučių viešbutis. Tada nusikaltėlių iš jo net su lazda ne išvarysi. Jei pas mus laisvėje esantys žmonės gyvena blogesnėmis sąlygomis nei kaleime, tai kaip gali norėti, kad žmonės butu socializuoti? Todėl pas mus yra nusikaltėlių kurie atsėdėje savo laikotarpį ir paleisti į laisvę, kita diena grįžta atgal. Nes net prie Lietuvišku kaleimų jie kaleime gyvena geriau nei laisvėje.
wo123 2017-03-08 18:25
Sutinku. Youtube yra Rusijos NEPILNAMEČIŲ kolonijos vaizdelis, kur veda iš dušo per lauką prie -35 C nuogus. Neseniai Feisbuke pasirodė Lukiškių kameros vaizdelis. Oij kaip tie Amerikiečiai kali... Oij kaip Jiems blogai... Amerikoj tokie kalėjimai, nes ten gyvena 3 m.+ Ūgio Mėsos Gabalai kilę iš Afrikos, Rusijos arba Kinijos. Šiaurės Azija - Didžiausia skylė Žmonijos civilizacijoje. Lygiuotis reikia tik Į Rytų Europą ir Šiaurės Aziją.
Shimelis 2017-03-08 20:44
Shinigami - sumodeliuok toke situacija. Vaziuoji vakare po darbo, apledijusiu keliu, pavarges ir perejoje partrenki ir mirtinai suzaloji zmogu. Gauni 3 metus ir pakliuni i toke vieta, kur egzistuoja kastos ir visi ziuri kaip cia tave apip*st, ar kazka nu*ist. Apie kazkokias panetias is vis neesi girdejas. Kaip manai, ar lygiai tokios pat sveikos psichikos ir iseitum po 3 metu?
kiesza 2017-03-08 22:25
Prieš užstojant nusiklatėlius reikia atmint, kad jie ten pateko už žudymus, sukčiavimu, prievartavimus, vagystes. Net jai pateko už sukeltą avariją jis pilnai nusipelno būti izoliuotas nuo visuomenės, nes nusiklatimas lygus nusikaltimui ir nesvarbu tyčinis, netyčinis jai tavo versija ir ašaros teisėjo neįtikino, viskas prašom į gardelį.. Mėgstu knygas apie įkalinimo įstaigas, konclagerius, gulagus, belaisvių stovyklas tad lieku nesusipratęs kai matau tinginiaujančius, riebiais veidais, švarutėlius kalinius.. Skandinavijoje išvis kaliniai gyvena taip, kaip dalis iš mūsų niekada negyvens..
Shinigami 2017-03-09 06:39
Shimeli - sumodeliuok toke situacija. Vaziuoji vakare po baliaus su 2.5 promilės , apledijusiu keliu, pavarges ir perejoje partrenki ir mirtinai suzaloji zmogu... Kuo tai skiriasi nuo tavo varianto? Juk tas girtas asmuo taip pat nieko nenorėjo užmušt, jis tik norėjo namo parvažiuoti. Bet kas kaltas jei tu vairuoji girtas? Kas kaltas, jei tu vairuoji pavargęs, viršiji greiti pavojingomis sąlygomis (slidus kelias) ir t.t.? O kas svarbiausia, man neteko girdėti, kad kasnors taptu recidivistu išėjes iš kaleimo(kad ir kokio kaleimo) jei laisvėje turi normalų gyvenimą. Žinoma, jei laisvėje normalaus gyvenimo neturi, tai nesvarbu kokios sąlygos kaleime.
Shimelis 2017-03-09 07:54
Shinigami - tinka ir tavo situacija. Tai reikstu, kad zmogus yra alkoholikas ir jam reikalinga rimta pagalba, o ne uzdaryti ir laikyti kaip gyvuli vienoi erdvei kartu su recidyvais. As su tavim visiskai sutinku, zmogus turi but izoliuotas. Bet tokiom izoliacijos salygom kokios yra Lietuvoje, daugiau morales tikrai neigis. Ir tik nepuolam i krastutinumus ir atskirem, kas yra recidyvas ir kas yra aplinkybiu auka (negvildenant priezasciu)
PupuDede 2017-03-09 08:07
Posakis. Niekados neišsižadėk terbos lazdos ir kalėjimo. Pilnai sutinku kur tu pakliūni, ar tu išmoksti dar daug daug blogų dalykų ar tiesiog normalus perauklėjimas. Beje kokia paskirtis kalėjimo yra ? As manau kad turėtu būti perauklėjimas, kad žmogus susimastytu ir pasikeistu.
kernel_panikuoja 2017-03-09 08:39
Kiek zinau, Lietuvoje jie nesodinami i ta pati kalejima. Yra kazkoks atskiras, i kuri ir patenka eismo ivykiu kaltininkai, ar tai "maziau ziaurus" - gal kas pataisys.
Shinigami 2017-03-09 10:09
Kokia kalėjimo paskirtis? Priklauso nuo to kas kali. Jei netyčia avarijoje kažką užmušęs žmogus - tai kalėjimas yra tik vieta kurioje jis gali pamąstyti, kodėl jis ten ir kaip čia daugiau nepakliūti. Nes jis greičiausiai yra normalus žmogus, kurio nereikia perauklėti. Jei kalėjime sėdį blogoje aplinkoje užaugęs asmuo ir jį dar galima perauklėt - tai kalėjimas yra auklėjimo įstaiga. Tik dar neteko girdėti apie kalėjimą kuris užsiimtu perauklėjimų. Dažniausiai tai tiesiog uždara vieta iš kurios negali išeiti tam tikra laiko tarpą. Jei asmuo pats nori tai gali mokytis, bet jis nėra verčiamas persiauklėti. Jei kalėjime sėdi recidyvistas, kuris net paleistas grįžta atgal per metus, tai kalėjimas yra tik atskyrimo nuo visuomenės priemonė. Jo niekas niekada neperauklės. Tokiu atvejų turėtu būti tris atskiri kalėjimai skirtingiems kaliniams.