3 pakankamai paprastos matematinės užduotys, kurias daugelis išsprendžia neteisingai - geros matematikos žinios nėra reikalingos  (39)

Matematiniai galvosūkiai patinka tikrai ne visiems, nes dažnai jiems išspręsti reikalingos stiprus šio mokslo išmanymas. Visgi, yra nemažai užduočių, kurioms įveikti nėra reikalingos formulės, ypatingi įgūdžiai ar skaičiuotuvas. Išsprendus įdomų matematinį galvosūkį aplanko pasitenkinimo jausmas, todėl kviečiame išbandyti tris apgaulingus matematinius galvosūkius ir jais pasidalinti su draugais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šios užduotys yra netikėtai paprastos arba priešingai – neįmanomai sunkios. Todėl primename, kad jokių ypatingų žinių šiems galvosūkiams išspręsti nereikia. Atsakymai pateikiami antrame straipsnio puslapyje.

1. Jūsų namuose sugedo vandens katilas. Jūs pasikvietėte kažkokį žmogų, kuris pasinaudodamas galybe atsarginių dalių įrenginį sutaisė. Jūs šiam žmogui sumokėjote už darbą, padėkojote ir jis išėjo. Jūsų nuomone, šis žmogus greičiausiai buvo:

a. Buhalteris

b. Santechnikas-buhalteris

2.  Jurga ką tik susidraugavo su protingiausiais mokyklos berniukais – Bernardu ir Albertu. Berniukai norėjo sužinoti, kada yra Jurgos gimtadienis, tačiau ši nusprendė neatsakyti tiesiai, o patikrinti berniukų protą. Ji jiems pasakė, kad jos gimtadienis yra viena iš šių datų:

Gegužės 15; Gegužės 16; Gegužės 19

Birželio 17; Birželio 18

Liepos 14; Liepos 16

Rugpjūčio 14; Rugpjūčio 15; Rugpjūčio 17.

Tada Jurga vienam berniukui pasakė mėnesį, o kitam – dieną.

 

Albertas: „Aš nežinau, kada Jurgos gimtadienis, bet tikrai žinau, kad Bernardas irgi nežino“.

Bernardas: „Iš pradžių ir aš nežinojau, bet dabar jau žinau“.

Albertas: „Tada aš irgi žinau“

 

Kada Jurgos gimtadienis ir kaip berniukai jį išsiaiškino?

3. Šis galvosūkis, galima sakyti, jau yra klasikinis. Jis nėra toks jau paprastas, tačiau jį išspręsti galite net keliais būdais. Galite pasitelkti ir gudrumą arba tiesiog išbandyti įvairius variantus.

Naudodami tik 4 septynetus ir 1 vienetą parašykite sąlygą, kuri būti lygi šimtui. Galite naudoti tik daugybą, dalybą, sudėtį, atimtį ir skliaustelius.

Atsakymai ir sprendimai pateikiami antrame straipsnio puslapyje

Pasidalinkite su draugais
(36)
(96)
(-60)

Komentarai (39)