Ar pastebėjote, kad Didžiosios Britanijos karalienė pagal savo amžių yra pavydėtinai žvali? Štai kaip ji maitinasi  (4)

Didžiosios Britanijos karalienę jau galime laikyti ilgaamže, ypač jei atsižvelgtume į pavydėtiną jos aktyvumą ir ištvermę vykdant daugybę pareigų. Tikriausiai ne vienam vyresnio amžiaus žmogui kyla klausimas, kaip maitinasi jos didenybė, kad išliktų sveika ir žvali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusryčiai

Savo dieną karalienė pradeda nuo „Earl Grey“ rūšies arbatos su pienu, bet be cukraus, ir kelių sausainėlių. Vėliau jai ir Edinburgo hercogui patiekiami pagrindiniai pusryčiai, kurie dažniausiai susideda iš dribsnių, jogurto ir skrebučių su marmeladu.

Darrenas McGradysas, 11 metų dirbantis asmeniniu virėju, atskleidė, kad ji mėgsta omletą: „Karalienė Elizabeth II dažniausiai pasirenka savo mėgstamą omletą su rūkyta lašiša ir susmulkintais trumais.“

Pietūs

Kalbama, kad karalienė prieš pietus mielai išgeria truputį džino ar saldaus aperityvo „Dubonnet“, kuriuos pagardina citrina ir daugybe ledo. Jos virėjas McGradysas pranešė, kad karalienės valgiaraštyje nėra nei miltinių patiekalų, nei ryžių, nei bulvių. Užtat ji mėgsta paprastus patiekalus, pavyzdžiui, keptą viščiuką su salotomis arba žuvį ant špinatų „pagalvėlės“.

Popietės arbata

Visi girdėjome apie seną britų tradiciją – penktos valandos arbatą. Jos laikosi ir karalienė. Ji mėgsta šokoladinius biskvitus, kurių princas Williamas net buvo įsakęs patiekti per savo vestuves. Prie arbatos virėjai ant stalo padeda dviejų rūšių sumuštinių su agurkais, rūkyta lašiša bei kiaušinių majonezu ir su kumpiu bei garstyčiomis. Karalienė mėgsta pasmaguriauti ir miniatiūriniais sausainėliais su aviečių džemu.

Vakarienė

Nors kai kurie šaltiniai tvirtina, kad dažniausiai vakarais karalienė valgo avieną, keptą jautieną, tetervinieną ar lašišą, jos asmeninis virėjas sako, kad ji mėgsta „sekmadienio kepsnį“ arba britišką jautienos kepsnį su grybų, grietinėles ir viskio padažu. Kartais vakare karalienė leidžia sau išgerti taurę martinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(11)
(18)
(-7)

Komentarai (4)