Nugriūsite sužinoję kokius vidutinius atlyginimus išmokėjo kai kurios Lietuvoje veikiančios įmonės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2017-04-28 12:07
kai vaikus mokina apie vidurkius, duodamas toks pavyzdys: "egzamino perlaikymo neislaike puse studentu, tiesa, i egzamino perlaikyma atejo du studentai". Daznai dideli atlyginimai koki menesi buna, kai: kompnanijoje dirba 2 - 5 - 10 zmoniu. kai koki menesi ismokamos metu premijos. Tad skelbdami atlyginimu menesio vidurkius, pateikite zmoniu skaiciu, ir geriau ne menesio, o pvz pusmecio vidurki.
immortallt 2017-04-28 12:33
Tikslas ne toks, tikslas kiršinti visuomenę, sukelti pavydą.
bahuriux 2017-04-28 13:14
Dar su vidutiniais atlyginimais yra maždaug taip, direktorius guana 10k€, ofise dar kokie 4 žmonės po 5k€, o likę 10 darbuotuoju po minimumą, tokiu būdu vidurkis toje firmoje gaunsi 1,7k€. Aš čia gal hiperbolizavau truputi, bet esmė tokia.
boom 2017-04-28 13:31
Kad per smarkiai tikrai nehiperbolizavai. Teko susidurti su atveju, kai vienas direktorius sako buhalterei, kad įmonės vidurkis yra labai negražus ir reikia jį pataisyti ir liepė paskaičiuoti kiek jis tos algos turi pasikelti (ne kokia turi būti, bet kiek dar ją padidinti), kad vidurkis būtų gražus. Paskaičiavo sumą keturženklę, kuri tikrai ne 1 ir ne 2 prasideda ir liepė padidinti.
immortallt 2017-04-28 13:35
Jei direktorius ir savininkas bei jis pasididino sau algą vietoje to, kad išsimokėtų dividendus, tai tik plokit katučių, daugiau PSD ir SoDrai sumoka. O atlyginimai nustatomi rinkos, ne vadovas turi kelti, nes sugeba įmonė uždirbti. Gali pasidalinti, bet neprivalo.
Audrius 2017-04-28 14:10
"Kovo mėnesio dešimtuke neliko vasarį jame buvusių IT įmonių „Oracle East Central Europe“ ir „Google Lithuania“, tačiau juos pakeitė „Uber Lithuania Software and Development“." Premijos, tai tik dalis kompensacijos. Darbo uzmokestis skaiciuojasi kas metus, o ne kas menesi.
kestutisz 2017-04-28 17:35
Nesutikčiau. Galvoji tarkim kur darbintis ir žiūri vidurkis keli šimtai, o žada keliskart daugiau - kas iš to, kad gal ir gausi juos, gal net baltais, bet atmosfera įmonėje bus nekokia. Neverta. Ir tik nereikia kad valytojos sugadina visus vidurkius - nieko panašaus, jas ir taip dabar dažniausiai outsource'ina.
Audrius 2017-04-28 17:39
Plius, algu viesinimas-puikus budas gaudyti vokelius. Cia zinoma, jei kas nors nori tuo uzsiimti.
Shinigami 2017-04-28 18:09
Čia tik jei darbuotojas nori tuo užsiimti. Mokesčių inspekcija apie tai ir be viešinimo žino. Norint gauti atlyginimų vidurkį, reikia žiūrėti metini vidurkį. Kai užsienyje kalbama apie atlyginimus, dažniausiai kalbama apie metinius atlyginimus, nes iš mėnesinių mažai naudos. Pažiūrėsi, kad gruodžio ar sausio mėnesio atlyginimai dideli ir galvosi, kad kokius gerus atlyginimus moka įmonė. O realiai ta mėnesi bus tik 13 atlyginimas išmokėtas. Kitoje įmonėje gali mokėti maža mėnesini atlyginimą, bet išmokėti dideles premijas atlikus projektą. Todėl pasigavus ta mėnesi kai buvo išmokėtos premijos už atlikta projektą ir rėkti koks didelis atlyginimų vidurkis butu absurdiška. Manot, kad didelis direktoriaus ir buhalterio atlyginimas pakels įmonės atlyginimų vidurkį? Gal ir pakels, jei įmonėje dirbs išviso 5 žmonės (kartu su direktoriumi ir buhalterių), bet tokioje įmonėje nėra prasmės gerinti atlyginimų vidurkio, nes joje darbuotojai retai keičiasi. Tuo tarpu įmonėje kurioje dirba 100 darbuotojų, tai direktoriaus ir buhalterio atlyginimai to vidurkio nelabai pakels, kad ir koks atlyginimas butu. O kas svarbiausia, didelės įmonės direktorius (nebent tai valstybinė įmonė kaip registrų centras) sau atlyginimo pasididinti negali. Nes įmonė ne jo, o jis tėra samdomas darbuotojas kaip ir visi kiti įmonės darbuotojai. Tik įmonės savininkas gali didinti įmonės direktoriaus atlyginimą.
zet 2017-04-28 19:29
Tai kad kiek zinau tas vidurkis buvo del metu premijos.
Arthuras 2017-04-28 20:28
Galėtų viešinti daugiau statistinių duomenų. Vidurkio nelabai užtenka.
Ki6kis 2017-04-28 23:31
Atlyginimų mediana turėtų būti viešinama, o ne vidurkis. Dabar nebe tie laikai, kad tai būtų labai sudėtinga, tiek šalyje tiek įmonėse. Tada tikrai suprastumėm kokia apgailėtina situacija yra. Dar be to, kai darbinies į kažkokią įmonę - labai būtų gerai žinoti kiek koks specialistas pas ją uždirba. Tada suprastum ar turi ateitį tenais, ar tiesiog negaišti laiko. Nemaža dalis verslininkų irgi tada negalėtų apsimetinėti kad yra "socialiai atsakingi".
UTF16 2017-04-29 11:32
Dirbu tai, ką noriu, kas man patinka ir ką išmanau. Nuo to, kad kažkas uždirba 10, 100 ar 1000 kartų daugiau, man nei šilta, nei šalta. Tik šiaip informacija, kad tikrai galima pasiekti daugiau.
Arthuras 2017-04-30 14:47
Tokio pobūdžio statistika reikalinga tam, kad: 1. Būtų pažabotos verslininkų melagystės, jog va, mokame tūkstančius eurų, tik bėda, kad niekas dirbt nenori. Todėl reikia vežtis iš trečiųjų pasaulio valstybių ir t.t. 2. Darbdavys nemeluotų tiek priimant į darbą, tiek jau jame dirbant. Be abejo, tai nėra ta informacija, kuri turėtų nulemti sprendimus, bet kaip pagalbinė - puiki. 3. Būtų matoma reali situacija valstybėje - kiek žmonės uždirba, kiek įmonių moka vokeliais ir pan. Motyvacija mokėti švarius atlyginimus, kitu atveju - krintanti įmonės, verslininkų reputacija. Kitaip sakant, tai yra realybės paviešinimas - kreivų veidrodžių daužymas.
immortallt 2017-04-30 17:52
1. Em, yra kas moka ir gauna, yra kas nemoka, ir tokių nesamdo. Nežinau iš kur čia trauki. 2. Tau gal ir meluoja, man nemelavo nė vienas darbdavys. 3. Vokelių nematysi daugiau, nei matai dabar. Motyvacija mokėti švarius vokelius bus tada, kai vidutinis specialistas nuo algos nemokės 6x daugiau, nei 3x mažiau už jį uždirbantis, o gauni iš valstybės tiek pat.
Arthuras 2017-04-30 18:42
Nesuvelk visko į vieną krūvą. Vienas dalykas yra dabartiniai įstatymai, kurių reikia laikytis, kitas dalykas - būtinybė tuos įstatymus keisti taip, kad mokesčių našta būtų paskirstyta tolygiai ir kad atlygis už sumokėtus mokesčius būtų adekvatus. Apskritai, viešumas tikrai paskatins atlyginimus mokėti sąžiningai. Tai neišpręs problemos, bet padės ją spręsti. O ir visuomenei tai yra naudinga informacija, siekiant aukštos paslaugų kokybės. Pvz. pagarsėję darželiai, UAB Vaikystės sodas. Tų darželių kainos vienam vaikui per mėnesį - kosminės (419eur be maisto, 550eur su maistu). Direktorė visur pabrėžia aukštą darbuotojų kvalifikaciją ir pan. Pasižiūri į atlyginimą (536eur, arba 442 eur į rankas), kurį moka savo darbuotojams ir pasidaro aišku, kad vaiko ten geriau nevesti, nes direktorė yra hipokritė. Nevalgęs ir nepailsėjęs auklėtojas, kuris yra per jėgą verčiamas šypsotis - laimingo ir pilnaverčio vaiko tikrai neužaugins. Lygiai tas pats galioja bet kuriai kitai sričiai.