Lietuvos statistikos departamentas paviešino, kiek žmonių gauna minimumą, o kiek daugiau nei 3 tūkst. eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2017-03-23 03:05
"Didesnį kaip 3 tūkst. eurų atlyginimą pernai spalį Lietuvoje gavo 9038 visą darbo laiką dirbę gyventojai. " Cia iki mokesciu ar jau atskaicius?
zet 2017-03-23 03:10
Kas man nepatinka, kad vis bandoma turtuolio mokesti uzdeti vidutiniai klasei. Jei vienas taupe ir dirbo visa gyvenima, pasistate namuka uz vilniaus, kad vaikai turetu po atskira kambari, tai tampa ziauriai bagotu ir turi moketi turtuolio mokesti. O kas pragere, neturi... As uz turto mokesti, tik reikia atskirti,kas yra bustas gyventi ir kas yra prabanga. Kazkaip labai jau bando melzti vidutine klase.
bahuriux 2017-03-23 09:10
gyventojui negalima skriausti, kitaip didės emigracijos rizika.
immortallt 2017-03-23 09:15
zet, negali būti jokių atskyrimų, ir siūlau ne turtuolio ar turtingųjų apmokestinimą, o perskirstyti mokestinę sistemą. Tą patį MMA uždirbantį galima iš vis neapmokestinti nė euru pajamų, bet apmokestinti turto mokesčius net pensininkus (su pereinamuoju laikotarpiu, kai pvz pensininkas jei ilgiau nei 5 metai yra buto savininkas, iki mirties gali nemokėti jokio turto mokesčio ir tie, kurie trumpiau nei 5 metai, kaip savininkai, gali dar 5 metus gyventi, o po to pradeda augti NT mokesčiai). Ir jei mokesčius perskirstyti teisingai, tai vidutinė klasė mokesčių turėtų sumokėti tiek pat, realiai prasčiau gyvenantys - mažiau, o realiai turtingi, nors pagal pajamas taip neatrodo, daug daugiau. Siūlau ne mokesčius didinti, o perskirstyti, taip ištraukiant iš šešėlio, sukčių ir nusikaltėlių bent dalinai pinigus. Apmokestinti reikia VISĄ, be jokių išlygų. Jei bus išlygos, vėl mokės tik kvaili ir sąžiningi. Dėl paskolos, tokiu atveju dažniausiai taikomos lengvatos. Lengvatų tikslaus veikimo nesidomėjau, pasižiūrėti reiktų užsienio šalių praktiką.
mch0lic 2017-03-23 12:56
Turto mokestis turėtų sumažint darbo jėgos apmokestinimą, kitu atveju aš irgi jam nepritarčiau. Mažesni darbo jėgos mokesčiai = didesnės pajamos ir daugiau laisvės sprendimams kaip tuos pinigus panaudoti. Iš tikro ko mum labiausiai reikia, tai realių laisvės atėmimo bausmių ir turto konfiskavimo už valstybės lėšų grobstymą... Šiandien dar viena yla iš maišo iš lindo...
immortallt 2017-03-23 13:09
Reikia bendrai atsakomybės už savo veiksmus. Dabar net už žmogžudystę, tie 3 ar 4 čigonai, kai šaltakraujiškai nužudė dėl mašinos, dvejoju ar realiai kalės po 5 metus. Tos dvi panos, kur šaltakraujiškai nužudė savo bendraklasę, supjaustė gabaliukais, išmėtė kūną, o galvą pasiliko šaldiklyje - gavo TIK 8 metus su galimybe už gerą elgesė išeiti po 5 su biški metų. Tai jei už žiaurią žmogžudystę baudžiame 5 metais kalėjimo, tai kiek galima bausti už vagystę? Metai jau santykinai atrodo per daug...
zet 2017-03-23 18:38
tai ka nors nubaude sakuciu ir saukstu istorijoje?
mch0lic 2017-03-23 19:59
Pas mus taip nebūna.
sub 2017-03-24 12:58
Aš visiškai nesutinku su tavim, net manau nelogiška tai daryti, ką tu išvardinai. Mokesčiai gaminamomss prekėms Lietuvoje, kam? Verslą reikia skatint, o ne apkraut kažkokiais neaiškiais mokesčiais, kurie dar labiau pakels produktų/paslaugų kainą. Uždėjus mokesčius produkcijai, gaminamai Lietuvoje, pakils kainos, o vartotojai rinksis importuotas prekes. Va todėl nereikia mokesčių produktams, gaminamiems Lietuvoje, nebent padidint taršos mokestį, kai gamyba teršia gamtą, vandenis ir t.t.. Ant turto galima dėt, bet reik aiškias ribas turtui nubrėžt, kur yra luxury klasės nekilnojamas turtas - galima dėt mokesčius, automobiliams mokesčiai būtini, išskyrus elektomobilius ir iš dalies hibridus plu-in. Mokesčiai turi būti visoms importuojamoms prekėms, kad skatinti vidaus prekių vartojimą, o ne atvežtinių. Kurui akcizai ir mokesčiai negali būti naikinami. Šiaip mokesčių sistema Lietuvoje gana neblogai, tiesiog yra skylių, kur galima gaut sau naudos, o tuo naudojasi ypač tie, kurie ir priiminėja įstatymus. Kai valstybiniu mąstu liaudis pradės rūpintis ne tik savo kišene ir šikna, tai ir pragyvenimo lygis pakils. O kol kas, ką išsirenkat valdžion, tą ir turit.
immortallt 2017-03-24 13:20
Negali būt jokio skirstymo tarp prabangaus ir neprabangaus turto. Tai tik iššauks korupciją ir mokės tik sąžiningi arba durni. Geras modelis NT yra Šveicarijoje, ten pats įrašai, kaip vertini savo NT, bet jei įrašai 15% mažesnę vertę, nei yra reali rinkos vertė - savivaldybė už tavo nurodytą sumą gali nupirkti tavo NT ir tu negali nesutikti. Mokesčiai turi būti vienodi, tiek vietinėms, tiek importinėms prekėms, nebent dempinguoja. Taip pat ES ir WTO draudžia diskriminaciją. Kodėl protekcionizmas blogai? Nes baigiasi tuo, kad vietinei rinkai gamina vienas ar du gamintojai, kurie efektyvumo nekelia, eksportuoti nesugeba, bet toliau gamina š. nes konkurentai (importas) turi susimokėti dar mokesčius.