Milijonierius paaiškino, kodėl jo vaikai negaus jokio palikimo: taip galėtų daryti visi turtuoliai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-04-16 12:02
Tas pats galioja viskam. Ne tik pinigams. Žmonės nustoja vertinti bet ką, ką gauna pastoviai. Anksčiau valstiečiai iš kunigaikščių negaudavo nieko, tik turėjo mokėti mokesčius. Jei jie gautu iš kunigaikščių kažkokias pašalpas, jie butu laimingi. Bet dabar šalies piliečiai gauna įvairias pašalpas ir jie nėra laimingi, o skundžiasi per mažomis pašalpomis. Nes jie įsivaizduoja, kad valstybė privalo juos kažkodėl išlaikyti. Anksčiau niekas pašalpų negaudavo ir kažkodėl sugebėdavo prasimaitinti, bet dabar sėdi prie kompiuterio ir rašo piktus komentarus kaip miršta badu, nes pašalpos mažos. Nes nebemoka patys išgyventi. Tas pats nutiktu ir milijonierių vaikams, jei jiems nuo mažens viskas butu duodama ir daugiau nei jiems reikia. Jie taptu visiški invalidai, kai baigtųsi pinigai po tėvų mirties. Ir baigtu savo gyvenimą kokiame griovyje per dozavę narkotikų, keikdami savo valstybe ir visa pasaulį, kad jų neišlaiko. Todėl kuo mažiau duosi vaikams, tuo jie užaugs gabesni ir savarankesni. Žinoma, per mažai duoti taip pat negerai. Reikia rasti pusiausvyra tarp davimo ir savarankiškumo.
donatas0077 2017-04-16 12:48
Pries savaite delfis sita rase
Stipa 2017-04-16 12:52
Blogiausia yra tai kad valstybė paramą skiria ne tiems žmonėms kuriems jos tikrai reikia, o tiems kurie kaip vampyrai gyvena ant Lietuvos sprando.
Arthuras 2017-04-16 12:59
Sakyčiau, kad esminis skirtumas slypi tame, kas tiems vaikams yra suteikiama. Vienas dalykas yra aprūpinti būstais, prabangiais automobiliais ir šmutkėmis, o kitas - pasirūpinti kokybišku vaikų švietimu, padėti pradėti verslą ar pan. Mano nuomone, prabangą ir patogumus asmuo turi užsidirbti pats.