Kas būtų pagalvojęs - gyvas jogurtas gali padėti įveikti vieną labai rimtą ir dažną sutrikimą (Video)  ()

Gyvas jogurtas yra sukuriamas naudojant gyvų bakterijų kultūras - dėl to jis taip ir vadinamas. Apie jo naudą sveikatai kalbama jau seniai, gyvas jogurtas figūruoja ne tik įvairiose dietose, bet ir sveikų patiekalų gamyboje. Dabar mokslininkai iš Virdžinijos universiteto medicinos mokyklos atrado dar vieną netikėtą gyvo jogurto poveikį sveikatai. Pasirodo, jis gali padėti išgydyti ir vieną labai rimtą psichikos sutrikimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujo tyrimo rezultatai rodo, kad jogurto vartojimas galėjo sumažinti ar net pašalinti depresijos simptomus. Mokslininkai iš Virdžinijos universiteto medicinos mokyklos sumažino pelių jaučiamus depresijos simptomus, maitindami jas gyvais jogurtais, turinčiais probiotinių bakterijų, rašo indy100.com.

Todėl jie tikisi, kad toks pat poveikis bus žmonėms. Tyrėjų komanda nustatė, kad žarnyno bakterijos vaidina tam tikrą vaidmenį sergant depresija, kuris buvo aptiktas tiriant peles prieš eksperimentą su jogurtu ir po jo. Maitinant jas Lactobacillus bakterijomis, pelės atsikratė pasireiškusių depresijos simptomų, tokių kaip neigiama emocinė būsena – grįžo normali būsena.

Jie taip pat nustatė, kad Lactobacillus bakterijos žarnyne turi įtakos aminorūgščių kiekiui kraujyje, kuris, kaip ir buvo įrodyta, lemia depresijos atsiradimo požymius. Vadovaujantysis tyrėjas Albanas Gaultieris universiteto publikacijoje nurodė, kad jo tyrimo išvados gali reikšti, jog pacientams nebereikės „vargintis vartojant sudėtingus vaistus ir patiriant šalutinį poveikį“ ir vietoje to, jie galės tiesiog „žaisti su mikrobais“, tomis bakterijomis, kurios yra žarnyne.

„Būtų tiesiog stebuklinga, jeigu pakaktų pakeisti savo mitybą ir tiesiog ėmus vartoti tinkamas bakterijas, pagerėtų sveikata ir žmonių nuotaika“, – teigė mokslininkas.

Gaultieris dabar planuoja išbandyti šio tyrimo rezultatus su žmonėms, visgi, kol kas tai nėra galutinai patvirtintas atsakymas dėl poveikio.

Šiame vaizdo įraše Gaultieris paaiškino tyrimo rezultatus:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()